Tarnów w finale Google Street View

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
ad2222
Rhetor

Tarnów w finale Google Street View

Post autor: ad2222 »

Może jakiś 'ostatni zryw' :) - zagłosujmy na Tarnów jako na wizytówkę Polski w finale Google Street View.
http://www.google.com/intl/pl/help/maps ... /poll.html
Do dzieła :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Ech... jak mówiłem o konkursie to mnie nikt nie słuchał...
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

aaee
Archont

Post autor: aaee »

Ja już głosowałem na to wczoraj, albo przedwczoraj...
Ogólnie fajnie, ale ...
Opublikowano: 06.01.2009 | Kategoria: Wiadomości ze świata
JAPONIA. Serwis Technonews.pl informuje, że grupa japońskich intelektualistów zażądała od koncernu informatycznego Google, by całkowicie wyłączył w ich kraju usługę Street View.

Sygnatariusze listu, m.in. dziennikarze, prawnicy i naukowcy, argumentują, że umieszczanie w internetowym serwisie mapowym szczegółowych zdjęć ulic, zawierających m.in. wizerunki przechodniów oraz prywatnych budynków, jest rażącym naruszeniem prywatności, większym niż kamery monitoringu miejskiego.

Google ma problemy już od kilku miesięcy, kiedy uruchomiono testową wersję japońskiej edycji Street View. Firma została już zmuszona do zastosowania oprogramowania automatycznie rozmywającego twarze zarejestrowane na zdjęciach oraz do usuwania zdjęć budynków na żądanie ich właścicieli. W Kraju Kwitnącej Wiśni obowiązują restrykcyjne przepisy dotyczące publikowania materiałów zawierających wizerunki osób prywatnych. Przykładowo, do opublikowania zdjęcia w prasie niezbędne jest uzyskanie zgody wszystkich uwiecznionych na nim osób.
źródło: http://prawda2.info/viewtopic.php?t=5271

Czytałem o inwigilacji Google Street View już dość dużo, ich auta zbierają również informacje nt. sieci WiFi itd..
Około rok temu było o tym głośno, że przechwycono prywatne dane, wiadomości i archiwizowano na serwerach Google.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

No to się k.... pospieszyli z wiadomością :( Można było jakaś akcje fajną zrobić.
Trzeba jakoś będzie zdobyć info kiedy samochód będzie jeździł :)

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Samochodu nie będzie :P Chyba :P A co chcesz nago zdjęcie przed domem mieć ? :> :P
Ale, że rowerem po rynku :P Ja myślałem, że zobaczymy subaru imprezę :P Ciekawe ilu stałych bywalców rynku i podcieni załapało się na darmową sesję zdjęciową :P

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Jak jechał naszymi ściezkami rowerowymi, to zdjęcia będa niewyraźne :)

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Obrazek

moje ulubione zdjęcie z InternetBeta2011 trzeciej edycji interdyscyplinarnej konferencji poświęconej wymianie doświadczeń, poglądów i kontaktów, której celem jest połączenie różnych środowisk związanych z Internetem.
miejsce: Rzeszów :)

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Mnie ciągle zastanawia co tak ludziom przeszkadza to "inwigilowanie". Myślicie, że cały Google skupia się na poznaniu czego szukacie w Internecie? Cały Facebook aż trzęsie się żeby zobaczyć i zapisać właśnie Wasze zdjęcia? Śmieszą mnie te wszystkie krucjaty przeciwko zbieraniu danych przez Google i Facebooki. Oni robią to w jednym celu: lepsze i dokładniejsze strumieniowanie reklam, bo to daje kasę. Naprawdę, przy setkach milionów użytkowników jednemu czy drugiemu gigantowi nie chodzi o to by wiedzieć co właśnie robicie przy komputerze jako Wy, tylko co robią ludzie w ogóle.

Niech sobie Google zapisuje co chce z tego co ja wpisuję. Póki wyszukiwarka jest dla mnie bardzo użyteczna nie widzę w tym najmniejszego problemu.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

proszę, nie wsadzaj swoich myśli w moje literki :)

Awatar użytkownika

Dawid D
Prytan

Post autor: Dawid D »

Nie wiecie może ile polskich miast (poza Tarnowem), zostanie tak sfotografowanych? Czy tylko te 15 podanych w spisie Google?

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

Świat czeka z niecierpliwością na pierwsze zdjęcia z rozkopanej ulicy Krakowskiej!!!!

ODPOWIEDZ