Nie dostrzegłem, widocznie jeszcze zbyt zaspany byłemgumini_0317 pisze:Ja myślałem, że wyraźnie dałem do zrozumienia, że mój post jest absurdalny (np. Śliwkowa i Owocowa razem) Skąd nazwa Wałowa się wzięła to wiem i wiedziałem, "ale wyobraź sobie biednego turystę, który..." Tak naprawdę to mało kto się interesuje nazwą ulicy/placu skweru.
Chaos w nazewnictwie
Witajcie!
Mnie tam Szczepanik na placu Sienkiewicza ani Bem na Wałowej nie wadzi absolutnie, frustrują mnie natomiast takie "twory" zapewne z dobrych chęci wynikające jak "Obrońców Poczty Gdańskiej" czy "obrońców Narwiku" - to akurat nie z naszego miasta, ale często spotykany w miastach naszego kraju pięknego ....
no, ale może ja poprostu czepliwy jestem
Mnie tam Szczepanik na placu Sienkiewicza ani Bem na Wałowej nie wadzi absolutnie, frustrują mnie natomiast takie "twory" zapewne z dobrych chęci wynikające jak "Obrońców Poczty Gdańskiej" czy "obrońców Narwiku" - to akurat nie z naszego miasta, ale często spotykany w miastach naszego kraju pięknego ....
no, ale może ja poprostu czepliwy jestem
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."