Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

No tak: palmy i gwałćmy, bo są większe problemy. Mentalność...

Temat jest o Niecieczy i sukcesach sportowych drużyny z tejże małej miejscowości. Nie o problemach głodu w Afryce.

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

Jakie palmy i gwałćmy co ty wypisujesz ? Powtórzę raz jeszcze zero argumentów to głupoty wypisujesz :)

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Lechu pisze:No taka zapomniałem, że każdy przestępca to "kibol"
Sory, na brak umiejętności czytania ze zrozumieniem nie poradzę. Przykro mi.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Lechu
Archont

Mogłeś się uczyć w odpowiednim czasie :)

PorucznikBorewicz
Obywatel

Post autor: PorucznikBorewicz »

Ślędze tą dyskusje o Termalice Bruk Bet Nieciecza i uznaje, że nie ma ona głębszego sensu.

Dla mnie, kibica z dwudziesto siedmio letnim stażem wszystkich sekcji Unii Tarnów nie do pojęcia jest robienie sobie wycieczek do Niecieczy na mecze tej drużyny, tylko dlatego, że gra w 1 lidze. No chyba, że zagra z drużyną której będę sympatyzował i jej kibicował.

Inna sprawa, że śledząc wyniki Niecieczy absolutnie nie życzę jej źle- niech wygrywa, niech nawet sobie awansuje do ekstraklasy. Tylko ja wiem jedno, to się kiedyś skończy, jak pokazuje historia współczesna polskiej piłki to przerabialiśmy już Sokoły Pniewy, Grocliny i inne kilku sezonowe historie. Skoro taki Drzymała (Witkowskiemy do niego trochę brakuje) był "za krótki" i poddał się po kilku latach próby zrobienia w Grodzisku (miejscowości a nie wsi jaką jest Nieciecza) futbolu na wysokim poziomie.

Piłka nożna i jej potęga to jest historia, kibice i ich pasja to oni tworzą kluby i to dla nich robi się to wszystko. Zmieniają się działacze, piłkarze, trenerzy a kibice pozostają.

Keleos i inni którzy nie poczuli tzw, bakcyla kibicowskiego i nie wiedzą co znaczy przywiązanie do barw, wyjazd za swoją drużyną, koledzy po szalu i wiele innych rzeczy nie zrozumieją tej dyskusji o Niecieczy i tej nutki zazdrości, że Pan Witkowski nie dogadał się z Unią i nie zrobił w Tarnowie piłki nożnej na poziomie, które 120 tysięczne miasto mieć powinno.

A tak poza tematem to Keleos błażni się praktycznie w każdym temacie i osobiście jego posty omijam. Na początku mnie mega drażniły, irytowały, teraz śmieszą.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

PorucznikBorewicz pisze:że Pan Witkowski nie dogadał się z Unią i nie zrobił w Tarnowie piłki nożnej na poziomie, które 120 tysięczne miasto mieć powinno.
Que?! Powinno bo? Jakiś argument? Choć jeden wykraczający poza wąski kibicowski horyzont?

Lechu
Archont

Bo większość miast ma, częściej jest w gazetach a to potem ściąga sponsorów inwestorów itd itp ;)

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

A co do stadionu, to historia jest w Mościcach i niech tak pozostanie. Szczególnie ważne jest to dla tych, co na Unii się wychowali. Co do murawy to nie może być ani powyżej, ani poniżej toru, ma być skonstruowana tak, aby umożliwić zawodnikom swobodne nań wjechanie. Kolejna sprawa. W Mościcach jest historia. Hala Jaskółka ma swoją historię, LA ma, Piłkarsko-żużlowy ma i wreszcie Dom Sportu też. Moim zdaniem należało by bardziej dążyć do modernizacji tych obiektów a nie niepotrzebnej budowy nowych...
Z resztą się zgadzam. :)

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

PorucznikBorewicz pisze:Dla mnie, kibica z dwudziesto siedmio letnim stażem wszystkich sekcji Unii Tarnów nie do pojęcia jest robienie sobie wycieczek do Niecieczy na mecze tej drużyny, tylko dlatego, że gra w 1 lidze.
Bo mylicie pojęcia. Ty i inni kibicujecie Unii a spora część ludzi jest po prostu fanami piłki nożnej. Wobec tego trudno się dziwić, że wiele bardziej interesują się wynikami Niecieczy i chętniej pojadą tam na mecz, bo poziom nieporównywalnie wyższy i "nazwiska" grają.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Lechu pisze:Bo większość miast ma, częściej jest w gazetach a to potem ściąga sponsorów inwestorów itd itp ;)
I Tarnów ma. Nawet kilka. Podobnie jak Kalisz, Rzeszów, Radom czy Lublin.

Nie jest rolą miasta posiadanie klubu sportowego.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Lechu pisze:Mogłeś się uczyć w odpowiednim czasie
Właśnie o tym pisałem wyżej. Dalej nic nie rozumiesz.
Lechu pisze:Bo większość miast ma, częściej jest w gazetach a to potem ściąga sponsorów inwestorów itd itp
Tak, najlepiej ściągają sponsorów informacje typu "Po meczu TERMALIKI kibice ze szczęścia rozwalili pół stadionu i pobili 20 osób"...
Jak dalej będzie na stadionie tyle chamstwa i bandytyzmu, to prędzej liga padnie z braku sponsorów.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

ad2222 pisze:Jak dalej będzie na stadionie tyle chamstwa i bandytyzmu, to prędzej liga padnie z braku sponsorów.
Na to się akurat nie zanosi. Ostatecznie w ludziach odpowiedzialnych za promocję firmy zwycięża chęć pokazania się. Podejrzewam, że Browarom Tyskim jest przykro, że zrezygnowali ze sponsoringu reprezentacji. Znaleźli się inni, którzy mogą się teraz pokazywać przy okazji każdego meczu.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Nie wiem ile w tym prawdy ale obiło mi się o uszy że Termalica kupiła teren pod nowy stadion który ma budować od podstaw ?
Wie ktoś coś więcej w tym temacie ? bo jeśli tak to chyba chcą o ekstraklasę powalczyć .

Awatar użytkownika

savage
Prytan

Post autor: savage »

Nie życzę sobie byś mnie w ten sposób obrażał.
Żenujący jesteś... Reprezentujesz mentalność typowego trolla netowego rodem z komentarzy pod artykułami na onet.pl

Bardzo Cię proszę, poczytaj całe posty zanim zarwiesz się do pisania bredni. Wiem, że licznik postów bije, ale ja zanim coś Ci odpiszę, to przeczytam to co napisałeś. Skoro nie stać Cię na poświęcenie paru minut na spokojną analizę tego co ludzie do Ciebie piszą, nie używaj funkcji "odpowiedz"....
A kim jest wg Ciebie ktoś, kto ogląda mecze w TV i sprawdza wyniki w Internecie, Lechu?
Kim jest ktoś, kto się cieszy z sukcesów klubu, chociaż nie ma czasu/możliwości/ochoty iść na stadion?

Jak ktoś nie drze mordy i nie pali szalików to nie ma prawa siebie nazywać kibicem? To chcesz zasugerować?
Odpowiedzi na te niezbyt błyskotliwe pytania masz w moim poprzednim poście.

Ja jestem gorliwym kibicem głupoty. Dopinguję ochoczo i daję pożywkę na Waszą.
Jedyną osobą która emanuje głupotą w tym temacie jesteś TY! Generalizujesz, rzucasz populistyczne hasła rodem z nagłówków tabloidów... Jesteś takim ekspertem w dziedzinie o której masz małe pojęcie, ale cóż... Taka charakterystyka TROLLI! Pamiętaj - przeczytanie tytułów prasowych nie da Ci wiedzy w danym temacie. Wiem, wiem, masz kolegów (mam nadzieję, że nie tylko online) - wielkich kiboli, którzy chodzą na Unię i Niecieczę, a do tego byłeś sam parę razy na stadionie...

Dla mnie zawsze będziecie mistrzami, nawet jak czasem w wyniku słabej formy zdarzy się Wam napisać coś mądrego.
Hahaha... Człowieku jak Ty chcesz ocenić kto kiedy pisze coś mądrego, skoro nie potrafisz czytać ze ZROZUMIENIEM?
Każdemu zdarzają się wpadki. Nie zniechęcajcie się. Mówcie nam więcej o swoim męstwie i bohaterstwie. Chcemy wychować swoje dzieci na takich przykładnych kiboli jak Wy!
Znasz mnie?! W sumie po co... Ludzie o mentalności, którą prezentujesz nie potrzebują poznania drugiej osoby, możecie po 2-3 postach wydać osąd, na łamach anonimowego forum i mieszać z błotem. Zasugerowałeś już, że jestem głupi, teraz sugerujesz mi, że (zgodnie z Twoim pojmowaniem świata) jestem bandytą, aż się boję co przeczytam w odpowiedzi na ten post?! :) Człowieku - siądź na spokojnie i przeanalizuj swoją egzystencję na forum, bo ja sam znam Twoje "popisy" już dość długo. Udajesz inteligenta o szerokiej wiedzy ogólnej, a tak po prawdzie powtarzasz populistyczne slogany, gdzieś tam zasłyszane i wokół nich starasz się tworzyć swoje teorie. Teorie, które niestety nie są poparte argumentami, bo po co? Skoro każdego oponenta można zmieszać z błotem, sugerować głupotę itd. Z Twojej perspektywy jest to dość karykaturalne.

Dobrze, że coraz więcej osób na tym forum dostrzegło już, że jesteś świetnym nabijaczem postów, doskonale podrzucasz tematy i uruchamiasz dyskusję, lecz w samej dyspucie jesteś już bardzo malutki Keleosiku. No chyba, że mówimy o prostackim odwracaniu kota ogonem - tutaj kolejny raz pokazujesz swój talent.

Egzystuj sobie dalej, widzę, że rola forumowicz jest dla Ciebie czymś. Internet daje prawo do swobodnej wypowiedzi na każde tematy, więc i Ty możesz popularyzować swoje teorie niepoparte żadną wiedzą. Z jednej strony to dobrze, że egzystencja online dała szansę podbudowania się takim jednostkom jak Ty.

Trzymam kciuki!

P.S.

ad
Kibic - to kibic. Kibol - to właśnie ta hołota, tylko chodząca na mecze i wymachująca szalikami.
Zgoda, nie nomenklatura jest tu najistotniejsza. Chodzi mi o to, że nie każdy kibic krzyczący, dopingujący, wierzący, jeżdżący na wyjazdy jest KIBOLEM. Kibole to mniejszość. Niestety nasz naród ma zapędy do generalizowania wszystkiego - każdy stojący pod blokiem to dresiarz, każdy żyd to złodziej, łysy to bandyta itd. Starałem się to jasno wyrazić w swoim poprzednim poście.

fistal
Prytan

Post autor: fistal »

Piękne podsumowanie forumowicza Keleosa - podpisuję się pod tym i zgadzam w 100%.

A Gushman ujął to idealnie - są kibice kibicujący danemu klubowi i są kibice zwani fanami sportu (tak jak np ja) - Ci którzy tego nie rozumieją nie są prawdopodobnie w ogóle kibicami i się mądrzą (jak Keleos).

ODPOWIEDZ