[ Koncert] gdzie można zrobić (zorganizować) koncert w Tarno

Dzieje się coś ciekawego w mieście? Jakiś koncert, wystawa - może Clooney przyjechał do miasta? Przeczytałeś dobra książkę, może film niezły widziałeś? Napisz o tym!

Autor tematu
projection
Obywatel
Kontakt:

Post autor: projection »

Kasiaprojektuje piszesz że ZACHĘTA nie ma baru. Czyli co to za placówka (dom kultury)? I co tam się zazwyczaj dzieje?

Jeśli chodzi o dom kultury ZACHĘTA to mieliśmy poważniejszy pomysł od Jam Session na to miejsce.

HDS akustyka troszkę się poprawiła po oklejeniu ścian materiałem ale płytki na podłodze jednak słychać. Zdecydowanie lepiej brzmi Przepraszam. Lubię HDS i Marcina który jest otwarty na różne zjawiska ale miejsce bardziej kojarzy się z elektroniką niż żywym graniem.

Jam Session. W dużej części zgadzam się z Tobą. Często wstyd mi było że biorę w tym udział. I do dziś się waham czy dalej to ciągnąć. Jedni narzekają a drudzy znowu piszą i dopytują się kiedy następny Jam.
Z drugiej strony trzeba też przyznać że na każdej imprezie były momenty godne uwagi. Zazwyczaj to 30 - 40 % imprezy ale nieraz warto było czekać.
Jak sama nazwa wskazywała impreza była bez ograniczeń stylistycznych. Początkowo byłem przekonany że jednak Ci bardziej kreatywni będą bardziej widoczni na scenie. Niestety takich ludzi było mało albo się ukrywali, ponieważ starałem się każdego dopuścić do grania.

Tak czy inaczej bardzo dziękuję za cenne uwagi i sugestie!

Może dobrą wiadomością jest to że prawdopodobnie od nowego roku Jam Session będzie w nowym miejscu, nowej formie i z nowym organizatorem ale szczegóły jeszcze nie dziś...

A poza tym miało być o miejscach a nie imprezach :)
Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł???

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

projection, zachęta to jest po prostu piwnica. Coś jak sala do tańczenia w remizach. Dwie sale w piwnicach, w których jest światło i napięcie w gniazdkach, kilka stolików i to wszystko.

Autor tematu
projection
Obywatel
Kontakt:

w takim razie może wiecie kto opiekuje się Zachętą i na jakich zasadach można skorzystać z pomieszczenia?

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Re: gdzie można zrobić (zorganizować) koncert w Tarno

Post autor: Dominik_PCH »

projection pisze:...
Do niedawna było PRZEPRASZAM, gdzie już dziś nie można robić imprez na parterze ponieważ sala została odnowiona.
...
08 grudnia o godz. 19:00 w Klubie Przepraszam wystąpił krakowski zespół - Thy Disease.

Koncerty są dalej to i może jamy by mogły...

Autor tematu
projection
Obywatel
Kontakt:

rozmawiałem z właścicielem PRZEPRASZAM w sobotę. mówił że koncerty można robić w piwnicy. na parterze tylko imprezy siedzące.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Jak bym miał do wyboru Sorry a Zachętę, nie zastanawiałbym się sekundy.
Sory za miejsce, zwłaszcza druga salka, zaplecze - w lecie porządny ogródek i dostęp do grilla/ w zimie piwnice jedne z najlepszych w Tarnowie, dostęp do toalet i barów. Klimat ludzi przesiadujących jakoś łączy się z klimatem jamów.
Nie robiłbym rewolucji i na siłę szukał nowego miejsca. Nie znam się na akustyce zwłaszcza w piwnicach.

Autor tematu
projection
Obywatel
Kontakt:

do Dominik_PCH

masz racje koncert wczoraj był na parterze, oto dowód:
http://www.muzycznytarnow.pl/index.php/ ... -tour-2011
dopiero przed momentem zauważyłem.
ciekawe bo tak jak pisałem wcześniej rozmawiałem z właścicielem w sobotę.
może już nas Pan Rysio nie lubi? :)

nie chcemy robić rewolucji ale też nie mamy zamiaru błagać. tym bardziej że najwięcej korzysta na tym klub.

akustyka w Przepraszam jest ok.

ODPOWIEDZ