Po co nam Straż Miejska?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Potem widziałem jeszcze raz panów, o których pisałem w poprzednim poście. Przejechali obok samochodu zaparkowanego w połowie za zakazem ruchu, ale straż przejechała obok niego tak jak gdyby nigdy nic ;) Tak jakby go nie widzieli ;)

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Czekam na takie kroki w naszym mieście.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

U nas się pasibrzuchom dokupuje samochody terenowe, skutery, szuka nowej siedziby, bo się rozrastają i się nie mieszczą, a efektów, poza obciążeniem budżetu, nie widać.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Inaczej:
Z prawego/konstytucyjnego punktu widzenia co trzeba zrobić ? zebrać ileś tam podpisów i później taką listę przekazać radnym czy gdzieś ?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Dziś też stał tam, ale tym razem jeden na skuterze.

Cubaza
Rhetor

LordRuthwen, to widzę, że jechaliśmy w tym samym czasie ;) Bo jak ja przejeżdżałem to też stał i nie wyglądał na zaaferowanego jakąś akcją :P

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

LordRuthwen pisze:Dziś też stał tam, ale tym razem jeden na skuterze.
Na co oni polują? Dzisiaj miał notatnik, może liczył klucze odlatujących gęsi i żurawi? :lol:

Awatar użytkownika

Autor tematu
Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

O 14:00 pod siedzibą SM stało chyba 5 ich samochodów - albo poszli na patrol pieszy :) albo siedzieli wszyscy w środku.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Gorąco było, samochody bez klimatyzacji, czarne ubiory etc. Nie można się narażać na przegrzanie...

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Baxon pisze:Gorąco było, samochody bez klimatyzacji, czarne ubiory etc. Nie można się narażać na przegrzanie...
sytuacja kryzysowa wystąpiła i wszyscy na naradę pomknęli :lol:
Teraz pytanie do pani rzecznik choć i tak nie odpowie :
Dlaczego SM regularnie jezdzi tym nowo zakupionym terenowym Nissanem po tarnowskich ulicach ?
Miał jezdzić tylko w sytuacjach kryzysowych więc ?

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Jak załoga zgłodnieje to mamy kryzys - w celu zapobiegnięciu kryzysowi sruu na obiadek. A że to kryzys jedziemy "kryzysowym" samochodem :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Cubaza
Rhetor

No i nie zapomnijmy, ze do Navarry wiecej obiadow sie zmiesci.

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

Dyrektor jednej ze szkół w Tarnowie wpadł na pomysł, by rankiem, kiedy najwięcej uczniów przychodzi do szkoły, w jej okolicachprzebywał funkcjonariusz. Niestety, nie jest to funkcjonariusz Straży Miejskiej, bo oni są pewnie za bardzo zapracowani, a funkcjonariusz policji, który dodatkowo chodzi sobie obok ogrodzenia szkoły z papierosem w ręce. Moje pytanie, czy na służbie wolno policjantowi palić papierosy w miejscu publicznym. Pomijam to, że daje super przykład uczniom tej placówki. I dlaczego nie ma tam funkcjonariuszy SM?
29500ml B Rh+... A Ty?

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

angelo pisze:Moje pytanie, czy na służbie wolno policjantowi palić papierosy w miejscu publicznym. Pomijam to, że daje super przykład uczniom tej placówki.
Jeśli nie pali marychy, nie pali w miejscu gdzie istnieje zakaz palenia i nie rzuca petów w trawnik czy też na chodnik, to nie robi nic nielegalnego.

(Pisze to facet niepalący, który ma wręcz uczulenie na dym papierosowy.)

A dlaczego policja, a nie SM? Może dlatego, że dyrekcja szkoły wzywała policję a nie strażników? Bo jeśli dzwonili najpierw na straż i ci odmówili to jest to przegięcie nazywane też skandalem.

ODPOWIEDZ