Europejski tydzień bez samochodu - trwa... a u nas?
-
Autor tematu - Rhetor
Panowie, spokojnie spokojnie, zwróćcie uwagę, że ostatnio Rowerowy Tarnów wcale nie jest taki bezkrytyczny wobec UM. Przejrzyjcie jego ostatnie posty w wątkach dot. ścieżek rowerowych ze zrozumieniem, bez uprzedzenia. Najprawdopodobniej gościu jest tak napalony na rowery, że podchodzi do kwestii z nimi związanych niezwykle uczuciowo.
PS. Prośba o help - jak dojechać spod V LO (Słowackiego, tutaj nie ma problemu, ciąg rowerowo-pieszy w stronę parku) na Rynek? (mam już nietypowy pomysł, ale zobaczymy, z czym wyjdziecie)
PS. Prośba o help - jak dojechać spod V LO (Słowackiego, tutaj nie ma problemu, ciąg rowerowo-pieszy w stronę parku) na Rynek? (mam już nietypowy pomysł, ale zobaczymy, z czym wyjdziecie)
ja bym pojechał tak, jadąc z grupą oczywiście
proponowana trasa
ale weż pod uwagę zrobienie kółka za parkiem, wjazd do centrum Ulicą Piłsudskiego, później Legionów i tak jak na mapce
proponowana trasa
ale weż pod uwagę zrobienie kółka za parkiem, wjazd do centrum Ulicą Piłsudskiego, później Legionów i tak jak na mapce
22 WRZEŚNIA – EUROPEJSKI DZIEŃ BEZ SAMOCHODU – CAR FREE DAY
Międzynarodowa kampania ekologiczna obchodzona corocznie 22 września wieńcząca Tydzień Zrównoważonego Transportu.
Więcej tutaj: http://rowerem-tarnow.xpag.pl/?p=315
I tutaj nt. darmowych przejazdów: http://rowerem-tarnow.xpag.pl/?p=319
Międzynarodowa kampania ekologiczna obchodzona corocznie 22 września wieńcząca Tydzień Zrównoważonego Transportu.
Więcej tutaj: http://rowerem-tarnow.xpag.pl/?p=315
I tutaj nt. darmowych przejazdów: http://rowerem-tarnow.xpag.pl/?p=319
-
- Obywatel
- Kontakt:
Dzień bez samochodu to nie przymus przesiadki na rower, to motywacja do zmiany sposobu przemieszczania się,
zostawiając samochód pod domek, wybrać możemy komunikacje zbiorową, lub komunikację pieszą.
Rower to jedna z możliwości, którą oczywiście popieramy.
Wybór pozostawiamy mieszkańcom Tarnowa.
Pragnę zakomunikować że planowana akcja blokady ronda, która ma się odbyć w dniu 22 września 2011,
organizowana przez bliżej nieokreślone środowisko rowerowe,
mająca na celu ośmieszenie Miasta Tarnowa i doprowadzenie do paraliżu komunikacyjnego,
nie jest wspierana, ani popierana w żaden sposób przez Rowerowy Tarnów.
A co za tym idzie nie chcemy być kojarzeni z tym wydarzeniem.
zostawiając samochód pod domek, wybrać możemy komunikacje zbiorową, lub komunikację pieszą.
Rower to jedna z możliwości, którą oczywiście popieramy.
Wybór pozostawiamy mieszkańcom Tarnowa.
Pragnę zakomunikować że planowana akcja blokady ronda, która ma się odbyć w dniu 22 września 2011,
organizowana przez bliżej nieokreślone środowisko rowerowe,
mająca na celu ośmieszenie Miasta Tarnowa i doprowadzenie do paraliżu komunikacyjnego,
nie jest wspierana, ani popierana w żaden sposób przez Rowerowy Tarnów.
A co za tym idzie nie chcemy być kojarzeni z tym wydarzeniem.
"My nie blokujemy ruchu, my jesteśmy ruchem"
-
- Proksenos
-
Autor tematu - Rhetor
WOw, aleście sobie polecieli na Forum Rowerum...
Nie sądzicie, że w Tarnowie jest miejsce i na Mirka, i na Rowerowy Tarnów, i na wszystkich innych? Cel wszyscy mamy jeden, to się nie łupmy po głowach przy okazji. Bez sensu.
Mam nadzieję, że w czwartek uda mi się utrzymać z dala od jakichkolwiek grup o coś tam walczących i przejechać z młodzieżą po prostu ulicami (no, ciągami) Tarnowa. Ewentualnie powalczyć o to, żeby jeszcze więcej uczniów zaczęło dojeżdżać do szkoły rowerami, ale to już we własnym gronie uczniów i sympatyków V LO.
Na stronie Tarnowa w dalszym ciągu brak informacji o darmowych przejazdach czy jakichkolwiek sposobach obchodów Dnia bez Samochodu... Ja rozumiem, że jeśli coś będzie, to oni to opublikują wcześniej niż w czwartek wieczorem?
Nie sądzicie, że w Tarnowie jest miejsce i na Mirka, i na Rowerowy Tarnów, i na wszystkich innych? Cel wszyscy mamy jeden, to się nie łupmy po głowach przy okazji. Bez sensu.
Mam nadzieję, że w czwartek uda mi się utrzymać z dala od jakichkolwiek grup o coś tam walczących i przejechać z młodzieżą po prostu ulicami (no, ciągami) Tarnowa. Ewentualnie powalczyć o to, żeby jeszcze więcej uczniów zaczęło dojeżdżać do szkoły rowerami, ale to już we własnym gronie uczniów i sympatyków V LO.
Na stronie Tarnowa w dalszym ciągu brak informacji o darmowych przejazdach czy jakichkolwiek sposobach obchodów Dnia bez Samochodu... Ja rozumiem, że jeśli coś będzie, to oni to opublikują wcześniej niż w czwartek wieczorem?
Marcin Zaród, może na stronie nie ma bo tam nic nie ma, ale tutaj jest pewne źródło informacji nt. 22 września.
http://rowerem-tarnow.xpag.pl/?p=319
http://rowerem-tarnow.xpag.pl/?p=319
-
Autor tematu - Rhetor
Czyli znaczy się można oficjalnie obwieścić, że przejazdy MPK są darmowe, jeśli się ma dowód rejestracyjny auta?
Ciekawe, czy jutro w TEMI będzie cokolwiek na ten temat, czy znowu napiszą już po fakcie... Cała logika tych różnych "Dni" jest taka, żeby ludzie wcześniej wiedzieli i się dołączali, a nie dowiadywali się o tym, że był "Dzień bez Samochodu", siedząc o 19.00 przed telewizorem.
Ciekawe, czy jutro w TEMI będzie cokolwiek na ten temat, czy znowu napiszą już po fakcie... Cała logika tych różnych "Dni" jest taka, żeby ludzie wcześniej wiedzieli i się dołączali, a nie dowiadywali się o tym, że był "Dzień bez Samochodu", siedząc o 19.00 przed telewizorem.
-
- Obywatel
Witam wszystkich jeżdżących na rowerach.
W czwartek tj.22wrzesień 2011r spotykamy się przy rondzie ,,Plastkowym '' u zbiegu ul.Starodąbrowskiej i Słonecznej.
Spotykamy się w celu przekazania kolejnej petycji Panu Prezydentowi Miasta w obecności mediów .Oczywiście petycja dotyczy jakośći i bezpieczeństwa naszych ciągów pieszo-rowerowych.
Chcielibyśmy usłyszeć o dokonaniach Komisji do Spraw Ścieżek Rowerowych.
Spotkanie jest jak najbardziej pokojowe nikt nawet nie zamierza blokować ronda ani utrudniać poruszanie się komukolwiek.
Mamy wsparcie od Tarnowskiej Drogówki , chcemy wspólnie rozdawać ulotki uczestnikom ruchu aby tarnowskie ulice były bezpieczniejsze.
Myślę że Rowerowy Tarnów dołączy do Nas w końcu walczą o to samo , jak na razie beskutecznie.
Dlaczego Rowerowy Tarnów bojkotuje jak najbardzej dobre zamiary i wypisuje nieprawdziwe informacje aby zniechęcic potencjalnych uczestników.
W ,,kupie'' siła.
Pozdrawiam
Mirek Bieniasz
W czwartek tj.22wrzesień 2011r spotykamy się przy rondzie ,,Plastkowym '' u zbiegu ul.Starodąbrowskiej i Słonecznej.
Spotykamy się w celu przekazania kolejnej petycji Panu Prezydentowi Miasta w obecności mediów .Oczywiście petycja dotyczy jakośći i bezpieczeństwa naszych ciągów pieszo-rowerowych.
Chcielibyśmy usłyszeć o dokonaniach Komisji do Spraw Ścieżek Rowerowych.
Spotkanie jest jak najbardziej pokojowe nikt nawet nie zamierza blokować ronda ani utrudniać poruszanie się komukolwiek.
Mamy wsparcie od Tarnowskiej Drogówki , chcemy wspólnie rozdawać ulotki uczestnikom ruchu aby tarnowskie ulice były bezpieczniejsze.
Myślę że Rowerowy Tarnów dołączy do Nas w końcu walczą o to samo , jak na razie beskutecznie.
Dlaczego Rowerowy Tarnów bojkotuje jak najbardzej dobre zamiary i wypisuje nieprawdziwe informacje aby zniechęcic potencjalnych uczestników.
W ,,kupie'' siła.
Pozdrawiam
Mirek Bieniasz
-
- Obywatel
- Kontakt:
piękny lolo pisze:Myślę że Rowerowy Tarnów dołączy do Nas w końcu walczą o to samo , jak na razie beskutecznie.
chcesz współpracy a jeszcze nie posprzątałeś gnoju rozlanego na ulicach i nie przeprosiłeś za wszystko co napisałeś w maju na stronach internetowych
ja nie bojkotuje po prostu nie mam ochoty brać udziału kolejnej w farsie na rondzie, która będzie miała tyleż pozytywnego co i negatywnego oddźwięku w przyszłości
jeśli jest wola spotkajmy się pod salą lustrzaną, tam najłatwiej znajdziemy adresatów naszych potrzeb, każde inne miejsce nie wpłynie na UM, a spowoduje jedynie złość kierowców, których nawet rozdając ulotki zatrzymacie na skrzyżowaniu
jeszcze nie jest za późno na wspólne działanie w tym dniu, jeśli mamy walczyć to wszyscy, bez podziałów na prawdziwych lub nieprawdziwych rowerzystów
"My nie blokujemy ruchu, my jesteśmy ruchem"