Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Pozdrawiam skuterman'a który dziś rano na moście nia Białej w kierunku zachodnim najpierw pędził lewym pasem, później przez marte pole a na koniec mocno odbił w prawo i tuż przy starej bramie na Azoty wskoczył na ścieżkę rowerową. Palant nie z tej ziemi. Na szczęście już nie długo pogoda nie pozwoli na jazdę tym szajbusom.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
Jeśli myślisz, że widziałeś wszystko to kilka dni temu ścieżką rowerową pod Azotami wyprzedzał tira madafaka w Nissanie Qashqai.BIGer pisze:Pozdrawiam skuterman'a który dziś rano na moście nia Białej w kierunku zachodnim najpierw pędził lewym pasem, później przez marte pole a na koniec mocno odbił w prawo i tuż przy starej bramie na Azoty wskoczył na ścieżkę rowerową. Palant nie z tej ziemi. Na szczęście już nie długo pogoda nie pozwoli na jazdę tym szajbusom.
Wcale tak nie uważam bo niestety idiotów nie brakuje. Tylko ten skuterman taki numer robi chyba codziennie, a dziś wyjątkowo zwrócił moją uwagę swoją brawurą.Roberto pisze:Jeśli myślisz, że widziałeś wszystko [...]
BIGer
— Albert Einstein
— Albert Einstein
Skoro rowery mogą jeździć po ulicach dla samochodów i motocykli to dlaczego motorower, jak widać nazwą dużo się nie różni, nie może poruszać się po drodze dla rowerów jeśli może sobie ominąć korek ? zazdrościcie mu ?
W ogóle wy byście chcieli, żeby każdy musiał po szynach jeździć, trochę szacunku dla inwencji twórczej, jesli nikt by nie dążył do tego, żeby robić coś szybciej i lepiej to byśmy się w ogóle nie rozwijali
W ogóle wy byście chcieli, żeby każdy musiał po szynach jeździć, trochę szacunku dla inwencji twórczej, jesli nikt by nie dążył do tego, żeby robić coś szybciej i lepiej to byśmy się w ogóle nie rozwijali
Skoro motory jak Kawasaki Ninja lub Suzuki Bandit NIE RÓŻNIĄ się wiele od skutera to czemu by też nie mogły by jeździć po chodnikach? A w ogóle to po co sa chodniki? przecierz taka masa miejsca się marnuje? Starczyło by na dodatkowe pasy?
Flyfly - ty jesteś NORMALNY? Czy może Masz coś nie tego z glową? Rower NIE JEST pojazdem mechanicznym - dlatego może się poruszać po chodniku. Jak byś do skutera zamontował pedały i pedałował to mógł byś jechać po chodniku. Po za ym skuterm aZNACZNIE większa masę, duże przyspieszenie, osiąga duże prędkości rzędu 50 km/h a jak ktoś "zdejmie" blokady to nawet 90 km/h niektóre pójdą. Skuter jest duzo niebezpieczniejszy niż rower.
Sam osobiście spotkałem takich cfaniaczków - i SPECIALNIE dążyłem do spowodowania z nimi kolizji - za takie coś to powinni skazywać na więzienie. Bezwzględne.
Flyfly - ty jesteś NORMALNY? Czy może Masz coś nie tego z glową? Rower NIE JEST pojazdem mechanicznym - dlatego może się poruszać po chodniku. Jak byś do skutera zamontował pedały i pedałował to mógł byś jechać po chodniku. Po za ym skuterm aZNACZNIE większa masę, duże przyspieszenie, osiąga duże prędkości rzędu 50 km/h a jak ktoś "zdejmie" blokady to nawet 90 km/h niektóre pójdą. Skuter jest duzo niebezpieczniejszy niż rower.
Sam osobiście spotkałem takich cfaniaczków - i SPECIALNIE dążyłem do spowodowania z nimi kolizji - za takie coś to powinni skazywać na więzienie. Bezwzględne.
9000 ml A Rh-
Rozumowanie zaiste "ciekawe" i uprzedzam nie wyczułem ironi i potraktowałem poważnie.flyfly pisze:Skoro rowery mogą jeździć po ulicach dla samochodów i motocykli to dlaczego motorower, jak widać nazwą dużo się nie różni, nie może poruszać się po drodze dla rowerów jeśli może sobie ominąć korek ? zazdrościcie mu ?
Sam styl jazdy tego madafaki zasługuje na potępienie. Dziś kolejny a może ten sam co wczoraj skutersyn wyprzedza samochody od prawej, gdy zobaczyłem go w lusterku chciałem ustąpić mu miejsca aby wyprzedził mnie prawidłowo i zjechałem do krawężnika no to on mnie od lewej i ocierając się o mój przedni zderzak i tylny zderzak auta przedemną wskoczył na ścieżkę rowerową nawet nic sbie nie robiąc z wyjącego klaksonu. Gdybym toczył się ciut szybciej zmiarzdżyłbym idiocie nogi.
A tak przy okazji to nowe przepisy pozwalające rowerzystom wyprzedzać po prawej spowodowały że idiotom na hulajnogach z silniczkiem od młynka do kawy wydaje się że im też tak wolno.
BIGer
— Albert Einstein
— Albert Einstein
Ha! Witajcie!
dwa przypadki błyskotliwości "kierujących" zaobserwowane dzisiaj:
po 9tej - wylot z Tarnowka na Kraków - "skrzyżowanie" na wysokości autokomisu "Autogalicja" - takie ono sprytne jest, że aby jechać w lewo trzeba skręcić w prawo - ale oznakowane prawidłowo i 99% kierowców nie ma problemu z nim .... no ale zasiadającą za kierownicą Golfiny kobitkę chyba przerosło, no i stała sobie na środku - na szczęście pomiędzy pasami ruchu - żałośnie błyskając kierunkowskazem i prezentując nadjeżdżającym przerażony wyraz twarzy .... (rejestracja Golfiny taka, hmmmm ... tarnowska inaczej );
kilka minut temu: Osiedle Zielone - uliczka przy Al Capone - tuż za skrętem w tą "uliczkę" zaparkował sobie "radiowóz" marki Dacia Logan - tak, naszej najwspanialszej na świecie Straży Miejskiej - tylko tak ze 40 cm od krawężnika sobie zaparkował i trzeba go było chodnikiem omijać - a pan strażnik na fotelu pasażera z radosnym uśmiechem na twarzy otoczenie obserwował ....
dwa przypadki błyskotliwości "kierujących" zaobserwowane dzisiaj:
po 9tej - wylot z Tarnowka na Kraków - "skrzyżowanie" na wysokości autokomisu "Autogalicja" - takie ono sprytne jest, że aby jechać w lewo trzeba skręcić w prawo - ale oznakowane prawidłowo i 99% kierowców nie ma problemu z nim .... no ale zasiadającą za kierownicą Golfiny kobitkę chyba przerosło, no i stała sobie na środku - na szczęście pomiędzy pasami ruchu - żałośnie błyskając kierunkowskazem i prezentując nadjeżdżającym przerażony wyraz twarzy .... (rejestracja Golfiny taka, hmmmm ... tarnowska inaczej );
kilka minut temu: Osiedle Zielone - uliczka przy Al Capone - tuż za skrętem w tą "uliczkę" zaparkował sobie "radiowóz" marki Dacia Logan - tak, naszej najwspanialszej na świecie Straży Miejskiej - tylko tak ze 40 cm od krawężnika sobie zaparkował i trzeba go było chodnikiem omijać - a pan strażnik na fotelu pasażera z radosnym uśmiechem na twarzy otoczenie obserwował ....
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
Dlaczego mam nie generalizować? Dlatego że czasem jeździsz skuterem? Być może madafaków w samochodach jest więcej bo więcej jest samochodów, natomiast gdy żadko spotyka się kierowcę samochodu aż tak brutalnie łamiącego przepisy to u kierowców skuterów jest to nagminne.dafi33 pisze:Biger nie generalizuj sam mam samochód ale często dosiadam skutera żeby być gdzieś szybciej i chociażby spokojnie zaparkować
Oczywiście zdarzają się takie przypadki jak opisałeś ale zapewniam cię że jednak madafaków samochodowych jest jednak więcej
BIGer
— Albert Einstein
— Albert Einstein
przynajmniej jakis pozytek teraz jest. jest szybciej nie stoja w korku tak dlugo i tak ten czas straca i tak ale zawsze juz te 3 minutki. przepisy sobie kierowcy sobie. niby nikomu nie przeszkadzaja bo odrazu jada na zatoke ale!!!!1 zawsze jest jakieshalford pisze:Osobówki nie są lepsze.mirak pisze:Ostatnio wśród kierowców busów i autobusów zauważyłem nowy zwyczaj skręcania z Krakowskiej w Sikorskiego ze środkowego pasa przeznaczonego do jazdy na wprost.