Tarnów wypięknieje!!! czyli rewitalizacja Centrum Miasta
To Forum to prawdziwa promocja miasta. Normalnie wszyscy i wszedzie o tym mowią, swiat wstrzymał oddech. Czemu na litosc boska nie moga zaczac rewitalizacji od usuniecia w koncu tych szpecacych reklam, to najprostsza z mozliwych rzeczy do zrobienia, nie potrzeba w zasadzie zadnych nakladow. Co z tego, ze ulice beda piekne i lsniace, jak na budynkach czy ogroidzeniach wciaz beda starszyc szyldy reklamujace ciuchy uzywane czy inne wulkanizacje.
-
- Rhetor
Chciałem zapytać, a na jakie kolory wy byście pomalowali elewacje budynków miejskich?.
Wybór koloru należy uzasadnić pełnym zdaniem. Wyboru koloru należy dokonać w kontekście wyglądu całych osiedli, sąsiadów tych osiedli jak również otoczenia w jakim znajduję się budynek. Jakie funkcje społeczne ma pełnić wybrany przez was kolor i tego jak będzie wpływał na przestrzeń miejską i całe grupy ludzi powiązane z tą przestrzenią.
Pisanie w stylu mogli by tamto na taki sam kolor a tamto zostawić bez zmian i było by spoks, uznaje za puste pisanie dla samego pisania.
Dodam, że zgadzam się z faktem iż funkcja plastyka miejskiego jest fikcja. Jest on bezpośrednio podległy burmistrzowi tego miasta i nie wiele może z wiadomych powodów. No ale to przecież nie jego wina.
PS
trochę inspiracji
http://www.funman.pl/2011/09/zakazany-minsk/
Wybór koloru należy uzasadnić pełnym zdaniem. Wyboru koloru należy dokonać w kontekście wyglądu całych osiedli, sąsiadów tych osiedli jak również otoczenia w jakim znajduję się budynek. Jakie funkcje społeczne ma pełnić wybrany przez was kolor i tego jak będzie wpływał na przestrzeń miejską i całe grupy ludzi powiązane z tą przestrzenią.
Pisanie w stylu mogli by tamto na taki sam kolor a tamto zostawić bez zmian i było by spoks, uznaje za puste pisanie dla samego pisania.
Dodam, że zgadzam się z faktem iż funkcja plastyka miejskiego jest fikcja. Jest on bezpośrednio podległy burmistrzowi tego miasta i nie wiele może z wiadomych powodów. No ale to przecież nie jego wina.
PS
trochę inspiracji
http://www.funman.pl/2011/09/zakazany-minsk/
Może i fikcja, ale umie się upierać przy niektórych rzeczach. Ja w kamienicy przy rynku nie mogłem zamontować sobie plastikowych okien bo się gryzą z elewacją i starodawnym wyglądem. Wkurzyłem się bo dwa miesiące później kamienicę obok uzbroili w piękne plastikowe okna. Tam już problemu nie byłoDominik_PCH pisze:Dodam, że zgadzam się z faktem iż funkcja plastyka miejskiego jest fikcja. Jest on bezpośrednio podległy burmistrzowi tego miasta i nie wiele może z wiadomych powodów. No ale to przecież nie jego wina.
A co do kolorów to owszem mogą być różnorakie. Może być jeden blok zielony, a kolejny pomarańczowy a następny niebieski w żółte kwiatki. Mi to nie przeszkadza. Chodzi mi o to, że skoro tą kamienicę powyżej robili w jednym czasie to mogli na jednej długiej ścianie walnąć jeden kolor. A z drugiej strony inne skoro chcą różnokolorowe .
-
- Rhetor
Co do kolorów, nie mam wyrobionego zdania. Czekam aż skończą usiądę i popatrzę .
W Pałacu Młodzieży jest taka samo, jedni mogli wieszać reklamy na naszym ogrodzeniu, dodam że jest zakaz odgórny. A my jak chcieliśmy powiesić się też to nie dostaliśmy zgody powołano się właśnie na ten zakaz. To samo tyczy się ogrodzenia parku strzeleckiego. Tam jedni mogli a my nie.
A tak poza tematem jestem za rozebraniem ogrodzenia parku i wprowadzenia dodatkowego oświetlenia w samym parku i rozbudowania monitoringu. Fajny byłyby taki OTWARTY PARK. Powstała by naturalna niczym nieskrępowana zielona tkanka w mieście.
W Pałacu Młodzieży jest taka samo, jedni mogli wieszać reklamy na naszym ogrodzeniu, dodam że jest zakaz odgórny. A my jak chcieliśmy powiesić się też to nie dostaliśmy zgody powołano się właśnie na ten zakaz. To samo tyczy się ogrodzenia parku strzeleckiego. Tam jedni mogli a my nie.
A tak poza tematem jestem za rozebraniem ogrodzenia parku i wprowadzenia dodatkowego oświetlenia w samym parku i rozbudowania monitoringu. Fajny byłyby taki OTWARTY PARK. Powstała by naturalna niczym nieskrępowana zielona tkanka w mieście.
Niestety wszędzie tak jest, że są równi i równiejsiDominik_PCH pisze: W Pałacu Młodzieży jest taka samo, jedni mogli wieszać reklamy na naszym ogrodzeniu, dodam że jest zakaz odgórny. A my jak chcieliśmy powiesić się też to nie dostaliśmy zgody powołano się właśnie na ten zakaz. To samo tyczy się ogrodzenia parku strzeleckiego. Tam jedni mogli a my nie.
Tutaj by się pewnie plastyk miejski odezwał bo ogrodzenie parku jest dość stare Poza tym dobrze, że jest zamykany na noc. Pewnie w wielu miejscach jest wejście i nie jest to problemem, ale dla mnie lepiej żeby on był zamykanyA tak poza tematem jestem za rozebraniem ogrodzenia parku i wprowadzenia dodatkowego oświetlenia w samym parku i rozbudowania monitoringu. Fajny byłyby taki OTWARTY PARK. Powstała by naturalna niczym nieskrępowana zielona tkanka w mieście.
Tutaj też mam przykład Mojej bramy do kamienicy, często nikt nie zamyka. Jak ja przychodzę do zamykam drzwi na klucz i gaszę światło na klatce. Jednak często ktoś po mnie wychodzi, bądź wchodzi i już na klucz bramy nie zamknie. Potem bardzo często jest nasikane na klatce, często żule przychodzą i piją sobie piwko, bo jest spokój i można się w spokoju napić. Dlatego uważam, że park też powinien być zamykany na noc, bo wielu osobom wydaje się, że własność publiczną można zniszczyć bo bo tak.