Rondo na Jana Pawła II/ul. Błonie
Rondo na Jana Paw³a II/ul. B³onie
Co prawda o rodzie jest w wątku autostradowym ale chyba zasługuje na swój temat.
W listopadzie mają się rozpocząć prace przy gruntownej przebudowie skrzyżowania al. Jana Pawła II i ul. Błonie w Tarnowie. Powstanie tu największe w mieście rondo, które będzie elementem połączenia dróg miejskich ze zjazdem z autostradowego węzła "Krzyż".
Wysepka, którą objeżdżać będą kierowcy ma mierzyć aż 37 metrów średnicy, całość wraz z częścią przeznaczoną do ruchu - 55 metrów. Koszty inwestycji wyniosą 6,5 mln złotych, część z nich pokryją fundusze unijne.
Na rondo kierowane będą przede wszystkim samochody zjeżdżające z autostrady A4 przez węzeł „Krzyż”, zmierzające w kierunku Tarnowa, Jasła i Pilzna.
Zakończenie prac, które rozpoczną się już niebawem, planowane jest na przyszłoroczne wakacje. Do tego czasu kierowcy muszą liczyć się z utrudnieniami w tym miejscu (możliwe także objazdy). Budowę realizować będzie firma Skanska, która wygrała przetarg.
http://www.tarnowianin.com/2173_wkrotce ... nowie.html
W listopadzie mają się rozpocząć prace przy gruntownej przebudowie skrzyżowania al. Jana Pawła II i ul. Błonie w Tarnowie. Powstanie tu największe w mieście rondo, które będzie elementem połączenia dróg miejskich ze zjazdem z autostradowego węzła "Krzyż".
Wysepka, którą objeżdżać będą kierowcy ma mierzyć aż 37 metrów średnicy, całość wraz z częścią przeznaczoną do ruchu - 55 metrów. Koszty inwestycji wyniosą 6,5 mln złotych, część z nich pokryją fundusze unijne.
Na rondo kierowane będą przede wszystkim samochody zjeżdżające z autostrady A4 przez węzeł „Krzyż”, zmierzające w kierunku Tarnowa, Jasła i Pilzna.
Zakończenie prac, które rozpoczną się już niebawem, planowane jest na przyszłoroczne wakacje. Do tego czasu kierowcy muszą liczyć się z utrudnieniami w tym miejscu (możliwe także objazdy). Budowę realizować będzie firma Skanska, która wygrała przetarg.
http://www.tarnowianin.com/2173_wkrotce ... nowie.html
Nie wiem co autor miał na myśli ale w Tarnowie istnieją większę 'ronda' choćby pod względem średnicy tarczy czy też z częścią przeznaczoną do ruchu.halford pisze:Powstanie tu największe w mieście rondo, które będzie elementem połączenia dróg miejskich ze zjazdem z autostradowego węzła "Krzyż".
Wysepka, którą objeżdżać będą kierowcy ma mierzyć aż 37 metrów średnicy, całość wraz z częścią przeznaczoną do ruchu - 55 metrów
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Ruch okrężny gdyby ktoś nie wiedział jest rodem z Francji. Sama koncepcja powstała w celach czysto taktycznych a to po to, by wojsko, policja mogła nacierać na hmm... tłum z wielu kierunków na raz.Beaver pisze:Jemu chodzi o Rondo Reagana na Jana Pawła II. Tylko że to takie prawie rondo Okrągłe jest ale ruchu okrężnego tam nie ma ;p
Po drugie wjeżdżający ma pierwszeństwo. I to działa. O niebo lepiej niż nasze znaki na rondach nakazujące ustąpienie przejazdu. Zresztą nie tylko u nas.
Zając najlepszy jest w śmietanie.
Po co mi to wiedzieć ? Nie zmieniło to mojego życia, ani nie stało się pełniejsze, ani nie stało się jakoś bardziej żywe:PJela pisze:Ruch okrężny gdyby ktoś nie wiedział jest rodem z Francji. Sama koncepcja powstała w celach czysto taktycznych a to po to, by wojsko, policja mogła nacierać na hmm... tłum z wielu kierunków na raz.
I tu bym się kłócił. W szczególności na kupie rojka i na tymczasowym nie wyobrażam sobie, że miałbym wpuszczać ludków wjeżdżających na rondo kiedy ja na nim jestem. Ale fajnie ronda byłyby zablokowane. Poza tym ja szybciej zjadę z tego ronda niż wszyscy stojący przy nim się na nie włącząJela pisze:Po drugie wjeżdżający ma pierwszeństwo. I to działa. O niebo lepiej niż nasze znaki na rondach nakazujące ustąpienie przejazdu. Zresztą nie tylko u nas.
To, że coś jest na zachodzie nie znaczy wcale, że tak musi być wszędzie Tak samo jak z ruchem lewostronnym