Marcin Zaród, chybione argumenty ? Dla Ciebie to może chybione argumenty, dla mnie to moje zdanie na ten temat. Nie muszę się zgadzać z rozporządzeniami itp. Ty też się z wieloma rzeczami nie zgadzasz i wyrażasz swoje zdanie.Marcin Zaród pisze:Oczywiście że Dawid ma racje, a Cubaza tradycyjnie przytacza chybione argumenty
Nigdzie nie napisałem, że Dawid się myli. Nigdzie. Jak napisałem to proszę przytocz ten post a posypię głowę popiołem i przeproszę Dawida.
Oczywiście. Bo ja chcę sobie posty nabić po prostu. Jak już wspomniałem wcześniej, takie jest moje zdanie odnośnie tego węzła. Ucieszyłbym się gdyby on się naprawdę nazywał Tarnów Zachód. Jednak... tak znów napiszę jednak. Popatrz na mapki, które przytoczył Dawid. Tam na stronach gddkia węzły nie mają nic wspólnego z Tarnowem. Jeden nazywa się Wierzchosławice. Więc jakby na to nie patrzył to nie tylko moje zdanie. Walczy się o to żeby nazywały się Tarnów i tą akcję popieram i się podpiszę rękami i nogami za tym żeby skręcało się na Tarnów. Ale dla mnie jak już on się powinien nazywać Tarnów-Wierzchosławice, bo bardziej na takie coś zjeżdżamy a nie na Tarnów Zachodni.Marcin Zaród pisze:Niektórzy rzucają przeciwne tezy tylko dla samego sportu ich rzucania....
Jak trzeba się będzie podpisać pod Tarnów Zachód to też się podpiszę, jednak tak jak wspomniałem w kilku postać mnie ta nazwa będzie denerwować z tego względu, że tu mieszkam i wiem, że z Tarnowem ma to średnio wspólnego
Wczuwam się i różnicę widzę taką, że w jednym momencie wjeżdżasz do Tarnowa a w drugim przebijasz się przez dwie wsie i jedziesz małymi dróżkami po to aby dostać się do samego Tarnowa a potem jeszcze przebijasz się przez miasto żeby się tam dostać. Poza tym jak ktoś się wybiera nie wiadomo skąd to jemu to jest obojętne czy pojedzie na ten węzeł czy na ten. Pojedzie jak go mapa bądź nawigacja poprowadzi.Marcin Zaród pisze:Wczuj się w ludzi nie znających terenu i chcących dojechać np. zza Wrocławia na ulicę Przemysłową w Tarnowie. Chcesz ich wpuścić od Krzyża? Gratuluję abstrakcyjnego myślenia.
Na tablicy kierunkowej(nie wiem czy taka jest poprawna nazwa, ale chodzi mi o tablicę nad pasami ruchu, na których są pokazane miejscowości na które się zjeżdża) niech znajdzie się Tarnów i już mamy pokazane, że tutaj się zjeżdża na Tarnów. Coś czuję, że to się z jakimś rozporządzeniem kłóci.Marcin Zaród pisze:Węzeł ma tyle wspólnego z Tarnowem, że zjeżdża się nim do Tarnowa (ale dla Cubazy to może nie wystarczyć
--==EDIT==--
Nie zapominam o tym nie bój się. Tak samo jak nie zapominam o cudownych planach wybudowania łącznika z tarnowską obwodnicą. Jakby to naprawdę było połączone to już wtedy mogę zrozumieć określenie Tarnów Zachód.Nie zapominaj że ma być zrobiony łącznik z drogą powiatową która prowadzi rzez most w ostrowie. Po zjeździe z autostrady dojeżdżasz łącznikiem do mostu i wjeżdżasz do Tarnowa, bez błądzenia po wioskach.