Remont Krakowskiej
-
- Rhetor
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale wg tego co teraz widać, chodnik od strony północnej będzie o wiele szerszy niż dotychczas (wybudowane już stanowiska do parkowania są przesunięte w stronę środka jezdni)... Ja się pytam, to w takim razie nie dało tam rady wstawić ścieżki rowerowej szer. 1,5 m? (nawet pomiędzy chodnikiem a parkingiem?
W ten sposób nie wykorzystaliśmy okazji do tego, żeby udostępnić dla rosnącej liczby rowerów głównej ulicy miasta, uzasadniając, że "się nie da"... Następna taka okazja może się powtórzyć dopiero za 20-30 lat...
W ten sposób nie wykorzystaliśmy okazji do tego, żeby udostępnić dla rosnącej liczby rowerów głównej ulicy miasta, uzasadniając, że "się nie da"... Następna taka okazja może się powtórzyć dopiero za 20-30 lat...
Chyba żartujesz z tym pytaniem.dafi33 pisze:A w okolicach galerii Tarnovia już skończyli kłaść asfalt ?
Przecież oni wytrwale czekają na pierwsze opady deszczu, deszczu ze śniegiem lub samego śniegu, aby kłaść ostatnią warstwę masy na odcinku drogi w stronę miasta.
To co na tym odcinku Krakowskiej się wyprawia z tym remontem to skandal nie wiele mniejszy od tego co się dzieje w górnym odcinku tej głównej ulicy Tarnowa.
Odnoszę wrażenie, że to nazwa Krakowska przynosi takiego pecha wykonawcom, albo firmy wygrywające przetarg na te remonty po prostu nie dorosły do takich prac.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Dominik_PCH, dam znać.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Hehe. Zapomniałeś chyba, że w tak zwanym międzyczasie zdążyli go zerwać z tego co się orientujędafi33 pisze:Dlatego pytałem bo z półtora tygodnia temu tamtędy jechałem i kładli tak że byłem pewien że już skończylisuraiw pisze:Chyba żartujesz z tym pytaniem.
Tak mi się przypomniało miały być kary na rzecz miasta ws. przeciągającej się budowy tarnowskiego teatru jak się sprawa ma ?
Pozdrawiam wszystkich winnych stanu rzeczy dzisiaj ok.16-tej.Ja zrezygnowałem z jazdy do Mościc podobnie jak pewnie wielu szukających alternatywy.Proponuję w/w przenieść się na zachód od Tarnowa i próbować wrócić do domu po 16-tej.Ponoć jazda w korku nie tylko denerwuje ale rozwija logikę i twórcze myślenie.
Tymczasem Heniu z Tadziem wybrali się na wycieczkę na budowę autostrady .
Po co ? tylko i wyłącznie dla poprawienia PR
Szkoda że na Krakowskiej i Narutowicza nie zrobili sobie sesji Foto przecież jest się czym chwalić
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Gale ... autostrady
Po co ? tylko i wyłącznie dla poprawienia PR
Szkoda że na Krakowskiej i Narutowicza nie zrobili sobie sesji Foto przecież jest się czym chwalić
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Gale ... autostrady
-
- Rhetor
Moim zdaniem, kamień z Mikoszowa byłby ok.
Powody:
1. brak korzyści dla miasta po zastosowaniu zamiennika.
2. Kary pieniężne dla wykonawcy za całokształt pracy --> pojawiają się pieniądze, może by się udało uzbierać na skate-park .
3. dla mnie najważniejszy: potraktowanie krakowskiej i dworca jak puzzli. Układanie planszy tak żeby za np 30 lat połączyć układankę w jedną spójną całość. I tak wychodząc z dworca idziesz sobie po spójnej wizualnie przestrzeni miejskiej. Komfort - bezcenny.
Powody:
1. brak korzyści dla miasta po zastosowaniu zamiennika.
2. Kary pieniężne dla wykonawcy za całokształt pracy --> pojawiają się pieniądze, może by się udało uzbierać na skate-park .
3. dla mnie najważniejszy: potraktowanie krakowskiej i dworca jak puzzli. Układanie planszy tak żeby za np 30 lat połączyć układankę w jedną spójną całość. I tak wychodząc z dworca idziesz sobie po spójnej wizualnie przestrzeni miejskiej. Komfort - bezcenny.