"Tanie paliwo" w Tarnowie
-
- Rhetor
- Kontakt:
No 10gr to faktycznie nie dużo mniej - ale jednak, niech walczą...
Poza tym będą chyba musieli zwiększyć różnicę w stosunku do sieci ;-) chcąc mocniej konkurować ...
Poza tym będą chyba musieli zwiększyć różnicę w stosunku do sieci ;-) chcąc mocniej konkurować ...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
ok, niech walczą; byle potem nie okazało się, że MPK dopłaca do funkcjonowania stacji, prosząc o większą dotację z miejskiego budżetu...Jakub Kwaśny pisze:No 10gr to faktycznie nie dużo mniej - ale jednak, niech walczą...
-
- Rhetor
- Kontakt:
skoro chcą otworzyć drugą?! to zdaje się nie dopłacają ;-)Dorota1975 pisze:ok, niech walczą; byle potem nie okazało się, że MPK dopłaca do funkcjonowania stacji, prosząc o większą dotację z miejskiego budżetu...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor
Walka póki co nie przynosi spodziewanych rezultatów. Sieciówki pozostają zupełnie obojętne na istnienie Mpetrol a ich ceny w Tarnowie wciąż są jednymi z najwyższych w Polsce.Jakub Kwaśny pisze:No 10gr to faktycznie nie dużo mniej - ale jednak, niech walczą...
Może to też dlatego, że ludzie nie garną się jakoś wybitnie na miejską stację. Obawiam się, że może działać podobny mechanizm jak z Lukoilem - Tarnów, a w szczególności miejskie inicjatywy, kojarzą się mieszkańcom z dziadostwem. A paliwo to drażliwy temat, wymagający zaufania kierowcy do dystrybutora.
-
- Rhetor
gushman, ja bym powiedział bardziej, że ta stacja jest na tzw. zadupiu, tam nie jest nikomu po drodze.
Jakby ją jakoś wyeksponowali przy jakiejś główniejszej drodze to by było chyba lepiej.
No i jeszcze jedno - mnogość dystrybutorów paliwa na tej stacji.
Jakby ją jakoś wyeksponowali przy jakiejś główniejszej drodze to by było chyba lepiej.
No i jeszcze jedno - mnogość dystrybutorów paliwa na tej stacji.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ale powiedzcie mi jedno tak właściwie Czego spodziewaliście się po jednej stacji, która, po pierwsze, jest na uboczu, po drugie, ma paliwo tańsze o 10gr na litrze od sieciówki, więc dojazd tam wyjdzie drożej niż zatankowanie na sieciówce.
Zacznijmy od tego, że są różne Rzeszutki, Valdi, Kramexy itp I jest ich dość dużo a i tak sieciówki nie staniały Więc dlaczego mała by to zmienić jedna miejska stacja?
Zacznijmy od tego, że są różne Rzeszutki, Valdi, Kramexy itp I jest ich dość dużo a i tak sieciówki nie staniały Więc dlaczego mała by to zmienić jedna miejska stacja?
-
- Rhetor
Zmieniłaby, ale jakby to była stacja a nie stacyjka i jakby paliwo było na niej zdecydowanie tańsze a nie tylko troszeczkę.
Tarnów jest na tyle małym miastem, że jedna by wystarczyła.
Tarnów jest na tyle małym miastem, że jedna by wystarczyła.
Ale Lord zobacz na okolice ulicy Przemysłowej Masz tam 2 stacje sieciowe(BP, Lotos) i dwie stacje nie zrzeszone(Rzeszutko, Valdi). I jakoś nie widzę, że stacje sieciowe w tym miejscu obniżyły drastycznie ceny. A mają blisko bardzo konkurencję w postaci naprawdę tanich stacji benzynowych
Ale tak jak ty napisałeś, czyli, że mogłaby konkurować gdyby miała naprawdę tanie paliwo a nie tylko troszkę tanie.
Ale tak jak ty napisałeś, czyli, że mogłaby konkurować gdyby miała naprawdę tanie paliwo a nie tylko troszkę tanie.
-
- Rhetor
No, bo jak zauważyłeś, niewielu ludziom opłaca się tam jechać specjalnie po to, żeby zatankować, załóżmy, że ktoś tankuje raz na tydzień za 50 zł (~12 l), to oszczędza raptem 1,20 zł, czyli 4,80 zł miesięcznie, co daje dodatkowy litr z hakiem, a 4 dojazdy tam, powiedzmy z okolic os. Legionów to będzie więcej niż litr paliwa w plecy.
Ja z reguły tankuję na full i jeżdżę do zera, no to tak czy inaczej, 4,20 bym oszczędził, co mi daje litr więcej na całym baku - fest interes, a jeszcze biorąc pod uwagę, że jak gdzieś jadę, to w przeciwnym kierunku to tym bardziej będę tam "częstym" klientem.
Ja z reguły tankuję na full i jeżdżę do zera, no to tak czy inaczej, 4,20 bym oszczędził, co mi daje litr więcej na całym baku - fest interes, a jeszcze biorąc pod uwagę, że jak gdzieś jadę, to w przeciwnym kierunku to tym bardziej będę tam "częstym" klientem.
Stacje pod szyldem Supermaketów to INNA bajka.
Ich zadaniem NIE jest zarabiać na paliwie - znajomy pracujący w Oszłomie* w Wejherowie mówił, ze marże na paliwie były minimalne, tak je policzyli by nie tracić. Zysk był minimalny, symboliczny.
Zadanie tych stacji to MARKETING - Jadę zatankować bo najtańsze paliwo - to skoro już jadę to zrobię tam zakupy by DWA razy nie jeździć. Znajomy mówił też, ze stacja była brana jako wyjście awaryjne - pamiętacie jak banda oszołomów chciała zakazać handlu w niedzielę? Kumpel twierdził (a jest jednym z dyrektorów lokalnego Oszołoma) że ich Naczalstwo rozważalo zamknięcie Supermarketu i otwarcie stacji Z DOŁĄCZONYM sklepem - takie wyjście awaryjne - i miły dodatek do marketingu.
A że ceny niskie? Cóż to dobrze - konkurencja zawsze najlepsza dla klientów.
*Tak mój znajomy "tłumaczy" nazwę Auchan
Ich zadaniem NIE jest zarabiać na paliwie - znajomy pracujący w Oszłomie* w Wejherowie mówił, ze marże na paliwie były minimalne, tak je policzyli by nie tracić. Zysk był minimalny, symboliczny.
Zadanie tych stacji to MARKETING - Jadę zatankować bo najtańsze paliwo - to skoro już jadę to zrobię tam zakupy by DWA razy nie jeździć. Znajomy mówił też, ze stacja była brana jako wyjście awaryjne - pamiętacie jak banda oszołomów chciała zakazać handlu w niedzielę? Kumpel twierdził (a jest jednym z dyrektorów lokalnego Oszołoma) że ich Naczalstwo rozważalo zamknięcie Supermarketu i otwarcie stacji Z DOŁĄCZONYM sklepem - takie wyjście awaryjne - i miły dodatek do marketingu.
A że ceny niskie? Cóż to dobrze - konkurencja zawsze najlepsza dla klientów.
*Tak mój znajomy "tłumaczy" nazwę Auchan
Ravir mało mnie obchodzi polityka firmy Auchan - nigdy tam nie robiłem jeszcze zakupów,
ale nie wykluczam że może zrobię... ważna jest cena i jakość paliwa
Stacja MPK to bardzo dobry pomysł, pod warunkiem że będzie ich więcej i będą
mieć więcej dystrybutorów. Ostatnio jak zobaczyłem ile tam ludu to zawróciłem
i pojechałem na Shela... a szkoda
ale nie wykluczam że może zrobię... ważna jest cena i jakość paliwa
Stacja MPK to bardzo dobry pomysł, pod warunkiem że będzie ich więcej i będą
mieć więcej dystrybutorów. Ostatnio jak zobaczyłem ile tam ludu to zawróciłem
i pojechałem na Shela... a szkoda