Po co nam Straż Miejska?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

dafi33, oni się szykują do akcji "burak". Każdy kto źle zaparkuje swój bolid w tygodniu poprzedzającym święta (głównie chodzi o miejsca dla inwalidy) dostanie odpowiedniej wysokości mandat oraz buraka na pamiątkę :D

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Filmy kręcić, foto robić! Jak się z tego afera zrobi, to może w końcu ich do roboty przycisną.

Awatar użytkownika

^cypis^
Proedroj
Kontakt:

Post autor: ^cypis^ »

ALH!
40k złotych na wdrożenie cyfrowego systemu (za portalem intermaks.pl)? Ta cyfryzacja to chyba będzie polegać na wypowiadaniu cyfr w większej ilości... Bo tyle to starczy na część radiotelefonów, albo kawałek GPS, albo kawałek innych elementów systemu. Jeśli już maja wprowadzić motoTRBO, bo to najtańsze rozwiązanie to muszą dodać jeszcze jedno 0... Wtedy będą działać tym samym systemem radiokomunikacyjnym, co KMP. Choć szczerze wątpie... Byliby chyba 3 lub 4 jednostką pracującą "nie w analogu".
S pozdravom!
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!

Awatar użytkownika

^cypis^
Proedroj
Kontakt:

Post autor: ^cypis^ »

I jeszcze jedna rzecz w nawiązaniu do wczorajszego materiału ze strony tarwizja.pl. Jak się nie słyszą, to niech kupią przemiennik i anteny do niego za 3k i do tego akcesoria. Zamiast 40k wydadzą 5. Ale lepiej mieć nowe zabawki... To się nazywa oszczędność! Ale motoTRBO kosztuje i ładnie wygląda :evil:
KM PSP jakoś sobie radzi na dużo większym obszarze w konwencji, w trudniejszych warunkach, z większą ilością zastępów, w tym OSP. Ale trzeba chcieć. Ale nie chcieć wyrzucać kasę na zabawki...
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Kurcze, jak tak dalej pójdzie to zrezygnujemy ze straży pożarnej, pogotowia, policji itp.
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=12100

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Tarnowscy strażnicy miejscy nie będą mieli w tym roku nowych mundurów. Funkcjonariusze zrzekli ich się dobrowolnie po to, aby wystarczyło na wypłaty dla nich. Dzięki temu w tym roku strażnicy miejscy unikną redukcji etatów w jednostce.
http://www.tarnowianin.com/2766_zrzekli ... ensje.html

Jak zapewnia komendant nie odbije się to na wyglądzie strażników, bo wiekszość ich ubiegłorocznych mundurów jest w bardzo dobrym stanie.

Moja taka mała refleksja/pytanie :
Przy czym te stare mundury miały się zniszczyć ? :lol:

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

dafi33, to normalne, że wymienia się ubrania, że tak powiem, robocze. Jest to zagwarantowane w umowie co jakiś czas.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

dafi33 pisze:Przy czym te stare mundury miały się zniszczyć ?
Może krzesła u Mądla były chropowate? :)

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Byłem akurat na posterunku kiedy trwały rozmowy w sekretariacie na temat co uciąć, żeby oszczędzić ; )

Nie wiedziałem, że to taki ważny news... w grudniu już wiedziałem o tym ; D

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Oświećcie mnie czy żeby uzyskać interwencje trzeba pisać jakieś specjalne pismo czy może wystarczy tak jak ja to zrobiłem zgłosić potrzebę interwencji napotkanemu patrolowi.
Zgłoszenie zgłoszeniem ale nic się nie zmieniło a wystarczył założyć kawałek taśmy zabezpieczającej miejsce.
Wielka akcja odśnieżania a pod miejskim budynkiem lodowisko a z rynny wisi "piękna" sopla.
Załączniki
30012012250_360x480.jpg
Ostatnio zmieniony 30-01-2012, 10:02 przez starówka, łącznie zmieniany 2 razy.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Najlepiej zadzwonić bo wtedy jest ślad i muszą podjąć interwencję ....załatwienie na słowo czy na gębę nie gwarantuje pozytywne załatwienie sprawy .

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Niestety z własnego doświadczenia wiem że nie jest tak do końca. Jeden z "Oficerów" Dyżurnych ma mocno gdzieś jak cokolwiek zgłaszasz, a dodatkowo nawet nie pamięta że powinien się przedstawić jak odbiera telefon. Trudno wymagać bycia urzędnikiem miejskim od kogoś co się na stróża nie nadaje.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Akcja zakończona sukcesem. Ktoś zbił sopla i posypał (a raczej przerobił na piaskownicę ) chodnik.
Żałuję jedynie faktu ze Panowie z SM nie mają już taśmy z napisem Straż Miejska. Szkoda że całą taśmę zużyli pod pomnikiem nieznanego żołnierza i podczas "walki z powodziom"

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Dzisiaj widziałem w tym miejscu właśnie straż pożarną i straż miejską jak to posypywała. Na coś się przydali jednak. Szkoda tylko, że 50 metrów za nimi stało auto źle zaparkowane i tego już nie widzieli :/ A ja muszę się przeciskać koło tego samochodu i zero reakcji ;/

halford
Rhetor

Post autor: halford »

3150 A Rh+

ODPOWIEDZ