Do tragicznego w skutkach wypadku doszło wczoraj na obwodnicy Wojnicza. Kierujący samochodem marki Opel Zafira jadąc zjazdem z obwodnicy nie zastosował się do znaku pionowego STOP umieszczonego przy dojeździe do ul. Wojnickiej, w wyniku czego doprowadził do zderzenia z ciągnikiem siodłowym z naczepą marki MAN prowadzonym przez 20-letniego mieszkańca m. Wokowice. W wyniku zdarzenia śmierć na miejscu poniósł mężczyzna jadący w Oplu, natomiast dwoje pasażerów – 27-letni właściciel samochodu, mieszkaniec m. Jastew oraz 19-letnia mieszkanka Tarnowa – przewiezionych zostało do szpitala św. Łukasza w Tarnowie. W wyniku doznanych obrażeń mężczyzna zmarł, natomiast kobieta doznała pęknięcia kręgosłupa piersiowego, wstrząśnięcia mózgu oraz złamania twarzo-czaszki. Kierowcę samochodu ciężarowego przebadano na zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu z wynikiem 0,00. Trwają czynności mające na celu ustalenie szczegółów wypadku. - za - http://tarnow.policja.gov.pl/?strona=infoRodowity pisze:Orientujcie sie czy wszyscy wyszli cali z wypadku jaki miał miejsce na drodze do magazynu biedronki w Wojniczu, wczoraj ok 22? TIR vs espace
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
-
- Archont
gushman, napislaem ze MOJA wina - nawet z CAPSEM
wiec skąd u ciebie taki osąd: >>nikt normalny nie przyznaje się, że zawinił na drodze i tyle<< ?? - wydaje mi sięze własnie tak zrobiłem "MOJA WINA" wydaje się dość jednoznaczne.
przeprosilem, pomachałem rękąi pojechałem.. ale widać za mało
A co do zwężenia przy moście na Biłąej - to faktycznie, co rusz trafa i się jakiś samozwańczy "szeryf"..
wiec skąd u ciebie taki osąd: >>nikt normalny nie przyznaje się, że zawinił na drodze i tyle<< ?? - wydaje mi sięze własnie tak zrobiłem "MOJA WINA" wydaje się dość jednoznaczne.
przeprosilem, pomachałem rękąi pojechałem.. ale widać za mało
A co do zwężenia przy moście na Biłąej - to faktycznie, co rusz trafa i się jakiś samozwańczy "szeryf"..
Kazdy popelnia bledy nikt nie jest nieomylny, nie raz sie nie zauwazy. Ale najwazniejsze jest nie robic tego celowo jesli ktos celowo wymusza, lamie przepisy to juz nie jest w porządku.Z drugiej strony czasami odnosze wrazenie ze kierowcy na drodze maja nastawienie jak na wojnie, wszyscy obok na drodze to wrogowie, jeden nieumyślny krok nie po jego mysli i jest gotow Cie zabic, ludzie troszke wiecej kultury i spokoju na drodze a bedzie dobrze, ten obok w samochodze to nie wrog:).
Zagadka na myślenie stereotypowe:
wczoraj przed dojazdem do skrzyżowania Mościckiego-Szkotnik młodociany kierowca Hondy Civic z wieśtuningowym spoilerem przednim na blachach KT pokazał środkowy palec kierowcy prywatnego autobusu "podmiejskiego" na blachach KTA.
Nie wiem o co poszło, ale kto miał rację ?
wczoraj przed dojazdem do skrzyżowania Mościckiego-Szkotnik młodociany kierowca Hondy Civic z wieśtuningowym spoilerem przednim na blachach KT pokazał środkowy palec kierowcy prywatnego autobusu "podmiejskiego" na blachach KTA.
Nie wiem o co poszło, ale kto miał rację ?
co do wypadku w Wojniczu to ja nie rozumie jak mozna pisac ze ciezarowka MAN z naczepa. to taki szczegol ale bardzo wazny. TO byla solowka MAN wypadek naprawde dosc konkretnie wygladal. kierowca zostal wydarty z zafiry przez tego mana a ten drugi chlopak lezal pod autem ktore go przygnietlo. inna sprawa ze gdy juz bylo tam bardzo niebiesko to o malo nie doszlo do nastepnego wypadku na wiadukcie.kierowcy osobowek zaczeli chamowac zeby sobie popatrzyc i gosc MaGNUMKA z naczepa ledwo uciekl na lewy bo by przyladowal w nich. normalnie bezmyslnosc tych ludzi zeby tylko cos zobaczyc nie zna granic.a bylo bardzo blisko dzwona.
http://pl.wikipedia.org/wiki/DMP_%28silnik%29
A tak na serio to chyba mu chodziło o Dopuszczalną Masę Pojazdu
A tak na serio to chyba mu chodziło o Dopuszczalną Masę Pojazdu
TomekMKM pisze:Rozszyfruj skrót DMP. Dopuszczalna Masa jaka? Ja tam znam tylko DMC (całkowitą)ozi26 pisze:aha jeszcze jedno: 20 letni kierowca nie moze prowadzic samohcodu i DMP wiekszemym niz 7,5 tony a ta solowka to kolo 16 ton ma. wiec ktos tu przepisow nie zna lub kiero jezdil na lewo.
hehehe wstaje o 2.30 wiec lekko sie zamotalem heheh mialo byc DMC a DMP to w zuzlu hehehe pewnie tez cos o nim myslalem:)