Syrena
-
- Archont
Szczerze mówiąc to idiotyzm z tymi kurancikami. W mojej parafii jest dzwonione o 6:00, ale prawdziwym dzwonem i nie jest to ani wkurzające, ani nie jest głośno. Z tym, że jak odpowiednio dzwon dobierzesz to nie będzie Ci dzwonił głośniej choćbyś się dwoił i troił. A e-kuranty można podgłosić.Boruta pisze:Żeby tylko dzwony. Na wsiach naparzają pseudo kuranty z charczących megafonów, taka nowa moda u wiejskich proboszczów.karamba pisze:Azoty przynajmniej wyją o 7.00 a jak się dzwony w kościele Kózki rozdzwonią o 6.00 to budzika nie potrzeba
Ale po kilku latach można się przyzwyczaić
właśnie, dzwony na MBF. pozwolę sobie ponarzekać.
tu pobudka jest o 5.30 nad ranem. dzwonienie jak na BożeCiało. codziennie. po co, się pytam, w środku miasta???
kolejna wiązanka jest o 19.00 - niby, ze względu na porę mniej, dokuczliwa, ale ze względu na czas trwania ( najpierw dzwony, potem melodia powtarzana 4 razy - domniemuję że na 4 str świata jak w Mariackim ) trwa z przerwami do 19.15
a każdego 13go miesiąca - dzwony i śpiewy przez megafon grubo po 22.
razu pewnego dzwoniliśmy na policję z zapytaniem czy gdzieś jakiś pożar jest, bo strasznie dzwony naparzają... (pan po drugiej stronie linii odpowiedział, że nieee, że jakieś święto jest czy cuś...)
notabene w Boże Ciało AŻ TAK nie dzwonią!
uff, ulżyło mi
ale tylko trochę
tu pobudka jest o 5.30 nad ranem. dzwonienie jak na BożeCiało. codziennie. po co, się pytam, w środku miasta???
kolejna wiązanka jest o 19.00 - niby, ze względu na porę mniej, dokuczliwa, ale ze względu na czas trwania ( najpierw dzwony, potem melodia powtarzana 4 razy - domniemuję że na 4 str świata jak w Mariackim ) trwa z przerwami do 19.15
a każdego 13go miesiąca - dzwony i śpiewy przez megafon grubo po 22.
razu pewnego dzwoniliśmy na policję z zapytaniem czy gdzieś jakiś pożar jest, bo strasznie dzwony naparzają... (pan po drugiej stronie linii odpowiedział, że nieee, że jakieś święto jest czy cuś...)
notabene w Boże Ciało AŻ TAK nie dzwonią!
uff, ulżyło mi
ale tylko trochę
czyli dobrze mi się wydawało że pod merkury market bo to jest zaraz obok, z samej JRG2 jechały 4 wozy więc jak były Rzędzin, Ładna, Skrzyszów, i jeszcze JRG1 to nie wiem czy nie więcej jak 7, ciekawe czy będą jakieś zdjęcia z tego że ocenić czy nie był "kosmicznych rozmiarów", fakt faktem właściciel pewnie i tak straty będzie miał ogromne.
Nie ma szans aby z dwójki wyjechały 4 samochody o tej porze. Stan zmianowy na to nie pozwala, 4 samochody to mogą wyjechać, ale w dzień roboczy do godziny 15 kiedy to dowództwo JRG jest w pracy.sylw3st3r pisze:czyli dobrze mi się wydawało że pod merkury market bo to jest zaraz obok, z samej JRG2 jechały 4 wozy więc jak były Rzędzin, Ładna, Skrzyszów, i jeszcze JRG1 to nie wiem czy nie więcej jak 7, ciekawe czy będą jakieś zdjęcia z tego że ocenić czy nie był "kosmicznych rozmiarów", fakt faktem właściciel pewnie i tak straty będzie miał ogromne.
Z dwójki jestem pewny 3 samochodów, z Klikowskiej pojechał jeden i po jednym z tych trzech OSP. Dodatkowo mogę Cię zapewnić, że te straty ogromne nie będą, a na zdjęcia raczej nie mamy co liczyć.
Palił się kosz na śmieci, mały, biurowy :-D
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
Odgrzeję temat, ale ciekawi mnie co dzisiaj się działo gdzieś w kierunku Ostrowa . Widziałem jadące w tamtą stronę dwie policję, jedna straż i jedną karetkę. Wydaje mi się, że jest to związane z osobami, które stały na wysepce na Dunajcu. Wydaje mi się, że były one odcięte od stałego lasu bo Dunajec był strasznie wysoki. Jednak mogę się mylić i wolalbym się upewnić.
-
- Archont