Naziemna telewizja cyfrowa w Tarnowie

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

yakhub
Obywatel

Post autor: yakhub »

Przepraszam za treść, ale akurat na wszystkich programach leciały albo reklamy, albo kreskówki :). Przy robieniu screenów coś dziwnego się porobiło z proporcjami obrazu - podczas oglądania ludzie nie mają takich długich głów :).

Obraz 1
Obraz 2
Obraz 3
Obraz 4
Obraz 5

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Koledzy mam pytanie bo szukam taniego tunera do TV LCD (niestety nie posiada DVB-T). Interesuje mnie sprzęt Wiwa HD100, wiecie w jakim sklepie mogę szukać takich sprzętów? Chyba, że ktoś z Was ma jakieś inne ciekawsze propozycje. To ma być tuner do pokoju dla dzieciaków najlepiej jakiś mały gabarytowo. Może wiecie gdzie jest jakiś sklep z dużym wyborem dekoderów?

Pzdr

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

W TOP-8000 (Bernardyńska) mają kilka tunerów, w tym małe zgrabne pudełka. Schodzą im jak ciepłe bułeczki. :mrgreen:
9000 ml A Rh-

farciarzgilmore
Archont

Dzięki Ravir podjadę prosto po pracy.

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

Ha!
znajomek Wivę HD bodajże w MIX Electronics kupował.
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Ja kupowałem dwie sztuki Fergusona T60. Wygląda ładnie, działa ładnie, ładne menu, ładny obraz. po 2 miesiącach działania nie mam zastrzeżeń. W Euro Agd przy zamówieniu przez neta kosztuje 179 zł.

farciarzgilmore
Archont

Byłem w TOP 8000 i mają niestety tylko jeden model na sklepie do tego bez możliwości wyświetlania obrazu HD. Koszt 153 zł. Ja za 158 zł już z kosztami przesyłki kupiłem właśnie Wiwe HD100. Zobaczymy jak to się będzie bujać.
Pzdr

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Ja kupiłem w TOPie za niecałem 200 zł taki z HD i portem USB - można nagrywać programy i odtwarza też DViXy - widocznie się sprzedały :mrgreen: i będą za parę dni.
9000 ml A Rh-

farciarzgilmore
Archont

Mam kolejne pytanie w tym samym temacie. Gdzie kupię antenędo odbioru tejże telewizji?

Np. coś takiego:

Antena

Albo gdzie jest sklep z największym wyborem anten w Tarnowie? Pamiętam dawno temu takie mały sklepik na Brnerdyńskiej ale nie wiem jaki tam wybór no i czy on jeszcze istnieje.

josef
Obywatel

Post autor: josef »

Ten sklepik na Bernardyjskiej jest nadal .

petr
Prytan

Post autor: petr »

Betatronic
Zygmunta Krasińskiego 40
33-101 Tarnów

Tam na pewno dostaniesz.
http://betatronic.pl/index.php?cPath=119_123

A tak jeszcze w temacie - ja na Westerplatte odbieram sygnał na na kawałku druta :)
Myślę, że w Tarnowie będzie odbierać na zwykłych rogach pokojowych.
pozdrawiam
petr

halford
Rhetor

Post autor: halford »

farciarzgilmore

Nie kupuj specjalnej anteny. Kawałek drutu, każda zwykła antena u nas odbiera. Ja testowałem na widelcu i nożyczkach :D

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Kiedyś sklep z antenami był na Goldhammer'a przy wylocie na Wałową. Na pewno antenę kupisz w Betatronicu na Krasińskiego lub elektronicznym na ul. Klasztornej. Antena wcale nie musi być dedykowana do DVB-T.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

BIGer pisze:Kiedyś sklep z antenami był na Goldhammer'a przy wylocie na Wałową
Nadal jest.

Jeżeli mieszkasz w centrum wystarczy Ci kawałek druta, antenka kilkanaście cm, bo przy tej długości fali akurat nie potrzeba anten dużych rozmiarów. Możesz też skorzystać z jakiejś pokojowej anteny, ale bez wzmacniacza.

farciarzgilmore
Archont

No i zrobiłem jak polecaliście. Wpiąłem kabel antenowy ok 20 cm z czego 5 cm obrałem z izolacji i śmiga elegancko :-) Dzięki za porady. Obraz rewelacja.

ODPOWIEDZ