Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Mam info od mechanika: zerwana przekładnia kierownicza czy jakoś tak. Był pod wrażeniem, że mimo tego dojechałem w całości na parking kilkaset metrów dalej pokonując 3 zakręty ; )
Teraz pytanie do ekspertów: podobno gdy przyczyną takiego zdarzenia (rozbicia znaku drogowego) był wypadek losowy (zerwanie się przekładni), to mogę się odwołać od płacenia za powstałe szkody (OC powinno pokryć czy jakoś tak). Czy mógłby ktoś potwierdzić/zaprzeczyć/powiedzieć coś więcej?
Teraz pytanie do ekspertów: podobno gdy przyczyną takiego zdarzenia (rozbicia znaku drogowego) był wypadek losowy (zerwanie się przekładni), to mogę się odwołać od płacenia za powstałe szkody (OC powinno pokryć czy jakoś tak). Czy mógłby ktoś potwierdzić/zaprzeczyć/powiedzieć coś więcej?
Ha!
dzisiaj opowieść o gwiazdach płci żeńskiej w BieMWu:
około 13stej stoję sobie przy przejściu dla pieszych na Sikorskiego (obok Misjonarzy) - od strony Mościckiego podjeżdża pordzewiałe tu i tam pełnoletnie BieMWu z dwoma zagadanymi "gwiozdami" w środku, ustawia się na pasie do skrętu w lewo - w miedzyczasie robi się czerwone dla tego kierunku ruchu - zagadane gwiozdy hamują i zatrzymują się centralnie na przejściu dla pieszych ... kierowczyni lekko speszona rozgląda się dookoła po czem wraca do pogawędki ze sąsiadką z fotela obok - (BieMWu jest jedynym samochodem na pasie - możnaby spokojnie wsteczny zarzucić i cofnąć z przejścia)... zielone dla pieszych się zapaliło, ludziska ruszyli, coniektórzy bagażami z przodu lub tyłu o "ekskluzywny" pojazd zahaczając ... przez odkręconą szybkę wrzaskliwe komentarze o "durnych pieszych" się rozległy;
o ilości i kombinacji liter na rejestracji BieMWu litościwie nie wspomnę....
dzisiaj opowieść o gwiazdach płci żeńskiej w BieMWu:
około 13stej stoję sobie przy przejściu dla pieszych na Sikorskiego (obok Misjonarzy) - od strony Mościckiego podjeżdża pordzewiałe tu i tam pełnoletnie BieMWu z dwoma zagadanymi "gwiozdami" w środku, ustawia się na pasie do skrętu w lewo - w miedzyczasie robi się czerwone dla tego kierunku ruchu - zagadane gwiozdy hamują i zatrzymują się centralnie na przejściu dla pieszych ... kierowczyni lekko speszona rozgląda się dookoła po czem wraca do pogawędki ze sąsiadką z fotela obok - (BieMWu jest jedynym samochodem na pasie - możnaby spokojnie wsteczny zarzucić i cofnąć z przejścia)... zielone dla pieszych się zapaliło, ludziska ruszyli, coniektórzy bagażami z przodu lub tyłu o "ekskluzywny" pojazd zahaczając ... przez odkręconą szybkę wrzaskliwe komentarze o "durnych pieszych" się rozległy;
o ilości i kombinacji liter na rejestracji BieMWu litościwie nie wspomnę....
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
-
- Rhetor
pan_wAZOn, a nie próbował ktoś wsiąść z jednej strony i wysiąść z drugiej przechodząc przez tylną kanapę?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
robas pisze:Jakieś zdarzenie/wypadek/stłuczka na Starodąbrowska/Nowodąbrowska/Wojska Polskiego.
Swoją drogą wyjeżdżałem z Wojska Polskiego tuż po zdarzeniu - moje odczucie większość kierowców w tym czasie i w tym miejscu to bezmyślne barany: mimo, że tuż za przejściem stoją samochody z włączonymi awaryjnymi jadą dalej aż zablokowali całe skrzyżowanie, nawet karetka chyba miała problem żeby podjechać.Wczoraj o godzinie 16:50 w Tarnowie kierujący Fiatem Seicento, 36-letni mieszkaniec miejscowości Zaborze jadąc ul. Starodąbrowską w kierunku ul. Błonie, potrącił na przejściu dla pieszych 78-letniego tarnowianina. W wyniku uderzenia pieszy doznał złamania kości udowej, urazu głowy oraz ogólnych potłuczeń ciała. Trafił do szpitala. Badanie kierującego wykazało, że był trzeźwy.
Piesi też nie do końca są bez winy, ubrani w ciemne kolory przy padającym deszczu i świecących prosto w oczy światłach są prawie niewidoczni i tu pozdrawiam starszego pana z parasolką który wolnym krokiem przekraczał al. Solidarności na wysokości ul. Grottgera a zobaczyłem go dopiero 2 metry przed maską - dobrze że jechałem 10km/h i zimowe kapcie mam prawie nówki.
A przy okazji w tym samym czasie co potrącenie pieszego na Starodąbrowskiej na Słonecznej na odcinku pomiędzy tymczasowym rondem a ul. MBF na pasie zieli pomiędzy jedniami stały dwa autka - chyba dały sobie po razie.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
z podobnych sytuacji:
dzisiaj ok. 13.30 na Kościuszki (dokładnie na wjeździe na parking ZUSu) interwencja Policji i PSP - uchodzący LPG z wściekle zółtego Fiata Cinquecento;
dzisiaj ok. 13.30 na Kościuszki (dokładnie na wjeździe na parking ZUSu) interwencja Policji i PSP - uchodzący LPG z wściekle zółtego Fiata Cinquecento;
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
Idzie nowe
http://moto.onet.pl/1653898,1,latwiej-o ... tml?node=2Łatwiej o punkty za kółkiem
dziś o 08:26
ms / PAP
Od lutego rozmowa przez komórkę podczas jazdy autem będzie kosztować 5 punktów karnych, teraz tylko 200 zł mandatu. Więcej punktów będzie groziło za jazdę bez pasów (4 zamiast 1) czy przewożenie dzieci bez fotelika (6 zamiast 3) - informuje "Rzeczpospolita".
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych kończy opracowywać zmiany w punktach karnych dla kierowców łamiących kodeks drogowy. "Resort czeka na zgłaszanie ostatnich uwag. Wyższe punkty mają wejść w życie już w lutym przyszłego roku" - mówi rzeczniczka MSW Małgorzata Woźniak.
Od lutego zacznie być karane 2 punktami wjeżdżanie na skrzyżowanie, jeśli nie ma miejsca do kontynuowania jazdy. Po 10 punktów przewidziano (jest od 5 do 10) za nieprawidłowe zachowanie kierowców wobec pieszych, a 5 za bezprawne korzystanie z tzw. koperty.
Jak podkreśla "Rz", po zmianach kierowcy mogą szybko przekroczyć limit 24 punktów, a to oznacza zatrzymanie prawa jazdy.
Według Tomasza Matuszewskiego ze stołecznego ośrodka ruchu drogowego, zaostrzenie punktacji ma sens. "Analiza wykroczeń na drogach wykazała, że ostatnie zaostrzenie mandatów niewiele dało, dlatego trzeba było jeszcze zaostrzyć punktację" - podkreśla.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
I dobrze, najbardziej cieszy mnie "koperta" fotelik i piesi
Wysłane z mojej budki telefonicznej
gushman zaskoczę Cię ! dzisiaj jadę Mickiewicza w kierunku nowego ronda, rondo zapchane w 4 dupy bo madafaki się na chama pchają, dopiero jakiś Pan w oplu corsa C granatowy KT 7coś tam dalej stanął przed wjazdem na rondo i czekał cierpliwie aż będzie możliwość jego opuszczenia i Ci co z Mickiewicza w górę chcieli jechać mogli się ucieszyć bo mogli przejechać więc brawa dla tego Pana