Dominik_PCH pisze:Jeśli chodzi o mnie to nie ma we mnie zawiści.
[...]
Jeśli Rzeszów to wiocha to ja bym chciał żeby Tarnów też był podobną wiochą
Nie pisałem personalnie o tobie. Ale pojawiały się tu takie przepełnione zawiścią teksty, że Przemyśl, że Tarnów itd. Że jeszcze kilkadziesiąt lat temu Rzeszowa to prawie nie było na mapie. Nie chce mi się teraz odszukiwać tych wpisów, ale one tu są.
A tymczasem przykłady na duże imprezy kulturalne w Rzeszowie można mnożyć. Wystarczy by niektórzy otworzyli oczy.
Dominik_PCH pisze:Tylko, że to się nie stanie, ponieważ na każdy dobry przykład czy inspirację znajdzie się taka osoba jak Ty, która wszystko zaneguje w imię stagnacji którą czuje się dobrze, bojąc się każdej zmiany.
Nie chodzi o stagnację, chodzi o to, kto na takich zmianach skorzysta. Ja nie mam nic przeciwko powiększeniu Tarnowa ale z takim zastrzeżeniem: najpierw Tarnów doprowadzi się do takiego stanu, by był przykładem dla okolicznych gmin, a nie odwrotnie. Chodzi mi o taki stan, by tamte gminy widziały korzyści z tego, że staną się częścią miasta, że mieszkańcy miasta (konkretnie: dzielnic permanentnie zaniedbywanych takich jak Krzyż czy Klikowa) poczują, że nie będą zaniedbywani jeszcze bardziej niż to jest obecnie. Ja to tu już pisałem wiele razy.
A może by tak przyłączyć Tarnów do powiatu tarnowskiego? Tylko czy mieszkańcy miasta by się zgodzili? Tylko czy prezydentowi i radnym by się to spodobało?