Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Pozdrawiam skuterman'a który dziś rano na moście nia Białej w kierunku zachodnim najpierw pędził lewym pasem, później przez marte pole a na koniec mocno odbił w prawo i tuż przy starej bramie na Azoty wskoczył na ścieżkę rowerową. Palant nie z tej ziemi. Na szczęście już nie długo pogoda nie pozwoli na jazdę tym szajbusom.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

BIGer pisze:Pozdrawiam skuterman'a który dziś rano na moście nia Białej w kierunku zachodnim najpierw pędził lewym pasem, później przez marte pole a na koniec mocno odbił w prawo i tuż przy starej bramie na Azoty wskoczył na ścieżkę rowerową. Palant nie z tej ziemi. Na szczęście już nie długo pogoda nie pozwoli na jazdę tym szajbusom.
Jeśli myślisz, że widziałeś wszystko to kilka dni temu ścieżką rowerową pod Azotami wyprzedzał tira madafaka w Nissanie Qashqai.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Roberto pisze:Jeśli myślisz, że widziałeś wszystko [...]
Wcale tak nie uważam bo niestety idiotów nie brakuje. Tylko ten skuterman taki numer robi chyba codziennie, a dziś wyjątkowo zwrócił moją uwagę swoją brawurą.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

flyfly
Prytan

Post autor: flyfly »

Skoro rowery mogą jeździć po ulicach dla samochodów i motocykli to dlaczego motorower, jak widać nazwą dużo się nie różni, nie może poruszać się po drodze dla rowerów jeśli może sobie ominąć korek ? :mrgreen: zazdrościcie mu ? :P

W ogóle wy byście chcieli, żeby każdy musiał po szynach jeździć, trochę szacunku dla inwencji twórczej, jesli nikt by nie dążył do tego, żeby robić coś szybciej i lepiej to byśmy się w ogóle nie rozwijali :(

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Skoro motory jak Kawasaki Ninja lub Suzuki Bandit NIE RÓŻNIĄ się wiele od skutera to czemu by też nie mogły by jeździć po chodnikach? A w ogóle to po co sa chodniki? przecierz taka masa miejsca się marnuje? Starczyło by na dodatkowe pasy?

Flyfly - ty jesteś NORMALNY? Czy może Masz coś nie tego z glową? Rower NIE JEST pojazdem mechanicznym - dlatego może się poruszać po chodniku. Jak byś do skutera zamontował pedały i pedałował to mógł byś jechać po chodniku. :D Po za ym skuterm aZNACZNIE większa masę, duże przyspieszenie, osiąga duże prędkości rzędu 50 km/h a jak ktoś "zdejmie" blokady to nawet 90 km/h niektóre pójdą. Skuter jest duzo niebezpieczniejszy niż rower.

Sam osobiście spotkałem takich cfaniaczków - i SPECIALNIE dążyłem do spowodowania z nimi kolizji - za takie coś to powinni skazywać na więzienie. Bezwzględne.
9000 ml A Rh-

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Rower NIE JEST pojazdem mechanicznym - dlatego może się poruszać po chodniku.
Rowerem nie można się poruszać w normalnych warunkach pogodowych po chodniku.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

flyfly pisze:Skoro rowery mogą jeździć po ulicach dla samochodów i motocykli to dlaczego motorower, jak widać nazwą dużo się nie różni, nie może poruszać się po drodze dla rowerów jeśli może sobie ominąć korek ? :mrgreen: zazdrościcie mu ? :P
W ogóle wy byście chcieli, żeby każdy musiał po szynach jeździć, trochę szacunku dla inwencji twórczej, jesli nikt by nie dążył do tego, żeby robić coś szybciej i lepiej to byśmy się w ogóle nie rozwijali :(
Rozumowanie zaiste "ciekawe" i uprzedzam nie wyczułem ironi i potraktowałem poważnie.

Sam styl jazdy tego madafaki zasługuje na potępienie. Dziś kolejny a może ten sam co wczoraj skutersyn wyprzedza samochody od prawej, gdy zobaczyłem go w lusterku chciałem ustąpić mu miejsca aby wyprzedził mnie prawidłowo i zjechałem do krawężnika no to on mnie od lewej i ocierając się o mój przedni zderzak i tylny zderzak auta przedemną wskoczył na ścieżkę rowerową nawet nic sbie nie robiąc z wyjącego klaksonu. Gdybym toczył się ciut szybciej zmiarzdżyłbym idiocie nogi.
A tak przy okazji to nowe przepisy pozwalające rowerzystom wyprzedzać po prawej spowodowały że idiotom na hulajnogach z silniczkiem od młynka do kawy wydaje się że im też tak wolno.
BIGer
— Albert Einstein

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Biger nie generalizuj sam mam samochód ale często dosiadam skutera żeby być gdzieś szybciej i chociażby spokojnie zaparkować ;)
Oczywiście zdarzają się takie przypadki jak opisałeś ale zapewniam cię że jednak madafaków samochodowych jest jednak więcej ;)

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

Ha! Witajcie!
dwa przypadki błyskotliwości "kierujących" zaobserwowane dzisiaj:
po 9tej - wylot z Tarnowka na Kraków - "skrzyżowanie" na wysokości autokomisu "Autogalicja" - takie ono sprytne jest, że aby jechać w lewo trzeba skręcić w prawo ;) - ale oznakowane prawidłowo i 99% kierowców nie ma problemu z nim .... no ale zasiadającą za kierownicą Golfiny kobitkę chyba przerosło, no i stała sobie na środku - na szczęście pomiędzy pasami ruchu - żałośnie błyskając kierunkowskazem i prezentując nadjeżdżającym przerażony wyraz twarzy .... (rejestracja Golfiny taka, hmmmm ... tarnowska inaczej ;));
kilka minut temu: Osiedle Zielone - uliczka przy Al Capone - tuż za skrętem w tą "uliczkę" zaparkował sobie "radiowóz" marki Dacia Logan - tak, naszej najwspanialszej na świecie Straży Miejskiej - tylko tak ze 40 cm od krawężnika sobie zaparkował i trzeba go było chodnikiem omijać - a pan strażnik na fotelu pasażera z radosnym uśmiechem na twarzy otoczenie obserwował ....
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

dafi33 pisze:Biger nie generalizuj sam mam samochód ale często dosiadam skutera żeby być gdzieś szybciej i chociażby spokojnie zaparkować ;)
Oczywiście zdarzają się takie przypadki jak opisałeś ale zapewniam cię że jednak madafaków samochodowych jest jednak więcej ;)
Dlaczego mam nie generalizować? Dlatego że czasem jeździsz skuterem? Być może madafaków w samochodach jest więcej bo więcej jest samochodów, natomiast gdy żadko spotyka się kierowcę samochodu aż tak brutalnie łamiącego przepisy to u kierowców skuterów jest to nagminne.
BIGer
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

mirak
Archont

Post autor: mirak »

Ostatnio wśród kierowców busów i autobusów zauważyłem nowy zwyczaj skręcania z Krakowskiej w Sikorskiego ze środkowego pasa przeznaczonego do jazdy na wprost.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"

halford
Rhetor

Post autor: halford »

mirak pisze:Ostatnio wśród kierowców busów i autobusów zauważyłem nowy zwyczaj skręcania z Krakowskiej w Sikorskiego ze środkowego pasa przeznaczonego do jazdy na wprost.
Osobówki nie są lepsze.

petr
Prytan

Post autor: petr »

Dzisiaj przed godz 8 dzwon na skrzyżowaniu Klikowskiej i Mroźnej. Mały ford i jakieś białe małe auto poszły na czołówkę. Pewno któryś olał stopa na Klikowskiej.
pozdrawiam
petr

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

petr pisze:dzwon na skrzyżowaniu Klikowskiej i Mroźnej
Nie ma takiego skrzyżowania :) Jest Niedomicka/Mroźna. Poniżej dokumentacja foto dzwona, zrobiona w biegu :)

Obrazek
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

halford pisze:
mirak pisze:Ostatnio wśród kierowców busów i autobusów zauważyłem nowy zwyczaj skręcania z Krakowskiej w Sikorskiego ze środkowego pasa przeznaczonego do jazdy na wprost.
Osobówki nie są lepsze.
przynajmniej jakis pozytek teraz jest. jest szybciej nie stoja w korku tak dlugo i tak ten czas straca i tak ale zawsze juz te 3 minutki. przepisy sobie kierowcy sobie. niby nikomu nie przeszkadzaja bo odrazu jada na zatoke ale!!!!1 zawsze jest jakies

ODPOWIEDZ