Nocny brak prądu
Nocny brak prądu
Nie wiem czy wiecie, dziś o 4:58 nastąpiła awaria na którejś ze stacji przesyłowych. I nie było prądu na terenach blokowisk (Zielone, Westerplatte, Monte Cassino itd), tzn tam wiem żę na pewno nie było a co z resztą nie wiem.
Szkoda ze nie wiedziałem tego wcześniej bo fenomenalnie bylo się przebudzić i zobaczyć za oknem kompletną ciemność w mieśćie
Zrobiłem na szybko/śpiąco zdjęcia jednak źle wyszły byłem zbyt zaspany aby ustawiać aparat
Szkoda ze nie wiedziałem tego wcześniej bo fenomenalnie bylo się przebudzić i zobaczyć za oknem kompletną ciemność w mieśćie
Zrobiłem na szybko/śpiąco zdjęcia jednak źle wyszły byłem zbyt zaspany aby ustawiać aparat
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Archont
Tak było obudziłem się przed 5 rano a tu ciemność. Zadzwoniłem na 991 i już była nagrana informacja o dużej awarii. Tak na szybko zapamiętałem Strusina, Wola Rzędzińska, Krzyż, Jasna, Zielone, Westerplatte .... i coś tam jeszcze było ale nie pamiętam, tak że konkretnie. Na koniec informacja, że planowane usunięcie awarii nastąpi ok godz. 7:00 natomiast prąd już był po 6. Uwinęli się szybko.
Pewnie Ci którzy mają takie budziki mieli dziś przykrą niespodziankę. Ale wydaje mi się że takich budzików prawie się nie używa - najpopularniejszy jest budzik w komórce.Beaver pisze:Ciekawi mnie ilu ludziom nie zadzwonił budzik podłączony do sieci elektrycznej
A tak przy okazji u mnie chyba nie było awarii bo zegary na kuchence i mikrofalówce pokazywały dobry czas ale jakiś skok napięcia był bo włączyła się foto-ramka LCD i zresetował czas na słuchawce telefonu bezprzewodowego.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
a ja wam powiem jeszcze kolejną nowość. Chodzi o gminę Wojnicz. Od dnia 12 listopada o ile dobrze pamiętam acz kolwiek mogłem na oczy za dobrze jeszcze nie widzieć, ponieważ wstaje o 2.30 są egipskie ciemności. Gmina jest biedna i musi oszczędzać od 12 do 5 rano. może nie w temacie ale to już naprawdę nie jest śmieszne. Zwłaszcza w sobotę z rańca jak towarzystwo sie rozchodzi do domow.