Grupy ASG i rekonstrukcyjne
Grupy ASG i rekonstrukcyjne
Witam chciałbym się dowiedzieć coś o jakiś grupach ASG lub rekonstrukcyjnych działających na terenie Tarnowa bądź w okolicy. Może na tym forum są jacyś członkowie takich grup. Chciałbym spróbować swoich sił właśnie w tym hobby dlatego poszukuje jakiś informacj:) z góry pozdrawiam
-
- Rhetor
ASG: http://www.sfora.tarnow.pl/forum/asg-ta ... -vt533.htm
Reko: http://dpm-soldier.pl/42rmc/
Zadaj konkretne pytanie, postaram się pomóc.
Reko: http://dpm-soldier.pl/42rmc/
Zadaj konkretne pytanie, postaram się pomóc.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Mlody, czarnej w zasadzie w okolicach Tarnowa nie uświadczysz z prostego powodu: nie ma budynków
Reenacting - czyli Rekonstrukcja polega na maksymalnie WIERNYM oddaniu wszystkiego związanego z danym oddziałem.
Jeśli wzorujemy się na konkretnym oddziale / jednostce - to dążymy do tego by mieć wyposarzenie, repliki broni, insygnia oraz wyszkolenie.
Prosty przyklad to grupy, które często biorą udział w inscenizacjach historycznych - oni "bawią" się w Rekonstrukcje.
Czarna Taktyka to działania w terenie zurbanizowanym oraz działania typowo policyjne. Grupy Policyjne jak SWAT czy polskie BOA, SPAT są typowymi grupami "Czarnymi" - ich teren działania to miasto, budynki.
Zielona Taktyka to działanie w "naturze" pola, lasy, dżungle, bagna. Czyli na łonie przyrody.
Obecnie wojsko szkoli się i w Czarnej i w Zielonej taktyce, dawniej dominowała tylko zielona. Co więcej do taktyki czarnej wojskowej dodano typowe działania antyterrorystyczne i policyjne - powód prosty - w Iraku nie ma klasycznej wojny i nie można "czyścić" pomieszczeń granatami bojowymi - trzeba "wchodzić i ręcznie" dokonać selekcji na cywili i terrorystów. Stąd obecnie wojsko intensywnie szkoli się u grup policyjnych. Znajomy z US Marines mówi, że obowiązkowo przed wyjazdem do Iraku przechodzą szkolenia w ośrodkach SWAT czy HRT i po za typowym szkoleniem Antyterrorystycznym uczą się też tłumić zamieszki, rozpraszać demonstracje, prowadzić mediacje, kierować ruchem, zbierać i zabezpieczać dowody itd - czyli wykonywać typową policyjną robotę.
Jeśli wzorujemy się na konkretnym oddziale / jednostce - to dążymy do tego by mieć wyposarzenie, repliki broni, insygnia oraz wyszkolenie.
Prosty przyklad to grupy, które często biorą udział w inscenizacjach historycznych - oni "bawią" się w Rekonstrukcje.
Czarna Taktyka to działania w terenie zurbanizowanym oraz działania typowo policyjne. Grupy Policyjne jak SWAT czy polskie BOA, SPAT są typowymi grupami "Czarnymi" - ich teren działania to miasto, budynki.
Zielona Taktyka to działanie w "naturze" pola, lasy, dżungle, bagna. Czyli na łonie przyrody.
Obecnie wojsko szkoli się i w Czarnej i w Zielonej taktyce, dawniej dominowała tylko zielona. Co więcej do taktyki czarnej wojskowej dodano typowe działania antyterrorystyczne i policyjne - powód prosty - w Iraku nie ma klasycznej wojny i nie można "czyścić" pomieszczeń granatami bojowymi - trzeba "wchodzić i ręcznie" dokonać selekcji na cywili i terrorystów. Stąd obecnie wojsko intensywnie szkoli się u grup policyjnych. Znajomy z US Marines mówi, że obowiązkowo przed wyjazdem do Iraku przechodzą szkolenia w ośrodkach SWAT czy HRT i po za typowym szkoleniem Antyterrorystycznym uczą się też tłumić zamieszki, rozpraszać demonstracje, prowadzić mediacje, kierować ruchem, zbierać i zabezpieczać dowody itd - czyli wykonywać typową policyjną robotę.
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor
Dobra, jednak jest się gdzie w budynkach strzelać w Tarnowie
-
- Archont
-
- Rhetor
Z tego co wiem to się rozpadli na dwie grupy i chyba dogorywają, bo o nich nie słyszałem od dawna.
Nie mogłem się zdecydować do którego działu to się nadaje:
www.youtube.com/watch?v=41-ERumBVKo
PS. To jest taktyka czarna czy zielona?
www.youtube.com/watch?v=41-ERumBVKo
PS. To jest taktyka czarna czy zielona?
-
- Rhetor
Mieszana