Remonty ulic w Tarnowie
Mam pytanie dotyczące skrzyżowania Czysta - Mościckiego, od kilku dni ( z tego co zaobserwowałem ) koło owego skrzyżowania stoi wizualizacja ronda. Czy ktoś może coś powiedzieć na ten temat ? Jakieś plany przetarg, datę wykonania ? jest to związane oczywiście z budowa drogi "wzdłuż białej" ale czy ktoś już widział plany projekt bądź słyszał "o panie tędy będzie"
I druga sprawa kiedy można się spodziewać rozpoczęcia prac przy rondzie na skrzyżowaniu Błonie - JP II
Oraz ciekawi mnie termin prac na skrzyżowaniu Starodąbrowska - Słoneczna ( to nasze obiecane rondo turbinowe )
Kolejna rzecz to ulica Mościckiego o przekroju 2x2 czy znany jest termin rozpoczęcia prac ?
I jeszcze takie stary kotlet jak wygląda batalia o przebicie sitki ( słowackiego ) do solidarności. ( ten projekt z 4 rondami )
I druga sprawa kiedy można się spodziewać rozpoczęcia prac przy rondzie na skrzyżowaniu Błonie - JP II
Oraz ciekawi mnie termin prac na skrzyżowaniu Starodąbrowska - Słoneczna ( to nasze obiecane rondo turbinowe )
Kolejna rzecz to ulica Mościckiego o przekroju 2x2 czy znany jest termin rozpoczęcia prac ?
I jeszcze takie stary kotlet jak wygląda batalia o przebicie sitki ( słowackiego ) do solidarności. ( ten projekt z 4 rondami )
Błonie - JP 2 ten lub przyszły rok, rondo tam na dziś nie jest najważniejsze - ważniejsze jest ukończenie dróg do A4 - jak byłem tam ostatnio to asfalt się "z nienacka" kończył. To rondo powstanie na końcu.
Czysta - Mościckiego - bilboard stoi ładnych parę miesięcy - budowa ma ruszyć w przyszłym roku. Będzie powiązana z przebudową ciągu Błonie - Spokojna - Elektryczna - Wyszyńskiego - Czysta. Ale nie wykluczone, że jak Jesień będzie łaskawa a Zima sie spóźni to zaczą niektóre prace w tym roku.
Tyle mam informacji - są z przed paru miesięcy - więc mogło się coś zmienić.
Czysta - Mościckiego - bilboard stoi ładnych parę miesięcy - budowa ma ruszyć w przyszłym roku. Będzie powiązana z przebudową ciągu Błonie - Spokojna - Elektryczna - Wyszyńskiego - Czysta. Ale nie wykluczone, że jak Jesień będzie łaskawa a Zima sie spóźni to zaczą niektóre prace w tym roku.
Tyle mam informacji - są z przed paru miesięcy - więc mogło się coś zmienić.
9000 ml A Rh-
tutaj link do punktu 4
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malo ... 52691,4444
Konkretnie ten fragment
"Drogowcy zamierzają rozbudować ciąg ulic Spokojna - Elektryczna - Wyszyńskiego - Czysta - Mościckiego- Kwiatkowskiego do ulicy Witosa, których modernizacja oprze się na parametrach 2x2 pasy ruchu."
Wiem że spokojna ma być modernizowana ale bardziej interesuje mnie Mościckiego od mostu do świateł
A co do punktu piątego wiem ze pomysł został zablokowany dlatego pytam o batalie która ktoś obiecywał że strasznie będzie prowadził o to połączenie, a od dłuższego czasu nic o tym nie słychać.
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malo ... 52691,4444
Konkretnie ten fragment
"Drogowcy zamierzają rozbudować ciąg ulic Spokojna - Elektryczna - Wyszyńskiego - Czysta - Mościckiego- Kwiatkowskiego do ulicy Witosa, których modernizacja oprze się na parametrach 2x2 pasy ruchu."
Wiem że spokojna ma być modernizowana ale bardziej interesuje mnie Mościckiego od mostu do świateł
A co do punktu piątego wiem ze pomysł został zablokowany dlatego pytam o batalie która ktoś obiecywał że strasznie będzie prowadził o to połączenie, a od dłuższego czasu nic o tym nie słychać.
Oho, ul. Legionów podklejona. Za 15 minut wychodzę to po drodze cyknę kilka podglądowych fotek. 'Miszczostfo w cool-asfaltingu'.
Edit: zdjęcia.
Nie wiem jakie było kryterium zakwalifikowania usterki do naprawy, nie wiem dlaczego panowie się przestraszyli żywiołu i zostawili dziurę z kałużą... nie wiem po co kłaść takie placki asfaltu (tfu) na tak dziurawej i popękanej nawierzchni...
Edit: zdjęcia.
Nie wiem jakie było kryterium zakwalifikowania usterki do naprawy, nie wiem dlaczego panowie się przestraszyli żywiołu i zostawili dziurę z kałużą... nie wiem po co kłaść takie placki asfaltu (tfu) na tak dziurawej i popękanej nawierzchni...
Może trochę obok tematu remontów, ale:
chyba rozpoczęło się przywracanie "starej" tj. sprzed budowy przejścia podziemnego organizacji ruchu na skrzyżowaniu Słowackiego/Piłsudskiego - pomarańczowe kamizelki w asyście naszej dzielnej SM rozstawiali pachołki, barierki i tym podobne ograniczacze ruchu - w porach szczytowych może tam "ciekawie" być ....
chyba rozpoczęło się przywracanie "starej" tj. sprzed budowy przejścia podziemnego organizacji ruchu na skrzyżowaniu Słowackiego/Piłsudskiego - pomarańczowe kamizelki w asyście naszej dzielnej SM rozstawiali pachołki, barierki i tym podobne ograniczacze ruchu - w porach szczytowych może tam "ciekawie" być ....
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
W koncu sie doczekalismy http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=11846
Jak to Pani rzecznik mówiła ? W Czerwcu ? Lipcu ? No to już niedługo wakacje skoro zaczęli w końcu to zmieniać
Jak to Pani rzecznik mówiła ? W Czerwcu ? Lipcu ? No to już niedługo wakacje skoro zaczęli w końcu to zmieniać
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Heh, dzisiaj żona się tam nacięła. Na prawym pasie miała zielone, na lewym było pusto i czerwone. Naszą uwagę przykuły radiowozy policyjne, więc powoli, ale wturlała się na skrzyżowanie z pretensjami do jadących od strony basenu, że pchają się na skrzyżowanie gdy ona ma zielone. Zielone, owszem, miała. Ale do skrętu w prawo.
-
- Rhetor
Szczerze mówiąc bardziej mi się podobała wersja "tymczasowa", jechało się płynniej i nie mówię tu o dzisiejszym zamieszaniu, mam porównanie co było wcześniej a co było przez ostatnie parę miesięcy.
Na stronie tarnow.pl i na stronie TZDM informacji oczywiście brak...
Na stronie tarnow.pl i na stronie TZDM informacji oczywiście brak...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Ktoś kiedyś wspominał o tym, że polska norma na wysokość krawężnika nie pozwala mu przekroczyć 18 cm...
Dzisiaj zmierzyłem, Tarnów najwyraźniej jest kolejnym biegunem, tzn. biegunem radosnych tolerancji norm - otóż krawężnik przy Legionów ma, uwaga... 23 cm, czyli przekracza normę o 5 cm (i to wcale nie w najwyższym punkcie). Co nam daje ponad 20% przekroczenia maksymalnej normatywnej wysokości. Wiedzą o tym wszyscy, którzy przy tej ulicy zostawili lakier ze spodu drzwi auta.
Ja mam takie pytanie o to, kto podpisał odbiór techniczny po remoncie. Tak z czystej ciekawości. Czy miasto dysponuje takimi danymi?
Dzisiaj zmierzyłem, Tarnów najwyraźniej jest kolejnym biegunem, tzn. biegunem radosnych tolerancji norm - otóż krawężnik przy Legionów ma, uwaga... 23 cm, czyli przekracza normę o 5 cm (i to wcale nie w najwyższym punkcie). Co nam daje ponad 20% przekroczenia maksymalnej normatywnej wysokości. Wiedzą o tym wszyscy, którzy przy tej ulicy zostawili lakier ze spodu drzwi auta.
Ja mam takie pytanie o to, kto podpisał odbiór techniczny po remoncie. Tak z czystej ciekawości. Czy miasto dysponuje takimi danymi?