Zagospodarowanie nieużytków miejskich
-
- Rhetor
Ale jest to ładny, zadbany teren zielony, a nie jakieś pola, czy sady. Te nasze sady, które przytoczyłem wcześniej mogłyby być zagospodarowane na teren pod park (wielki park) z parkiem naukowo-technologicznym. Może niebyłby to drugi Chorzów, ale na pewno coś bardzo atrakcyjnego. Źle mnie zrozumieliście. Nie chodzi mi o to żeby zlikwidować tereny zielone, ale dobrze jea zagospodarować. Uważam, że tereny przylagające do np. ulicy Krakowskiej powinny być zabudowane, bo te tereny są bardzo atrakcyjne i poprzez nowe miejsca pracy, zabudowy mieszkalne, przeniosłyby trochę życie miasta w tamtą stronę, bo nie urywajmy. ul.Krakowska od wiaduktu do samych Mościc służy tranzytowi miejskiemu. Nic tam się nie dzieje. A szkoda. Chodzi o to, żeby miasto rozwijało się pod każdym względem. A myślę, że niebawem dobrze skomunikowany Tarnów przez szybką kolej i autostradę, będzie bardzo atrakcyjnym miejscem do zamieszkania i spędzania wolnego czasu. Trzeba o to zadbać tworząc właśnie takie unikalne miajsca jak owy Park.
-
- Rhetor
Ano trzeba zadbać, tylko miasto na razie jest tak pod kreską, że chyba Microsoft by tu musiał zainwestować, bo miasto jak na razie to wyprzedaje wszystko, co ma swojego, żeby trochę na ten dług zarobić, a co tu dopiero o inwestycjach mówić.
Przy Krakowskiej mniej więcej od stacji Orlenu w stronę Warsztatowej faktycznie dużo nieużytków.
Przy Krakowskiej mniej więcej od stacji Orlenu w stronę Warsztatowej faktycznie dużo nieużytków.
Pola i sady to jaki teren ??. Czerwony ??.Stradie pisze:zadbany teren zielony, a nie jakieś pola, czy sady
Trzeba ??, a jak nie trzeba ??. Kto za to zapłaci, i kto poniesie konsekwencje w przypadku ewentualnej klapy finansowej ??. Znowu podatnik ??.Stradie pisze:Trzeba o to zadbać tworząc właśnie takie unikalne miajsca jak owy Park.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.