Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Jeżeli jest jak mówicie to ok bo mi to o 6:30 rano wyglądało na zwykła ziemię. Druga sprawa jest taka, że wysoko tym podsypali bo na równi ze starą nawierzchnią. Ja mam natomiast takie obawy, że oni zrobią tam takie klepowisko bo wiedzą już, że w tym roku tej inwestycji nie dokończą i pojeździmy tak do wiosny. Mam nadzieję, że się mylę.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

farciarzgilmore pisze:pojeździmy tak do wiosny. Mam nadzieję, że się mylę.
Jeżeli tak jest, to wolę do wiosny się pomęczyć, tylko żeby nie kładli asfaltu na 10cm warstwie śniegu albo wody... bo wtedy za pół roku pomęczymy się następne kilka lat...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

W okolicach 12:30 na Narutowicza frezowali asfalt po lewej stronie a ruch był puszczony prawą stroną - jest więc nadzieja, że na dniach będą kłaść asfalt. Prognozy dają jeszcze trochę czasu - więc może zdążą przed śniegiem.
9000 ml A Rh-

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Zastanawiam się tylko jak można położyć asfalt nie kładąc wcześniej nowych krawężników z podbudową? Chyba nie ułożą ich w ciągu paru dni. A pogoda ma się zepsuć juz w przyszłą środę.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

farciarzgilmore, zobaczysz w przyszłym tygodniu :) Zaraz się okaże, że w przetargu nie było słowa o krawężnikach :P

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Ktoś, kto postanowił, żeby postawić barierki na dole Krakowskiej te 10 metrów dalej, zamykając wjazd na Bema, powinien dostać Nobla za głupotę... Jadąc od dołu w Bema trzeba zjechać w Narutowicza, tragedia. A wystarczyło barierki na jak najdłużej przytrzymać tak, żeby był możliwy zwykły skręt w Bema z Krakowskiej...

Chyba miasto zupełnie utraciło kontrolę nad swoim centrum.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Marcin Zaród, jeszcze do wczoraj na skrzyżowaniu Bema/Krakowska były dziury - jazda tylko koparkami itp - dzisiaj to betonowali i równali, może barierki przestawią, jak zwiąże beton?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Gratulacje, właśnie pobiliśmy rekord jako miasto. Korek ok. 16.00 sięgał od skrzyżowania Klikowska/Szujskiego w stronę Mościc aż po restaurację Braterską ! Jakieś 800 metrów?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Marcin Zaród pisze:aż po restaurację Braterską
No to musza pomyśleć o Drive Thru.. :)
A dzisiaj na Sowińskiego jakiś łoś zaparkował z prawej wystająco, z lewej drugi wystająco, i śmieciarka się zakorkowała tak, że zdążyłem spokojnie, stojąc w korku, kupić winko na weekend w Porta Sei :)

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

kolego ja dzisiaj wracałem z ulicy Parkowej na Zielone jakieś 30 min ... gdzie zawsze tą drogę pokonuję w 4 5 min ehh tak więc korki jak <cenzored>

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Magistrat już spieszy z pomocą, :lol: planowane jest kolejne "tymczasowe" rondo.
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... -drogowymi
Tarnowski Zarząd Dróg Miejskich prowadzi prace koncepcyjne nad nowymi rozwiązaniami organizacji ruchu. Najważniejsze dotyczą skrzyżowania Krakowska – Narutowicza - Sikorskiego. Jednym z rozważanych pomysłów jest wprowadzenie w tym miejscu ruchu okrężnego.
Skrzyżowanie ulic Krakowskiej, Narutowicza i Sikorskiego to jedno z najbardziej zatłoczonych skrzyżowań w mieście, zwłaszcza w godzinach szczytu, kiedy to następuje duże spiętrzenie ruchu pojazdów jadących z kierunku wschodniego. W przyszłości planowana jest zupełna przebudowa skrzyżowania, natomiast w ciągu najbliższych kilku miesięcy najprawdopodobniej zostanie wprowadzony okrężny ruch pojazdów.
Warto przypomnieć, że podobne rozwiązanie zostało zastosowane również u zbiegu ulic Słonecznej i Starodąbrowskiej, gdzie rondo tymczasowe funkcjonuje od 2009 roku. Jak podkreśla dyrektor TZDM-u Zdzisław Musiał, każde, nawet najmniejsze, rondo lepiej się sprawdza od sygnalizacji świetlnej. Zdecydowanie usprawnia ruch i zwiększa bezpieczeństwo użytkowników dróg.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Nie długo "unikacze rond" nie przejadą przez miasto :D

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

MTar pisze:Magistrat już spieszy z pomocą, planowane jest kolejne "tymczasowe" rondo.
http://www.tarnow.pl/inde...niami-drogowymi
I dobrze, tam aż się prosi rondo. Niech sprawdzą, niech przetestują a jak się sprawdzi to jak znajdzie się kasa za rok dwa trzy pięć to zbudować rondo z prawdziwego zdarzenia.

Awatar użytkownika

zicc
Prytan

Post autor: zicc »

Oczywiście, im więcej rond (najlepiej dwupasmowych) tym lepiej się będzie jeździło. Zastanawia tylko dlaczego w Krakowie budują wielkie ronda dwupoziomowe (ba nawet 3 Jak Ofiar Katynia) a w Tarnowie powiatowym stać nas tylko na plastikowe pachołki w kształcie okręgu z tujami wewnątrz...

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

zicc, mi też się marzy rondo 3 poziomowe jak ROK w Krakowie, ale u nas po prostu nie ma na to kasy i jeszcze raz kasy.
Ale wy się czepiacie o to, że to tymczasowe rondo jest już któryś rok z rzędu. I co z tego. Sprawdza się ? Sprawdza i jak będzie kasa to się wtedy zrobi. Na razie jest dobrze tak jak jest. Ja bym się cieszył żeby takie prowizorki się tak długo sprawdzały.

ODPOWIEDZ