"Tanie paliwo" w Tarnowie
Tak Orleny dalej 5,09 - wczoraj tankowałem gaz na Krakowskiej i ceny były. Ale na trasie Tarnów-Kraków również Orleny 5,09 - ciekaw jestem jak oni funkcjonują? Dopłacają do tych stacji czy po prostu Orlen zwyczajnie zarabia na samej marży rafineryjnej + minimalnej na stacji?
A swoją drogą ojciec założył wczoraj instalację gazową do Hondy CR-V 2.4 162KM i właśnie po małych testach spalania miłe zaskoczenie. Na trasie 70-90 wyszło marne 8 litrów LPG Na autostradzie 130-150 kmh/h (+ 4000 obrotów) 12 litrów LPG co mnie też zaskakuje bo w końcu to nieopływowa krowa z krótkim piątym biegiem.
A swoją drogą ojciec założył wczoraj instalację gazową do Hondy CR-V 2.4 162KM i właśnie po małych testach spalania miłe zaskoczenie. Na trasie 70-90 wyszło marne 8 litrów LPG Na autostradzie 130-150 kmh/h (+ 4000 obrotów) 12 litrów LPG co mnie też zaskakuje bo w końcu to nieopływowa krowa z krótkim piątym biegiem.
trzeba lać i jeździć, taniej już było. do LPG nie jestem jakość przekonany.
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.
Co do narzekań na miejską stację... Sprawa jest jasna Po prostu stacje benzynowe funkcjonują obecnie na tak niskich marżach, że przedsiębiorstwo publiczne nie jest w stanie dotrzymać kroku prywatnym przedsiębiorcom nawet pomimo jakiś tam preferencyjnych opłat... A chyba nie chcemy, aby na rynku funkcjonowała stacja, do której będziemy dopłacać w podatkach ?
A ceny maksymalne Orlenu miażdżą
A ceny maksymalne Orlenu miażdżą
zaprawdę - będzie gorzey. będzie.
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.
A wiecie, że hurtowe ceny benzyny wynoszą obecnie 4,20? Czyli sama cena hurtowa + VAT = 5,17 zł !
Oznacza to, że Orlen trzymał ceny maksymalne na swoich stacjach poniżej cen hurtowych, teraz widzę, że ma cene na poziomie ceny hurtowej czyli zerowa marża stacji Ciekawe jak inne stacje mają w takiej sytuacji pociągnąć ? Przy cenie 5,30 marża wynosi niecałe 8 groszy na litrze...
Coś mi się wydaje, że to taka kiełbaska wyborcza, niech Orlen straci byleby wybory wygrać....
Oznacza to, że Orlen trzymał ceny maksymalne na swoich stacjach poniżej cen hurtowych, teraz widzę, że ma cene na poziomie ceny hurtowej czyli zerowa marża stacji Ciekawe jak inne stacje mają w takiej sytuacji pociągnąć ? Przy cenie 5,30 marża wynosi niecałe 8 groszy na litrze...
Coś mi się wydaje, że to taka kiełbaska wyborcza, niech Orlen straci byleby wybory wygrać....
2,62 LPG na BiPi.