SUper film, do kompletu polecam 'Good bye, Lenin'Dorota1975 pisze:'Życie na podsłuchu'
Polecam Film
Dzięki za przypomnienie tytułu, od kilku dni myślałem o nim, ale nie pamiętałem tytułu. Oglądałem go kilka lat temu, gdy wchodził do kin, dobrze go wspominam.ad2222 pisze:polecam 'Good bye, Lenin'
Ostatnio wiele radości sprawił mi czechosłowacki serial "Pod jednym dachem". Trafiłem na niego przypadkiem w sieci i przypomniałem sobie stare lata. Poprawa humoru gwarantowana ;-)
-
- Rhetor
- Kontakt:
Rezerwat w reż. Łukasza Palkowskiego
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
jezeli chodzi o stare czechoslowackie seriale to polecam serial sci-fi Goście ( Nav¹tìvníci )
tutaj fragment [1 min 20 sek] http://www.youtube.com/watch?v=6jaz6qG9UH4
tutaj fragment [1 min 20 sek] http://www.youtube.com/watch?v=6jaz6qG9UH4
Właśnie wróciłem z Avatara. Jednym słowem: rewelacja!
Film, mimo że długi, nie nudził mnie ani przez chwilę. Efekty specjalne to nowa jakość. Czegoś takiego do tej pory nie widziałem.
I najważniejsza sprawa - jest to film do oglądania koniecznie w 3D w dobrym kinie. Momentami, zwłaszcza siedząc blisko ekranu, czuć jakby brało się udział w filmie. Oglądałem kilka filmów w 3D i nie podobało mi się to, a z kina wychodziłem zmęczony. Avatar wreszcie pokazał jaka to moc, jeżeli jest umiejętnie wykorzystana.
Jeszcze raz zdecydowanie polecam!
Film, mimo że długi, nie nudził mnie ani przez chwilę. Efekty specjalne to nowa jakość. Czegoś takiego do tej pory nie widziałem.
I najważniejsza sprawa - jest to film do oglądania koniecznie w 3D w dobrym kinie. Momentami, zwłaszcza siedząc blisko ekranu, czuć jakby brało się udział w filmie. Oglądałem kilka filmów w 3D i nie podobało mi się to, a z kina wychodziłem zmęczony. Avatar wreszcie pokazał jaka to moc, jeżeli jest umiejętnie wykorzystana.
Jeszcze raz zdecydowanie polecam!
-
- Proedroj
Ja tego Avatara bym do Jurrasic Park porównał jeśli chodzi o przełomowość efektów specjalnych.
Efekty specjalne, ech, zapominam się. To nie są efekty specjalne. Specjalnymi efektami to tam byli ludzie. Reszta to animacja ; P
Tak czy siak wtóruję - Avatar jest warty obejrzenia.
Tak jak Ink - faktycznie ciekawy. I to z mojej ulubionej kategorii: mindfuck/psychologiczny.
Efekty specjalne, ech, zapominam się. To nie są efekty specjalne. Specjalnymi efektami to tam byli ludzie. Reszta to animacja ; P
Tak czy siak wtóruję - Avatar jest warty obejrzenia.
Tak jak Ink - faktycznie ciekawy. I to z mojej ulubionej kategorii: mindfuck/psychologiczny.
Ja oglądałem w Multikinie w Sopocie. W Millenium raczej nie spodziewałbym się 3D bo z tego co wiem do 3D jest wymagana projekcja cyfrowa i nie wszystkie kina oferują coś takiego. Ale nawet jeżeli jest 3D, to polecam wybrać się do Krakowa. Ten film jest wart obejrzenia go na większym ekranie niż jest w Millenium. No i z tego co pamiętam to siedzenia w Millenium nie są zbyt wygodne, a to jednak długi film
Nie wiem czemu się tak tym 3D podniecacie, zwykle na filmach takich jak avatar będzie mało momentów nazwijmy je specjalnymi gdzie będzie mogła ta technologia się wykazać więc po co marnować kasę ? Są też filmy robione pod 3D ale jak wiadomo coś na tym musi stracić a traci fabuła inaczej film jest bez sensu albo ma sens ale historia nie zbyt porywająca bo film był robiony pod efekty.
3D jest ok tylko przy symulatorach kolejki górskiej
PS: w imaxie najlepszy jest początek jak kino to znaczy imax wita na seansie, krócej mówiąc na trzydziestu sekundach filmiku powitalnego w kinie 3D więcej uświadczycie zabawy z tej technologi jak przez cały czas trwania filmu.
3D jest ok tylko przy symulatorach kolejki górskiej
PS: w imaxie najlepszy jest początek jak kino to znaczy imax wita na seansie, krócej mówiąc na trzydziestu sekundach filmiku powitalnego w kinie 3D więcej uświadczycie zabawy z tej technologi jak przez cały czas trwania filmu.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Tak się zastanawiam Lwowska, oglądałeś już Avatara w 3D ?Lwowska pisze:Nie wiem czemu się tak tym 3D podniecacie, zwykle na filmach takich jak avatar będzie mało momentów nazwijmy je specjalnymi gdzie będzie mogła ta technologia się wykazać więc po co marnować kasę ? Są też filmy robione pod 3D ale jak wiadomo coś na tym musi stracić a traci fabuła inaczej film jest bez sensu albo ma sens ale historia nie zbyt porywająca bo film był robiony pod efekty.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;