Czemu p. Kwaśny wisi w Tarnowskich Górach?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
rowerzysta
Prytan
Kontakt:

Czemu p. Kwaśny wisi w Tarnowskich Górach?

Post autor: rowerzysta »

W jakim celu sobie tam spogląda na ulicę Opolską? Chyba mu się okręgi popindoliły...

Nawet dzisiaj w RMF-ie się z tego nabijali ;)

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Już było na ten temat:
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=61171#61171
Ale wszyscy to olali bo nie był to aż tak ważny temat, poza tym to stało się już kilka dni temu i Kuba na swoim facebooku też o tym pisał.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Cóż to musiał być za chytry plan. Wystarczyło deczko inaczej zaadresować kopertę z plakatem i kampania ogólnopolska niemal za friko! Geniusza tam jakiegoś od marketingu mają.

Albo... druga opcja: drukarnia coś źle posortowała, albo kurier źle przerzucił paczki, albo sieciowy właściciel tablic coś pokręcił na zleceniu dla klejaczy. Ci nawet nie widzą co kleją, bo kawałki brytu są poskładane na "lewą" stronę i namoczone w kleju. Dostają materiał to wyklejają i jadą dalej.

Też mi sensacja... :) Jakby to skomentował jeden z użytkowników tego forum: "Cóż, oto Tarnów". :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Albo jest w Polsce więcej osób niż kandydatka z plakatu, które nie mają pojęcia gdzie leżą Tarnowskie Góry. (Jak sama nazwa wskazuje - musi to być gdzieś koło Tarnowa, pewnie za górką, gdzieś koło Tarnowca.)

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

pb pisze:Albo jest w Polsce więcej osób niż kandydatka z plakatu, które nie mają pojęcia gdzie leżą Tarnowskie Góry. (Jak sama nazwa wskazuje - musi to być gdzieś koło Tarnowa, pewnie za górką, gdzieś koło Tarnowca.)
Ja spotkałem się natomiast kilka razy z pytaniem czy Tarnów leży gdzieś w Tarnowskich Górach ;)

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Trochę nie w temacie. Albo raczej w temacie biegłości w podstawach geografii. Otóż dzisiaj przyznano Pokojową Nagrodę Nobla i jak się można dowiedzieć w różnych źródłach (osobiście czytałem w internecie jak i słyszałem w telewizorni) nagrodę dostała prezydent Liberii oraz dwie afrykańskie aktywistki. Hmmm... jedna z tych aktywistek pochodzi z Jemenu, który kiedy ja chodziłem do szkoły leżał na azjatyckim Półwyspie Arabskim.

Wydawało by się, że wykształceni ludzie to redagują.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Wiesz, Izrael gra w ME i wystepuje w Eurowizji, a Półwysep Arabski jest albo azjatycki albo afrykański - w zależności od potrzeby :)

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Goscinny pisze:Wiesz, Izrael gra w ME i wystepuje w Eurowizji, a Półwysep Arabski jest albo azjatycki albo afrykański - w zależności od potrzeby :)

Izraelskie związki sportowe należą do europejskich federacji, podobnie jak tureckie czy kazachskie i z tego tytułu zespoły te występują w tzw. europejskich rozgrywkach. Dlaczego np. UEFA przyjęła te związki do siebie to osobna historia, ale nie zmienia to położenia geograficznego.

Półwysep Arabski leży w Azji razem ze wszystkimi tamtejszymi państwami, granica między Azją i Afryką przebiega przez Morze Czerwone i to nie podlega dyskusji.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Ktoś w PAPie klepnie bzdurę, a reszta ogranicza się tylko do kopiuj wklej stąd później takie cudeńka mamy.
A przy okazji z tej depeszy wynika, że Liberia to państwo poza Afryką :shock: bo skoro
nagrodę dostała prezydent Liberii oraz dwie afrykańskie aktywistki.
to na jakim kontynencie jest ta Liberia?

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

Może jest z Jemenu ale dziala w Afryce jako aktywistka?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

misha, no właśnie nie bardzo - sprawdzałem wczoraj, i ta nagrodzona Jemenka działa w ojczystym kraju. Może uśrednili, i 2/3 Afrykanek to już wszystkie Afrykanki...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

ODPOWIEDZ