Po co nam Straż Miejska?
-
- Rhetor
Dziś też stał tam, ale tym razem jeden na skuterze.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
sytuacja kryzysowa wystąpiła i wszyscy na naradę pomknęliBaxon pisze:Gorąco było, samochody bez klimatyzacji, czarne ubiory etc. Nie można się narażać na przegrzanie...
Teraz pytanie do pani rzecznik choć i tak nie odpowie :
Dlaczego SM regularnie jezdzi tym nowo zakupionym terenowym Nissanem po tarnowskich ulicach ?
Miał jezdzić tylko w sytuacjach kryzysowych więc ?
Dyrektor jednej ze szkół w Tarnowie wpadł na pomysł, by rankiem, kiedy najwięcej uczniów przychodzi do szkoły, w jej okolicachprzebywał funkcjonariusz. Niestety, nie jest to funkcjonariusz Straży Miejskiej, bo oni są pewnie za bardzo zapracowani, a funkcjonariusz policji, który dodatkowo chodzi sobie obok ogrodzenia szkoły z papierosem w ręce. Moje pytanie, czy na służbie wolno policjantowi palić papierosy w miejscu publicznym. Pomijam to, że daje super przykład uczniom tej placówki. I dlaczego nie ma tam funkcjonariuszy SM?
29500ml B Rh+... A Ty?
Jeśli nie pali marychy, nie pali w miejscu gdzie istnieje zakaz palenia i nie rzuca petów w trawnik czy też na chodnik, to nie robi nic nielegalnego.angelo pisze:Moje pytanie, czy na służbie wolno policjantowi palić papierosy w miejscu publicznym. Pomijam to, że daje super przykład uczniom tej placówki.
(Pisze to facet niepalący, który ma wręcz uczulenie na dym papierosowy.)
A dlaczego policja, a nie SM? Może dlatego, że dyrekcja szkoły wzywała policję a nie strażników? Bo jeśli dzwonili najpierw na straż i ci odmówili to jest to przegięcie nazywane też skandalem.