Po co nam Straż Miejska?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Coś odnośnie strażników miejskich. Nie dziwcie się teraz dlaczego od co poniektórych ciężko wymagać myślenia :P Ostatnie dwa zdania.

Strażnicy miejscy

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

dobre:) To tak jak do Policji się dawniej brało ludzi jak popadnie, poprawcie mnie, jeśli się mylę :)

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

Czy nie jest paranoją płacić podatki na kogoś kto nakłada na ciebie mandaty? Ile to jeszcze potrwa? Utrzymujemy ludzu, którzy nam utrudniają życie!!!!

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

wejss pisze:Utrzymujemy ludzu, którzy nam utrudniają życie!!!!
Mnie nie utrudniają, nie daję im powodów do interwencji. Problem w tym, że utrudniają za mało tym, którym mandaty się należą.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

farciarzgilmore pisze:Ostatnie dwa zdania.

Strażnicy miejscy
Nie sądziłem, że cos takiego może mieć jeszcze miejsce. Jeżeli ktoś nie był w stanie skończyć jakiejkolwiek szkoły średniej, to jakie on może mieć kwalifikacje do kierowania grupą mundurowych? Nasz komendant skończył jakąś szkołę?

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Jak w jednym z kabaretów (szło to jakoś tak):
- chciałem iść do wojska, ale nie zaliczyłem testu sprawnościowego
- chciałem do policji, ale nie zdałem testu psychologicznego
- witamy w SM
:)

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Mam takie dwa pytania :
Jaka jest liczba etatów w SM ?
Ile kosztuje miesięcznie utrzymanie ww instytucji ?

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

dafi33 pisze:Mam takie dwa pytania :
Jaka jest liczba etatów w SM ?
Ile kosztuje miesięcznie utrzymanie ww instytucji ?
NIe ważne ile kosztuje, liczą się skutki ich działania, tutaj masz najnowszy:
Strażnicy miejscy po raz kolejny uratowali życie
Najlepsza jest końcówka opowieści o naszych bohaterach:
Przypomnijmy, to nie pierwsza brawurowa akcja tarnowskiej Straży Miejskiej. Pod koniec marca, w podobnym zdarzeniu, uratowali oni życie mężczyźnie zamieszkałemu przy ul. Targowej.
Jeżeli redagujący stronę miasta Tarnowa chce być obiektywny (tylko pytanie czy chce), to powinien zamieszczać także informacje na temat wszystkich, którzy w Tarnowie zgłosili pożar budynku mieszkalnego. Przecież Strażnicy wykonywali swoje obowiązki - robili to, co do nich należy.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Hah... że zgłoszenie na straż pożarną pożaru to brawurowa akcja? :mrgreen:

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Keleos pisze:Hah... że zgłoszenie na straż pożarną pożaru to brawurowa akcja? :mrgreen:
A wyprowadzenie mieszakających to już chyba jednak tak :)

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Dobra, ta drobna informacja w tłumie informacji o tym jak to straż pożarna i pogotowie uratowały sytuację mi umknęła. Mea Culpa.

Mark
Proedroj

Post autor: Mark »

Keleos pisze:Hah... że zgłoszenie na straż pożarną pożaru to brawurowa akcja? :mrgreen:
Między brawurowa a szybką jest jednak różnica.Widać nie dla wszystkich.

dafi33
Rhetor

A ja zauważyłem pewną prawidłowość im więcej jest krytykowane pewne budzące kontrowersyjne (że tak łagodnie to określę) działania władz Tarnowa na tym forum natychmiast po tym na stronie miejskiej pojawia się jakiś ''pozytywny'' nius :lol: .
Widać PR ponad wszystko .
Pytanie do Pani rzecznik : Jakie są roczne koszty utrzymania tej wątpliwie pożytecznej instytucji jaką jest SM ?

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

Biuletyn Informacji Publicznej prawdę ;) Ci powie:
KLIK
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

dafi33
Rhetor

Analogowe radiotelefony zostaną zastąpione cyfrowymi z wbudowanym systemem GPS. W najbliższym czasie formacja wzbogaci się o sprzęt łącznościowy za blisko 40 tysięcy złotych – mówi komendant Straży Miejskiej Tadeusz Pawlik...
Dzięki wprowadzeniu nowego systemu cyfrowego będzie możliwość dokładnej lokalizacji miejsc interwencji i pozycji patroli.

Dobra wiadomość bo dzisiaj około 11.30 na Oś.Zielonym zajechali Nisanem (który miał służyć tylko w wyjątkowych wypadkach) pod blok nr.14 patrzę co będą robić ..... a jeden z nich tacha worek buraków i wszedł do pierwszej klatki owego bloku :lol:
Jeżeli tak ma wyglądać ''służba'' i ''interwencje'' to zlikwidujmy to to jak najprędzej .

ODPOWIEDZ