Remont Krakowskiej

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

ClNEK pisze:To samo robili w ostatnich dniach na Wojska Polskiego gdzie asfalt ma chyba z 2 - 3 lata.... no chyba, że te kamyczki drobne na ulicy to z innego powodu
Przez te kamyczki niewiele brakowało, a zwiedzałbym krzaczki rosnące wzdłuż zakrętu. Dobrze, że w okolicach przystanku przy Bitwy pod Studziankami zorientowałem się co jest grane i zwolniłem do około 30 km/h.
Czy takie nakrapianie można robić bez znakowania ostrzegawczego?

Awatar użytkownika

Jela
Thesmothetai

Post autor: Jela »

ozi26 pisze:
Jela pisze:Połączyć okoliczne miejscowości dowolnym transportem; tramwajem na przykład.
A co Ty się tak na ten tramwaj uparł.????? Słuchaj, żeby się tramwajem opłacało jeździć to ten szynobus musi się poruszać osobnymi torami poza jezdnią. Weź mi np. powiedz jak niby (tak jak BIGER napisał) ten tramwaj ma dojechać do Wojnicza lub Lisiej Góry?? Człowieku teraz ludzie nawet 20 cm ziemi swojej nie oddadzą, masz przykład na Mościckiego obok Hodowlanej- 50 cm zwężenie chodnika. TO jest jakaś paranoja. A ty wyskakujesz z tramwajem !!!! I piszesz o logistach i inżynierach jakie to z nich baranki. To jest to samo jak popularne hasło ,, TIRY NA TORY"- nigdy się taka rzecz nie stanie. Tak samo jak z tramwajem w Tarnowie.
Jela pisze: Autobusy wożą powietrze ? Nie widziałem.
Widocznie mało jeździsz autobusami. Ja nie poruszam się MPK ale tata już śmiga 33 lata miejskimi i dużo wiem na temat ilości osób które nimi jeżdżą. i uwierz mi że jeżdżą puste.
Jela pisze:A co jest ? Rozklekotane "busy".
Kolego co do BUS- ów to jestem na ich punkcie uczulony. Ale z finansowego punktu widzenia, puścić BUS-a co zabiera 30 osób a puścić autobus na 120 osób to co jest tańsze?? Już próbowali kiero z PKS do Wojnicza i szybciej zrezygnowali niż zaczęli. BUS-y są tańsze i tyle. BUS pali kolo 15 litrów a autobus od 25 do 30, wiec bilans jest prosty jak budowa cepa.
Głównie latam samolotami, kolego. Używam komunikacji miejskiej gdyż doszedłem do wniosku, iż taniej to wychodzi i jakby szybciej. Posiadanie samochodziku może i jest czymś na pokaz ale tylko po to.
Problem polega na tym, że w Tarnowie nie masz wyboru. Nie ma czystych, wygodnych wagonów w relacjach lokalnych. Nie ma nic. W pociągu nie ma gdzie usiąść. Wobec tego wolę taksówkę. :)
Z innej strony może. Tramwaj nie pali. :) Szyny mogą być na środku jezdni.
A to, że krowy nie dadzą mleka jak mówili starzy, czy raczej stare wojniczanki to inna rzecz. :)
Zając najlepszy jest w śmietanie.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Jela pisze: Posiadanie samochodziku może i jest czymś na pokaz ale tylko po to.
Ty się chyba zatrzymałeś 30 lat temu...
Jela pisze: Nie ma czystych, wygodnych wagonów w relacjach lokalnych. Nie ma nic. W pociągu nie ma gdzie usiąść. Wobec tego wolę taksówkę. :)
Dobry żart, dobry... jedź taksówką do Katowic, albo nad morze.
Jela pisze:Szyny mogą być na środku jezdni.
Nie, nie mogą, bo jak będą, to tramwaj dalej będzie stał w korku i niczym nie będzie się różnił od autobusu poza tym, że jeździ po szynach i nie ma silnika spalinowego.

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

Jela pisze:A to, że krowy nie dadzą mleka jak mówili starzy, czy raczej stare wojniczanki to inna rzecz.

Pierwszy raz coś takiego słyszę. Widocznie musisz mieszkać od urodzenia w Wojniczu. Ja w Wojniczu mieszkam 2 lata, więc takim przysłowiami ludowymi się nie mogę pochwalić :mrgreen: Kurde człowieku to ty zaj* bogaty jesteś: wozisz się taxi na lotnisko a później samolotem na zakupy. Ale super hehehe
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Wracajcie powoli wszyscy do tematu, proszę.

W tym wątku obowiązujący temat to remont Krakowskiej.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

hurricane pisze:
pan_wAZOn pisze:Ha!
Jutro - 24.11 jeszcze weselej będzie - przerwy w ruchu na Krasińskiego przewidywane z racji "kropienia nawierzchni" -
Bo nawierzchnia jest już tak spękana (wykonana w ostatnim roku kadencji Bienia), że w zimie asfalt odłaziłby chyba płatami... tak samo będzie na Tuchowskiej jak nic z tym nie zrobią...
A to nie było już za Ścigały przypadkiem?

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

TomekMKM pisze:A to nie było już za Ścigały przypadkiem?
Możliwe, ale to na samym początku jego urzędowania... choć wydaje mi się, że to było tuż przed wyborami w 2006 roku.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Moim zdaniem był to rok 2007, w tym samym czasie robiono Rogoyskiego. Ale nie ważne kiedy to było - takie coś powinno się trzymać. U mnie zaraz przed oknem Klikowska jest też już spękana...

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

TomekMKM pisze: Klikowska jest też już spękana...
To fakt. Za "remont" i "wzmocnienie" Klikowskiej jak za inne "trwałe" inwestycje drogowe TZDM powinien być mocno przewietrzony.

Awatar użytkownika

Jela
Thesmothetai

ozi26 pisze:
Jela pisze:A to, że krowy nie dadzą mleka jak mówili starzy, czy raczej stare wojniczanki to inna rzecz.

Pierwszy raz coś takiego słyszę. Widocznie musisz mieszkać od urodzenia w Wojniczu. Ja w Wojniczu mieszkam 2 lata, więc takim przysłowiami ludowymi się nie mogę pochwalić :mrgreen: Kurde człowieku to ty zaj* bogaty jesteś: wozisz się taxi na lotnisko a później samolotem na zakupy. Ale super hehehe
W Wojniczu są dwie taksówki. Zapytaj Michałka, z tej czerwonej. :)

Wracając do tematu, będę się upierał, że budowa parkingu na Krakowskiej jest pomysłem chybionym. Podobnie jak organizacja ruchu na skrzyżowaniu w okolicy Świtu, jak system świateł na drodze w kierunku Krakowa... Dużo tego. Mało kiedy mylę się w takich sprawach. Za kilka, kilkanaście lat każdy zobaczy. :)

A co do krów, to za krótko mieszkasz w Wojniczu albo źle szukasz. Rzecz w tym, że nie ma kolei ponieważ kobiety nie zgodziły się na to z powodu "krowy nie dadzą mleka". Zapytaj starszych mieszkańców. :)

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

A ja z uporem maniaka dalej o dolnym odcinku ul. Krakowskiej, to znaczy o nowo wyremontowanym odcinku od Czerwonej do Głównej.
Roboty remontowe zakończono w wielkich bólach kilka tygodni temu, ale nie wiem na co czekają z pomalowaniem oznakowania poziomego na tym wyremontowanym odcinku ulicy?

O ile "tubylcy" jeżdżą na pamięć i wiedzą że są tam po dwa pasy ruchu w każdym kierunku, to dla przyjezdnych jest to pewna konsternacja, gdy wjeżdżają niczym na pas startowy dla samolotów.
Pewnie doszli "tam gdzieś na górze" do wniosku, że lada dzień spadnie śnieg i tych oznakowań i tak by nie było widać, to po co teraz uszczuplać budżet na jakieś p******.

Czyli panowie, byle do wiosny! :P
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Awatar użytkownika

Jela
Thesmothetai

Dokładnie tak :) Pamiętam jak dzisiaj gdy pierwszy raz przyjechałem do Tarnowa samochodem. Pogubiłem się. Ja, który objechał większość miast Polski i trochę więcej. Kierowca ma pewne nawyki, jakąś logikę jazdy. Tutaj zawiodła. :) Nie ma chyba sensu mówienie o tym jak się jedzie gdy w jezdni są wbudowane automatyczne systemy prowadzenia i samochód odpowiednio wyposażony sam jedzie. A ja mogę sobie z kierowcą pogadać. Ten nawet nie patrzy na drogę, niczego nie dotyka... :) Ruch jest płynny i już.
Remont Krakowskiej to zmarnowane pieniądze. Kolejny raz.

Mark
Proedroj

Post autor: Mark »

Czy jest na sali lekarz?

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

Nie będe tu chwalić nikogo, bo jeszcze chłopaki dostaną zwieszki ;) ale gonią ostro z robotą!! "tory" układają teraz na wysokości malczewskiego i lecą w dół, niewiele juz samej drogi zostało do zrobienia.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Przystanek tramwajowy ma być na Pl.Sobieskiego tak jak lata temu był tam przystanek autobusowy ;)
Ps. Dużo by dało udrożnienie Bema/Bandrowskiego ale to marzenia ... wiadomo ''nie da się'' :lol:

ODPOWIEDZ