Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.

lucekp
Obywatel

Post autor: lucekp »

przepraszam mialo być prawo :oops: mój błąd. Już poprawione, dzięki za czujność a ja lepiej wrócę do pracy ;)

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Nie wiem gdzie to wkleić bo wątku o twórczości TZDM nie ma. Pytanie na spostrzegawczość; jaki to znak:

Obrazek

:lol:

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Moim zdaniem jest to znak o manewrach wojska w kamuflażu złożonym z roślinności zielonej.

A ja pozdrawiam panią, której się spieszyło wczoraj. Jechała za mną honda Civic i w momencie kiedy chciałem z parkingu wypuścić jednego kolesia bo ja i tak bym nie pojechał na światłach a on by sobie spokojnie wyjechał, to zaczęła na mnie trąbić a potem na światłach, z telefonem przy uchu zaczęła się na mnie wydzierać, że co ja nie widzę zielonego światła ?
Jak się pani spieszy to się wcześniej wyjeżdża a nie na styk i skoro masz lepsze auto to nie znaczy, że Ci więcej wolno.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

nieważne jaki to znak - ważne, że policja może wlapić mandat za jego nieprzestrzeganie :)

Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

A ja pozdrawiam panią, która jeździ na pamięć i dziś jechała pod prąd na Piłsudskiego obok Pałacu Młodzieży.

A znak? Hmmm...na pewno jest niewidoczny ;)

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

Cubaza pisze:Moim zdaniem jest to znak o manewrach wojska w kamuflażu złożonym z roślinności zielonej.
Wojska ONZ - oni zdaje się noszą niebieskie pokrywki :)
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Dziś rano kolejny dzwon na skrzyżowaniu Pułaskiego i Szujskiego... oraz prawie potrącenie gnojka na rowerze, który bez rozglądnięcia się wjeżdża na przejście dla pieszych na ruchliwej ulicy (Klikowska). Chwała kierowcy (fakt faktem z 80km/h na liczniku były) za refleks.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Roberto pisze:Nie wiem gdzie to wkleić bo wątku o twórczości TZDM nie ma. Pytanie na spostrzegawczość; jaki to znak:

Obrazek

:lol:
Jeżeli mnie okolica nie myli, to chyba informujący o Twoim pierwszeństwie. A prawie na pewno jakiś informacyjny, także pół biedy. I dwa: może służby też go nie widzą i dlatego omijają? :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Goscinny - NIE Znasz przepisów :mrgreen: Policja NIE MOZE wlepić mandatu.
Znaki mają ŚCIŚLE określone "parametry" w ustawie, MUSZĄ być zamontowane na odpowiedniej wysokości, nie za nisko i nie za wysoko, muszą mieć odpowiednie wymiary, kolorystykę - wszystko jest dokładnie opisane w normach.
I NAJWAŻNIEJSZE - MUSZĄ BYĆ widoczne - norma wyraźnie mówi o WIDOCZNOSCI - jeśli wlepili by mi mandat - to natychmiast robię zdjęcie, odmawiam przyjęcia mandatu i idę do Sądu.
Miałem takie dwa przypadki - jeden : to był zakaz skrętu, załkowicie zarośnięty, a drugi to zapadnięty słupek z ograniczeniem prędkości do 50 km/h - a ja jechałem 70 km/h bo tak było wolno - znak był moze pół metra nad ziemią. W jednym przypadki Policjanci sami po zwróceniu uwagi na brak widoczności odstąpili od karania, w drugim przypadku, zrobiłem zdjęcia, wykorzystując teczkę A4 jako odniesienie i w Sądzie nie było problemów, Sędzia zresztą dość sarkastycznie wypowiedział sie o Policjantach, którzy zamiast podjąć działania naprawy znaku wystawiali mandaty i na dodatek nie znali przepisów. :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Ravir, to była ironia, bo SM ładowała mandaty za niestosowanie się do znaku, który był obrócony tyłem do kierunku jazdy :)

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

A to tylko potwierdza moje zdanie, że większość rodaków to matołki. :mrgreen: Nie wymagam znajomości prawa na poziomie adwokackim - ale podstawy to kazdy powinien znać - po to by nie dać się "dymać" przez innych :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

I dlatego parkuję w tamtym miejscu jak tylko mogę i czekam aż mi SM właduje karteczkę, żeby ich ośmieszyć.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Do kierowcy ciemnego mondeo KT 55091:
Jeżeli nie rozumiesz co znaczy ten piktogram:
Obrazek
To może wróć się do przedszkola, bo na pewno nie oznacza jazdy na wprost.
Chociaż wątpię, czy przedszkole tu coś pomoże...

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Uprzejmie informuję kierowcę samochodu KT 47969, że jego tablica leży przy progu zwalniającym koło 4LO od strony Norwida.

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

a na Krakowskiej przed Misjonarzami to środkowy pas do jazdy na wprost służy już nie tylko do jazdy w lewo ale i w prawo. Kierowcy super opanowali udawanie, że się jechało od strony ul.Szkotnik a nie Krakowską. Żyła złota dla policji, która ma tam niezbyt daleko...

ODPOWIEDZ