Remonty ulic w Tarnowie
-
- Archont
Jeżeli jest jak mówicie to ok bo mi to o 6:30 rano wyglądało na zwykła ziemię. Druga sprawa jest taka, że wysoko tym podsypali bo na równi ze starą nawierzchnią. Ja mam natomiast takie obawy, że oni zrobią tam takie klepowisko bo wiedzą już, że w tym roku tej inwestycji nie dokończą i pojeździmy tak do wiosny. Mam nadzieję, że się mylę.
Jeżeli tak jest, to wolę do wiosny się pomęczyć, tylko żeby nie kładli asfaltu na 10cm warstwie śniegu albo wody... bo wtedy za pół roku pomęczymy się następne kilka lat...farciarzgilmore pisze:pojeździmy tak do wiosny. Mam nadzieję, że się mylę.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Archont
-
- Rhetor
Ktoś, kto postanowił, żeby postawić barierki na dole Krakowskiej te 10 metrów dalej, zamykając wjazd na Bema, powinien dostać Nobla za głupotę... Jadąc od dołu w Bema trzeba zjechać w Narutowicza, tragedia. A wystarczyło barierki na jak najdłużej przytrzymać tak, żeby był możliwy zwykły skręt w Bema z Krakowskiej...
Chyba miasto zupełnie utraciło kontrolę nad swoim centrum.
Chyba miasto zupełnie utraciło kontrolę nad swoim centrum.
-
- Rhetor
No to musza pomyśleć o Drive Thru..Marcin Zaród pisze:aż po restaurację Braterską
A dzisiaj na Sowińskiego jakiś łoś zaparkował z prawej wystająco, z lewej drugi wystająco, i śmieciarka się zakorkowała tak, że zdążyłem spokojnie, stojąc w korku, kupić winko na weekend w Porta Sei
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Magistrat już spieszy z pomocą, planowane jest kolejne "tymczasowe" rondo.
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... -drogowymi
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... -drogowymi
Tarnowski Zarząd Dróg Miejskich prowadzi prace koncepcyjne nad nowymi rozwiązaniami organizacji ruchu. Najważniejsze dotyczą skrzyżowania Krakowska – Narutowicza - Sikorskiego. Jednym z rozważanych pomysłów jest wprowadzenie w tym miejscu ruchu okrężnego.
Skrzyżowanie ulic Krakowskiej, Narutowicza i Sikorskiego to jedno z najbardziej zatłoczonych skrzyżowań w mieście, zwłaszcza w godzinach szczytu, kiedy to następuje duże spiętrzenie ruchu pojazdów jadących z kierunku wschodniego. W przyszłości planowana jest zupełna przebudowa skrzyżowania, natomiast w ciągu najbliższych kilku miesięcy najprawdopodobniej zostanie wprowadzony okrężny ruch pojazdów.
Warto przypomnieć, że podobne rozwiązanie zostało zastosowane również u zbiegu ulic Słonecznej i Starodąbrowskiej, gdzie rondo tymczasowe funkcjonuje od 2009 roku. Jak podkreśla dyrektor TZDM-u Zdzisław Musiał, każde, nawet najmniejsze, rondo lepiej się sprawdza od sygnalizacji świetlnej. Zdecydowanie usprawnia ruch i zwiększa bezpieczeństwo użytkowników dróg.
I dobrze, tam aż się prosi rondo. Niech sprawdzą, niech przetestują a jak się sprawdzi to jak znajdzie się kasa za rok dwa trzy pięć to zbudować rondo z prawdziwego zdarzenia.MTar pisze:Magistrat już spieszy z pomocą, planowane jest kolejne "tymczasowe" rondo.
http://www.tarnow.pl/inde...niami-drogowymi
zicc, mi też się marzy rondo 3 poziomowe jak ROK w Krakowie, ale u nas po prostu nie ma na to kasy i jeszcze raz kasy.
Ale wy się czepiacie o to, że to tymczasowe rondo jest już któryś rok z rzędu. I co z tego. Sprawdza się ? Sprawdza i jak będzie kasa to się wtedy zrobi. Na razie jest dobrze tak jak jest. Ja bym się cieszył żeby takie prowizorki się tak długo sprawdzały.
Ale wy się czepiacie o to, że to tymczasowe rondo jest już któryś rok z rzędu. I co z tego. Sprawdza się ? Sprawdza i jak będzie kasa to się wtedy zrobi. Na razie jest dobrze tak jak jest. Ja bym się cieszył żeby takie prowizorki się tak długo sprawdzały.