Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ

PorucznikBorewicz
Obywatel

Post autor: PorucznikBorewicz »

qushman
Bo mylicie pojęcia. Ty i inni kibicujecie Unii a spora część ludzi jest po prostu fanami piłki nożnej. Wobec tego trudno się dziwić, że wiele bardziej interesują się wynikami Niecieczy i chętniej pojadą tam na mecz, bo poziom nieporównywalnie wyższy i "nazwiska" grają.
Wnioskuje, że w przypadku spadku żużlowców Unii do 2 ligi a równoczesnym awansem np. Wandy do ekstraligi, na żużel będziesz jeździł do Krakowa ?

Ja tego nigdy nie zrozumie, lecz szanuje czyjś wybór i jak to mówią - jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki :)

Jednocześnie chcę zaznaczyć, że nie godzę się aby jak to nazwałeś "kibice sportu" miewali się kibicami Unii czy też innego klubu, nosili jej szaliki, koszulki itd.

Awatar użytkownika

savage
Prytan

Post autor: savage »

Tak jak napisałem :

Istnieją kibice dyscypliny ( w tym przypadku piłki nożnej) i mają do tego pełne prawo. Nikt nikomu nie broni jeździć "za dobrą piłką" do Niecieczy, Niepołomic, czy gdziekolwiek indziej. Każdy ma inne upodobania i to się szanuje!

Tak samo jak istnieją kibice klubu, dla których najważniejszy jest KLUB. Jeżeli ktoś "wychował się" na Unii, Lechu, Legii itd. to nie do pomyślenia jest dla niego, zmienić upodobania z racji wyższego poziomu prezentowanego przez drużynę zza miedzy.

Zarówno pierwsi jak i drudzy są bardzo potrzebni. Ci drudzy tworzą na ogół wspaniałą atmosferę na trybunach, której mogą pozazdrościć nam najlepsze drużyny na świecie. Drudzy zaś dają klubom wysokie frekwencje na trybunach, a co za tym zyski z biletów.

Jedni jak i drudzy są potrzebni i nie ma sensu, aby jedni drugim narzucali swoje racje. Tak samo jak ja nie mam zamiaru namawiać ludzi chodzących na LKS, aby chodzili na Unię, tak samo oni nie powinni kibiców klubów generalizować i wrzucać ich do jednego worka z hołotą, które tak jak napisałem nie brakuje w Polsce nigdzie: na stadionie, pod blokiem, czy nawet w szkołach.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Wnioskuje, że w przypadku spadku żużlowców Unii do 2 ligi a równoczesnym awansem np. Wandy do ekstraligi, na żużel będziesz jeździł do Krakowa ?
Dochodzi tutaj do głosu jeszcze odległość, Nieciecza jest rzut beretem od Tarnowa - Kraków - nie.
Ludzie maja wybór siedziec w domu albo pojechac pare km, i ogladnąc lepszą piłkę nożna jaką niestety mamy w Tarnowie - więc jadą.
To trudne do zrozumienia nie jest.
I są to jak Gusman nazwał kibice piłki nożnej. Oprócz tego wielu kibiców, a nawet zgodnie z powyższą typologią - kiboli Unii można spotkać na meczach Niecieczy :)
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Fistal - będę jasnowidzem - jeszcze sbs, Lechu i JanPalony się w 100% z 'podsumowaniem" zgadzają. Ciekawe co ich łączy... hmm zastanówmy się.
Żenujący jesteś... Reprezentujesz mentalność typowego trolla netowego rodem z komentarzy pod artykułami na onet.pl
To się nie odzywaj do mnie nie wywołany do tablicy. Ja nie mam takim jak ty nic do powiedzenia i nie życzę sobie, byś mnie nazywał swoim kolegą, bo mnie to obraża.

Uczepiłeś się licznika jak jakiś 15 latek, poważnie. A zresetuj licznik. Kogo obchodzi ilość postów? Dziecinada.
Jesteś takim ekspertem w dziedzinie o której masz małe pojęcie
Tak? Drogi ekspercie, po czym wnioskujesz? Znasz moje dzieciństwo? Znasz moich znajomych? Wiesz o mnie tyle ile chcę byś wiedział, ekspercie...
Chodzi mi o to, że nie każdy kibic krzyczący, dopingujący, wierzący, jeżdżący na wyjazdy jest KIBOLEM
I w kółko jak mantrę wszyscy to tutaj powtarzamy... więc Ameryki nie odkryłeś.
Od początku jakichkolwiek tematów o kibolach jesteśmy zgodni - jak ktoś się bije na stadionie i wyrywa krzesełka to jest kibolem. Jak ktoś dopinguje to jest kibicem... znajdź jakieś cytaty, mówiące inaczej. Znajdź cytaty, w których ktoś człowieka z szalikiem śpiewającego (cenzuralne) piosenki nazywa kibolem. Znajdź.

Awatar użytkownika

savage
Prytan

Chcemy wychować swoje dzieci na przykładnych kiboli, jak WY!

Fistal - będę jasnowidzem - jeszcze sbs, Lechu i JanPalony się w 100% z 'podsumowaniem" zgadzają. Ciekawe co ich łączy... hmm zastanówmy się.
Zdziwiłbyś się, kto ma na Twój temat podobną opinię z resztą to nie jest mój interes. Ja wyraziłem swoją.

To się nie odzywaj do mnie nie wywołany do tablicy. Ja nie mam takim jak ty nic do powiedzenia i nie życzę sobie, byś mnie nazywał swoim kolegą, bo mnie to obraża.
A kim Ty jesteś chłopaku, żeby mnie "wywoływać do tablicy"? Coś Ci się chyba pod sufitem poprzestawiało. Nie będziesz decydował o tym kiedy wypowiem się na dany temat na publicznym forum, a skoro "takim jak ja nie masz nic do powiedzenia" (co z resztą widać po poziomie Twoich postów), to po jaką cholerę kolejny raz odnosisz się... Chociaż nie! Ciężko Twoje posty nazywać odniesieniem do moich, skoro nie fatygujesz się ich czytać... Po prostu po raz kolejny mnie cytujesz ;)
Uczepiłeś się licznika jak jakiś 15 latek, poważnie. A zresetuj licznik. Kogo obchodzi ilość postów? Dziecinada.
Jestem na tym forum jako czynny/bierny użytkownik już kawał czasu i wielokrotnie czytałem to co masz do napisania na różne tematy. Niestety większość wpisów to albo rażący brak wiedzy merytorycznej na dany temat, albo chęć nabicia licznika. Wolałem przyjąć tę drugą wersję, ale skoro tak bardzo się wyrzekasz, że nie chodzi o licznik... No cóż ;)
Tak? Drogi ekspercie, po czym wnioskujesz? Znasz moje dzieciństwo? Znasz moich znajomych? Wiesz o mnie tyle ile chcę byś wiedział, ekspercie...
Z tego co wiem, nie napisano jeszcze Twojej biografii, więc nie było mi dane zapoznać się z faktami z Twojego barwnego dzieciństwa, ani Twoich przygód ze znajomymi ;]. Czytam za to, to co masz do napisania i na podstawie tego wyrabiam sobie opinię. Byłeś parę razy na meczach, masz paru kolegów "złych kibiców" - super. Powiedz mi w takim razie na ilu byłeś wyjazdach, siedziałeś kiedyś w "młynie", obcowałeś z "kibicami" przed, w trakcie i po meczu? Wydaje mi się, że nie bardzo. Widzisz, gdybym opierał swoją wiedzę na dany temat, na tym co mi powiedzieli koledzy, bądź co "zasłyszałem" to po prostu bym się nie wypowiadał i tyle.
Znajdź cytaty, w których ktoś człowieka z szalikiem śpiewającego (cenzuralne) piosenki nazywa kibolem. Znajdź.
Chcemy wychować swoje dzieci na przykładnych kiboli, jak WY!

Kojarzysz?! Skoro sugerujesz (jak się domyślam także mnie), że jestem kibolem (bandytą), to po raz kolejny powtarzam Ci, że jestem KIBICEM klubu ZKS UNIA TARNÓW, mam szalik, w miarę możwlości chodzę na mecze itd. Nie jestem KIBOLEM, nie biję nikogo, nie rwę krzeseł, więc skoro uraża Cię, że ktoś zwraca się do Ciebie vel. kolego (co jest zwrotem neutralnym), to ja nie życzę sobie, abyś nazywał mnie kibolem.

Pzdr

Keleos
Rhetor

Po pierwsze primo, w poście o wychowywaniu dzieci na kiboli wręcz kipi od ironii, a ja nie napisałem w nim nic o osobach grzecznie kibicujących. Cytat nietrafiony.
Po drugie primo, już w drugiej linijce (warto było przeczytać cały post) zwróciłem się do Lecha. Do ciebie nic już nie pisałem.
Po trzecie primo, nie licz, że będę się rozpisywał o swoim życiu w sposób szczegółowy na publicznym forum. Ja wiem o czym mówię, a twoje usilne docinanie na temat nie wiedzenia nic o kibolach/kibicach tylko mi uśmiechu na twarzy dodają. Nie masz pojęcia z kim i o czym rozmawiasz. Tu jest twój problem. I może osoby czytające Agorę bliższe są uwierzenia w twoje historyjki, bo nie podaję suchych faktów. Trudno - pewnych rzeczy publicznie mówić najzwyczajniej nie należy. Będziesz musiał z tym żyć.
Post nr 3204 - patrz jaki jestem fajny!

Awatar użytkownika

savage
Prytan

Ja wiem o czym mówię, a twoje usilne docinanie na temat nie wiedzenia nic o kibolach/kibicach tylko mi uśmiechu na twarzy dodają. Nie masz pojęcia z kim i o czym rozmawiasz. Tu jest twój problem. I może osoby czytające Agorę bliższe są uwierzenia w twoje historyjki, bo nie podaję suchych faktów. Trudno - pewnych rzeczy publicznie mówić najzwyczajniej nie należy.
Potwierdzasz tym tylko to co pisałem powyżej. Dużo haseł, zero argumentów. Fajnie brzmią te mroczne teksty: "Nie masz pojęcia z kim rozmawiasz..." Faktycznie nie mam - takie realia internetu ;). "Nie masz pojęcia o czym rozmawiasz" - uuuu to już brzmi mocno! Faktycznie ja nie mam pojęcia, Ty masz, ale nie powiesz jakie, bo to nie miejsce na to.

Pozdrawiam.

P.S.
Post nr 3204 - patrz jaki jestem fajny!
Obrazek

Keleos
Rhetor

Faktycznie nie mam - takie realia internetu
Dlatego uczestniczę w każdym spotkaniu forumowiczów Agory w "realu". Zapraszam serdecznie na następne. Bez szalika.

Awatar użytkownika

savage
Prytan

Jeśli będę miał czas - chętnie skorzystam.

Keleos
Rhetor

Obrońca Wisły Kraków, Mateusz Kowalski został wypożyczony do pierwszoligowej drużyny Termalica Bruk-Bet Nieciecza - czytamy na oficjalnej witrynie Białej Gwiazdy.

Zawodnik będzie reprezentował barwy zespołu z Niecieczy do 30 czerwca 2012 roku. W drużynie tej na wypożyczeniu przebywa również drugi z wiślaków - Damian Skołorzyński.
onet.pl

Chyba faktycznie Termalika liczy na mistrza ; )

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

PorucznikBorewicz pisze:qushman
Bo mylicie pojęcia. Ty i inni kibicujecie Unii a spora część ludzi jest po prostu fanami piłki nożnej. Wobec tego trudno się dziwić, że wiele bardziej interesują się wynikami Niecieczy i chętniej pojadą tam na mecz, bo poziom nieporównywalnie wyższy i "nazwiska" grają.
Sytuacja trochę nieadekwatna, bo w Niecieczy mogę być w ciągu 15 minut samochodem spod domu i przy okazji odwiedzić babcię oraz zjeść najsmaczniejsze lody świata w Żabnie. A do Krakowa póki co to mam do stadionu z 2 h w każdą stronę.

PS W tym roku na żużlowej Unii byłem na 2 meczach ligowych. I bilansu już nie poprawię.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Wracając do tematu i odnosząc się do postu o nowych terenach jakie rzekomo zakupił Bruk-Bet nie wydaje mi się aby była to prawda, nowy stadion sporo kosztuje i raczej w razie awansu będą chcieli rozbudować ten istniejący.

A co do dyskusji to można by to spiąć klamrą że w zasadzie każdy z nas ma inną definicję kibica klubu i kibica sportu. Przyznam że choć uważam się za kibica Unii bywam od czasu do czasu w Niecieczy jednak NIGDY nie angażuję się tam w doping bo dla mnie to byłaby to po prostu zdrada, jednak śledzenia meczu w stylu piknika za takową zdradę nie uważam. Ale to są odczucia subiektywne, dla wielu z was zdradą jest samo pojawienie się w niecieczy a niektórzy z kolei ubierają pomarańczowe szaliki ze słoniem i uważają że są w porządku

PorucznikBorewicz
Obywatel

Post autor: PorucznikBorewicz »

gushman
Sytuacja trochę nieadekwatna, bo w Niecieczy mogę być w ciągu 15 minut samochodem spod domu i przy okazji odwiedzić babcię oraz zjeść najsmaczniejsze lody świata w Żabnie. A do Krakowa póki co to mam do stadionu z 2 h w każdą stronę.
Najlepsze lody na świecie ma Argasiński w Nowym Sączu, gra tam też w 1 lidze Sandecja, trochę bliżej niż do Krakowa może i tam zagościsz :)

Odnośnie Keleosa- chłopie weź się nie kompromituj (choć nie wiem czy nie jesteś już całkiem skompromitowany) i dam Ci dobrą radę- odpocznij od tego forum, komputera- wróć za parę tygodni, przeczytaj swoje wypowiedzi i myślę, że powinno pomóc Ci określić dlaczego draźnisz tak wiele osób.

Keleos
Rhetor

Chłopa to wiesz gdzie szukać... albo i nie wiesz, ja ci nie powiem. Porozglądaj się. Masz opcję Ignoruj - używaj. Temat jest o Niecieczy, a Tobie się na czułości bierze - zdjęcia z autografem i tak nie dostaniesz, więc skończ swoje romanse pod moim adresem.

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

ad2222 pisze:
robas pisze:Prawda jest taka że kluby jak Nieciecza mają swoje 5min na arenie piłkarskiej ,czy to w Ekstraklasie czy w I lidze, ale po pięciu, siedmiu czy dziesięciu latach klub umiera śmiercią naturalną i słuch po nim ginie. Wisła, Legia , Górink czy Śląsk istnieją od 100 lat i będą istnieć dopóki dopóty ludzie będą kopać piłke.
LZS Nieciecza istnieje od 1922 roku, fakt, do Wisły czy Górnika jej parę lat brakuje, ale to tez klub z historią - tylko wiejski. A to, że potrafił się dogodać z dobrym sponsorem - to tylko dobrze świadczy o jego Zarządzie.
Taką historię każdy sobie może stworzyć. Wyorać kawał pola, założyć sobie klub z kolegą i biegać za darmo w B klasie.
pb pisze:
PorucznikBorewicz pisze:że Pan Witkowski nie dogadał się z Unią i nie zrobił w Tarnowie piłki nożnej na poziomie, które 120 tysięczne miasto mieć powinno.
Que?! Powinno bo? Jakiś argument? Choć jeden wykraczający poza wąski kibicowski horyzont?
Powinno bo to sprawa honoru i lokalnej dumy. Może w Polsce przeciętny obywatel mało zyje sportem, ale jednak piłka nożna obecna jest na codzień i to kluby piłkarskie są ogólnie rozpoznawane w społeczeństwie, mimo braku większych, spektakularnych sukcesów.
ad2222 pisze:Tak, najlepiej ściągają sponsorów informacje typu "Po meczu TERMALIKI kibice ze szczęścia rozwalili pół stadionu i pobili 20 osób"...
Jak dalej będzie na stadionie tyle chamstwa i bandytyzmu, to prędzej liga padnie z braku sponsorów.
W mediach zawsze będzie niebezpiecznie. W Anglii każde zdarzenie kibolskie jest nagłaśniane. Jakby ludzie tylko patrzyli co w mediach piszą, to gdzie ktoś by chodził na mecze? Jeszcze tak spokojnie na stadionach ekstraklasy nie było. Jak na stadionach zacznie wiać nudą, to nawet te nowe przestaną się zapełniać jak podziwiaczom architektury się znudzą. W latach 90. liga polska była dnem, bez pieniędzy, skorumpowanym, ze starymi stadionami bez żadnych standardów, na mecze chodzili praktycznie sami kibole. I tak jest w wielu słabych ligach. Tak teraz wyglądają Węgry, Bułgaria, Serbia, Bośnia itd. Ciężko słabym ligom funkcjonować bez fanatyków, kiedy pikników poziom piłkarski często nie satysfakcjonuje.

Samo pójście obejrzeć mecz o niczym nie świadczy. Ja bym chciał sobie zobaczyć mecz San Lorenzo w Argentynie to nie znaczy, że jestem kibolem tego klubu.

Najważniejsze, żeby ta Termalica grała na tej wsi i nie przenosiła się nigdzie do Tarnowa!

Awans ZAWISZA BYDGOSZCZ i POGOŃ SZCZECIN!! To byłoby super rozwiązanie dla naszej ekstraklasy.

Co do naszej Unii, to chwała chłopakom bo grają ambitnie za darmo. Wielcy w tym mieście mają ich w dupie, a grają dla nas, tarnowskiej dziczy, ludzi ulicy. :mrgreen:
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

ODPOWIEDZ