Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

toomas pisze:IMHO na tym skrzyżowaniu wina jest w 100% kierowców którzy jadąc od Mościc w lewo pchają się na żółtym.
Dokładnie w takiej sytuacji stałem na kiedyś na tym skrzyżowaniu na żółtym (mogło być już nawet czerwone) i wtedy zza pleców wyjechał mi jakiś miszcz ominął mnie z lewej i pojechał w kierunku ronda. :shock:
toomas pisze:Zresztą jazda na żółtym to już chyba sport narodowy.
Prawda. Żółte oznacza "przyspiesz".

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

karamba, Właśnie za dostawczakiem stałem - to był jakiś niewielki kombi (powiedzmy jak polonez van?) - z podnoszoną do góry klapą, wyładowany po brzegi skrzynkami z pustymi butelkami. Jak ruszył na zielonym (a ja za nim) to ta klapa się podniosła a skrzynki z radością zaczęły opuszczać przyciasne pomieszczenie. Butelki oczywiście nie uszanowały tego, że to środek skrzyżowania i bezczelnie zaczęły się tłuc.
Na szczęście zdążyłem w porę przyhamować.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Jak donoszą życzliwi na skrzyżowaniu Warsztatowej i św. Katarzyny była stłuczka z udziałem trzech samochodów.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Wczoraj na rogu Lwowskiej/Goslara stłuczka. Mocno potłuczony z przodu Nissan Almera i jakieś drugie auto (stało dalej, nie widziałem). Nissan bity z prawego przodu.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

A butelki wyglądały tak:
Akurat przechodziłem jakies 2 metry od tego, i stało się to na moich oczach :)
tak mi sie wydawało że widziałem też ad2222 :)

Obrazek
Obrazek
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Konkretny dzwon w Wielkiej Wsi na wyjeździe na Wojnicz, droga zablokowana. Przy okazji pół wsi się zleciało i zjechało i dodatkowo utrudniają ruch.

JaroTar
Obywatel

Post autor: JaroTar »

Boruta pisze:Konkretny dzwon w Wielkiej Wsi na wyjeździe na Wojnicz, droga zablokowana. Przy okazji pół wsi się zleciało i zjechało i dodatkowo utrudniają ruch.
info tarnow.policja.gov.pl

"Wczoraj przed godziną 19:00 w Wielkiej Wsi, kierujący VW Passatem, 61-latek, jadąc drogą 975 w kierunku Wojnicza, z niewyjaśnionych przyczyn zjechał na przeciwny pas ruchu doprowadzając z czołowego zderzenia z prawidłowo jadącym Renaultem Megane. Kierująca tym ostatnim 26-letnia kobieta doznała złamania przedramienia. Przetransportowana do szpitala, pozostała w nim na dalsze leczenie. Badanie obu kierujących wykazało, ze byli trzeźwi. "

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

Witajcie!
co prawda nie o wypadku będzie opowieść dzisiaj, ale o ludzkiej.... hmmmm, "inteligencji inaczej": dzisiaj, około południa, Mościckiego od Mościc w kierunku centrum jadą sobie spokojnie sznurkiem samochody; przy wjeździe do Szkoły Nr 11 pierwszy ze sznurka sygnalizuje skręt w lewo, zatrzymuje się puszczając auta z przeciwka jadące, wypuszcza także wyjeżdżających spod Szkoły bo wjazd wąski... auta za nim grzecznie w kolejce stoją, młodzież przy okazji przez przejście przechodzi.... i nagle w lusterku widzę jak ze dwa wozy za mną (a stałem jako 3 lub 4 w ciągu aut) wychyla się czarne niczym grudniowa noc BieMWu 5 albo i 7, przemyka sobie ścieżką rowerową obok sznurka aut i "wpycha się" za nadal czekające na lewoskręt pierwsze autko, oczywiście na przejście uwagi żadnej nie zwracając.
jaki w tym cel i sens ..... czyżby gigantyczne ego posiadacza BieMWu nie pozwalało mu na poruszanie się za "L-ką", albo na zatrzymanie dłuższe niż 10 sekund???
PS.
BieMWu raczej nowe, rejestracja KT żeby ciekawiej było ...
pozdrawiam!
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

pan_wAZOn, jak zapamiętałeś numery to wyślij maila na policję.

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

ha!
no właśnie poza KT 8...... reszty nie spamiętałem, a komfon zdechł chwile wcześniej bom miał foto zrobić .... taki niefart ;(
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

pan_wAZOn pisze:a komfon zdechł chwile wcześniej bom miał foto zrobić .... taki niefart ;(
to ta słynna magia BMW ;P
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Pewnie rządowe BMW :P
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

robas
Proedroj
Kontakt:

Post autor: robas »

pb pisze:
Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, ale czasami komuś droga hamowania na żółtym może się skończyć po drugiej stronie skrzyżowania za światłami... :roll:

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

robas pisze:
pb pisze:
Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, ale czasami komuś droga hamowania na żółtym może się skończyć po drugiej stronie skrzyżowania za światłami... :roll:
Więc taki samochód nie powinien przejść badania technicznego bo ma niesprawne hamulce. No chyba że jedzie 100 km/h ale to byłoby znaczne przekroczenie dozwolonej predkości.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

robas
Proedroj
Kontakt:

Post autor: robas »

BIGer pisze:
robas pisze:
pb pisze:
Więc taki samochód nie powinien przejść badania technicznego bo ma niesprawne hamulce. No chyba że jedzie 100 km/h ale to byłoby znaczne przekroczenie dozwolonej predkości.
Wystarczy 70km/h na Nowodąbrowskiej co jest standardem dla każdego (nie dotyczy L-ek) auta. Każdy zna światła na wysokości os.Legionów i 16 pułku gdzie rozpędzasz się tylko po to by gwałtownie hamować. Wina jest świateł, a dokładnie fotokomórki która "nie łapie" auta które jest dalej niż te ,dajmy na to, 15-20metrów od skrzyżowania. Identyczna sytuacja jest na wylotówce w Rzeszowie na Kraków przy Galerii Nowy Świat, ale tam jakoś uporali się z tym problemem...

ODPOWIEDZ