Czat z prezydentem
Nie wiem jak to widzi MPEC (w końcu to ta firma będzie odbierała ciepło z tej spalarni), ale chyba najlepszym rozwiązaniem będzie lokalizacja przy obecnej kotłowni na Piaskówce? Druga to wysypisko (surowiec na miejscu) a trzecia, najgorsza - ZM? Czy jest ktoś na forum ktoś z MPECu, kto może potwierdzić/zanegować moje teoretyczne dywagacje?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
ad2222 pisze:Nie wiem jak to widzi MPEC (w końcu to ta firma będzie odbierała ciepło z tej spalarni), ale chyba najlepszym rozwiązaniem będzie lokalizacja przy obecnej kotłowni na Piaskówce? Druga to wysypisko (surowiec na miejscu) a trzecia, najgorsza - ZM? Czy jest ktoś na forum ktoś z MPECu, kto może potwierdzić/zanegować moje teoretyczne dywagacje?
MPEC chciałby to robić przy Spokojnej, ale ma tam zbyt mało miejsca, dlatego ta lokalizacja jest na drugim miejscu. Na pierwszym jest Cmentarna, nie tylko ze względu na surowiec (nie tylko nasze śmieci mają być tam spalane, spalarnia ma pracować na rzecz mniej więcej całego dawnego województwa tarnowskiego) ale i na możliwości komunikacyjne i ogólnie sporo miejsca. W rezerwie są Zakłady Mechaniczne, ale to w zasadzie czysta fikcja, bo możliwości dowozu śmieci w ten rejon są mocno ograniczone (dzisiaj jest to po prostu ulica Kochanowskiego) a dodatkowo MPEC musiałby przebudowywać całą swoją sieć bo konieczne byłoby odwrócenie kierunku przesyłania ciepła.
Mija dzisiaj miesiąc od ostatniego czatu mieszkańców Tarnowa z Panem Prezydentem. A odpowiedzi na pozostałe pytania dalej nie ma na stronie Magistratu. Pozostaje mi z przykrością powtórzyć słowa które wcześniej napisałem
Panie Prezydencie, cokolwiek by Pan nie myślał o ludziach mieszkających w naszym mieście to nie wypada ich tak traktować.Na stronie Magistratu pojawiły się odpowiedzi na kolejne pytania zadane na czacie. Z przykrością muszę stwierdzić, że żadne moje niewygodne pytanie nie znalazło uznania i zostało o... ups, pominięte przez Wydział Marki Miasta.
Gratuluję wybiórczości służbom Pana Prezydenta. Magistrat chyba nie docenia mocy społeczności lokalnej. O moich słowach proszę uprzejmie donieść Panu Prezydentowi zwłaszcza w aspekcie pomysłu na budowę spalarni.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
- Kontakt:
Może wrócimy do starej dobrej i sprawdzonej metody. Poproszę pytania na które nie pojawiły się odpowiedzi : mailem lub na PW - zadam je drogą oficjalną.
Pozdrawiam
Kuba
Pozdrawiam
Kuba
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
Możesz sobie do tej listy dopisać to co zadałem w sprawie domeny tarnow.pl.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
- Kontakt:
jest jest, pamiętamLordRuthwen pisze:Możesz sobie do tej listy dopisać to co zadałem w sprawie domeny tarnow.pl.
Sprzedają co się da - np. przeprowadzają SM na Zakłady Mechaniczne, a działka na Nadbrzeżnej na sprzedaż. I tak do póki jest coś na sprzedaż. Jak się skończą budynki, to jeszcze można sprzedać spółki miejskie, żeby załatać choć na rok dziurę.Stradie pisze:akie władze miasta mają realne plany na zmniejszenie długu
-
- Rhetor
- Kontakt:
Taka mamy szanse, ze mnie jako Radnemu Prezydent musi udzielić pisemnej odpowiedzi na zadane przeze mnie w drodze oficjalnej pytania w określonym czasie.Stradie pisze:A jaką mamy szansę, że uzyskamy na nie odpowiedzi?
Ja mam pytanie:
Jakie władze miasta mają realne plany na zmniejszenie długu? Może jakieś zachęcanie inwestorów, potencjalnych podatników?
Dlatego może nie czekamy aż Pani Rzecznik sobie o nas przypomni
Dlatego wszelkie pytania proszę mailem ... Za pośrednictwem www.jakubkwasny.pl lub tutaj na PW...
Ale i tak niestety brakuje w Tarnowie, mogę śmiało powiedzieć, że nie ma w ogóle dobrych dziennikarzy w Tarnowie, którzy kompetentnie wypunktowaliby wszystkie błędy i brak kompetencji władzy... Ci co są wegetują dzięki temu, co jest...
Raz na jakiś czas to będzie satyra, jak napisał przedmówca, zwłaszcza w tak komicznym i żenującym temacie jak prezydenckie czaty...
Raz na jakiś czas to będzie satyra, jak napisał przedmówca, zwłaszcza w tak komicznym i żenującym temacie jak prezydenckie czaty...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
- Archont
-
- Rhetor
Dobrzy dziennikarze są, naczelni to jest temat do dyskusji.hurricane pisze:Ale i tak niestety brakuje w Tarnowie, mogę śmiało powiedzieć, że nie ma w ogóle dobrych dziennikarzy w Tarnowie, którzy kompetentnie wypunktowaliby wszystkie błędy i brak kompetencji władzy... Ci co są wegetują dzięki temu, co jest...
Do tego dodaj płatne reklamy, ogłoszenia, zlecenia programów w lokalnych TV,
które wykupuje miasto, azoty i inni którzy chcą sobie „zapewnić przychylność mediów lokalnych”.
Zrób zestawienie, gdzie jaka informacja się pojawia i będziesz miał obraz
lokalnych mediów i tego kto kogo i w jaki sposób kupuje.
Jak pisałem w innym poście, mechanizmy pozostają te same, zmieniają się tylko
okoliczności. Te dopasowane są do aktualnej rzeczywistości.
Jeśli ktoś wierzy w wolne i rzetelne media jest głupcem.
Mówisz, maup? Aż tak?maup pisze:Ekscelencja będzie. Ekscelencja mądra i ekscelencja wie, że czasem trzeba uruchomić jakiegoś satyryka, co uszczypnie tam gdzie niespecjalnie zaboli a gawiedź się ucieszy, że władzę tarmoszą. Coś tak jak Pietrzak za tzw. komuny ;P
"Halo? Temi? Tutaj DKP. Weźcie pojedźcie prezydentowi trochę, może przyczepcie się do czatów, tylko nie tak za bardzo, z umiarem. Wiecie, że za dużo to nie lubi. A... i weźcie go za coś pochwalcie w innym artykule, może za to, że tiry nie zjeżdżają w Krzyżu. Tak dla równowagi."
Nie za bardzo wierzę w taki scenariusz
29500ml B Rh+... A Ty?