Remont Krakowskiej
Wybaczcie ale nie mogę się powstrzymać. Co za debil zaprojektował parking w centrum miasta ??? Zamiast odtworzyć tramwaje, parking. Czy w Tarnowie pracują sami idioci nie mający zielonego pojęcia o inżynierii ruchu ? Chyba tak.
To już któryś z kolei remont jaki oglądam i .... Nie będę więcej komentował.
Zając najlepszy jest w śmietanie.
Też nie mogłem się powstrzymać od skomentowania Twojego wpisu.Jela pisze:Wybaczcie ale nie mogę się powstrzymać. Co za debil zaprojektował parking w centrum miasta ??? Zamiast odtworzyć tramwaje, parking. Czy w Tarnowie pracują sami idioci nie mający zielonego pojęcia o inżynierii ruchu ? Chyba tak.
Już widzę wszystkich młodych KTAlończyków jak w sobotę wieczorem z dziewczyną wybierają się do kina a samochód zostawiają z dala od centrum a dalej idą z buta np. podczas padającego deszczu. Widziałem wiele sytuacji gdzie parkujący najchętniej wjechałby do środka instytucji do której przyjechał – wystarczy poczytać wątek nt parkowania. Więc byłbym bardzie ostrożny w nazywaniu projektantów debilami i idiotami nie znającymi się na inżynierii ruchu.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
BIGer znam wątki parkowaniu. Inżynieria ruchu polega na czymś zupełnie innym. Na organizacji przemieszczania ludzi z jednego miejsca do innego. Ludzi, nie kupy złomu za kilka tysięcy. Właściciele tegoż chcą mieć "pod okiem" swój skarb. Taki "skarb" zajmuje 10 m kwadratowych powierzchni. Najczęściej służy jednej osobie. Bo mam "samochód".
Taka jest małomiasteczkowa psychika.
Mnie dziwi fakt, że w Tarnowie inwestuje się w coś absurdalnego. Jest ulica Wałowa, deptak i to jest piękne. Można ?
Tramwaj, szybka kolej miejska, o tym już pisałem, Wszędzie można ale nie w Tarnowie.
Dlaczego ?
Mnie dziwi fakt, że w Tarnowie inwestuje się w coś absurdalnego. Jest ulica Wałowa, deptak i to jest piękne. Można ?
Tramwaj, szybka kolej miejska, o tym już pisałem, Wszędzie można ale nie w Tarnowie.
Dlaczego ?
Dzięki za wytłumaczenie czym jest inżynieria ruchu.Jela pisze:BIGer znam wątki parkowaniu. Inżynieria ruchu polega na czymś zupełnie innym. Na organizacji przemieszczania ludzi z jednego miejsca do innego.
Wg mnie nie chodzi tu o to żeby mieć na oku swój samochód a przede wszystkim o to aby mieć jak najbliżej i najwygodniej do celu.Jela pisze:Właściciele tegoż chcą mieć "pod okiem" swój skarb. Taki "skarb" zajmuje 10 m kwadratowych powierzchni. Najczęściej służy jednej osobie. Bo mam "samochód".
Jela pisze:Mnie dziwi fakt, że w Tarnowie inwestuje się w coś absurdalnego.
[...]
Dlaczego ?
A nie wydaje Ci się że w takim małym mieście jak Tarnów szybka kolej miejska to trochę na wyrost, inwestowanie w tramwaje gdy autobusy miejskie wożą powietrze - to chyba są absurdy. Jak pomyślisz to dojdziesz do wniosku że nie wszędzie można i dlaczego akurat w Tarnowie nie.Jela pisze:Parkingi podziemne.
Na tym dziurawym torze przeszkód jest pięknie? Chyba nie mówimy o tej samej ulicy?Jela pisze:Jest ulica Wałowa, deptak i to jest piękne.
BIGer
— Albert Einstein
— Albert Einstein
BIGer właśnie mówię o organizacji ruchu. Wybacz ale debili trzeba uczyć. Do tego potrzeba pomocy naukowych. Takich jak tramwaj... Komunikacja musi być miejska w pewnym obszarze miasta. To trzeba wymóc. Zorganizować a nie budować parkingi w centrum. Dlaczego ja z moich podatków mam utrzymywać i dbać o wasze samochody i miejsca do parkowania ? Wybudujcie sobie garaże itp.
hehe tramwaje w Tarnowie parkingi podziemne dobre dobre. kolego, masz w tych czasach duże poczucie humoru MPK jak ktoś wcześniej pisał wozi powietrze, paliwo podrożało i ledwo wiążą koniec z końcem. kolego, a jeśli juz tak o tramwajach, to powiedz mi którędy by one miały jeździć?? bo ja jakoś tego sobie nie mogę wyobrazić żeby na naszych ciasnych uliczkach one śmigały??
Te porównania miasta to wogóle nie ma sensu. To są duże metropolie nawet nie ma co tematu poruszać. W Łodzi już jest ŁTR coś podobnego do szybkiej koleji. Leci sobie PESA z centrum do Pabianic i powiem że kopa to ma ciekawego.MTar pisze:Szybka kolej miejska to kolej konwencjonalna. I nie rozumiem stwierdzenia że wszędzie się da skoro obecnie działa tylko w Warszawie, trójmieście i jedna linia w Krakowie do Balic (bez oddzielnej spółki tylko w ramach PR). Do szybkiej kolei miejskiej przymierza się też Łódź. I to wszystko.
Jela pisze:Wybaczcie ale nie mogę się powstrzymać. Co za debil zaprojektował parking w centrum miasta ??? Zamiast odtworzyć tramwaje, parking. Czy w Tarnowie pracują sami idioci nie mający zielonego pojęcia o inżynierii ruchu ? Chyba tak.
Chłop ze wsi wyjedzie, wieś z chłopa nigdy.Jela pisze:BIGer właśnie mówię o organizacji ruchu. Wybacz ale debili trzeba uczyć. Do tego potrzeba pomocy naukowych. Takich jak tramwaj... Komunikacja musi być miejska w pewnym obszarze miasta. To trzeba wymóc. Zorganizować a nie budować parkingi w centrum. Dlaczego ja z moich podatków mam utrzymywać i dbać o wasze samochody i miejsca do parkowania ? Wybudujcie sobie garaże itp.
Ze swoich podatków nie utrzymujesz żadnego garażu ,samochodu,itp.
Nie komentuj już więcej bo ci idioci i debile asfalt zrolują do wsi.