Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

ad2222 pisze:A prędzej Unia padnie, albo będzie się wlokła gdzieś w ogonie 25 ligi osiedlowej...
A propos wiosny... Czy ktoś zorientowany mógłby rzucić jakimś zestawieniem w której lidze trzeba szukać klubów z Tarnowa i najbliższych okolic? Termalica - wiem :P a reszta?

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

To żadne pozwolenie, tylko moja opinia, spoko już tyle razy Unia miała paść a się trzyma. No i niech Witkowski czyta, tym osobom, które faktycznie są kibicami UNII czyli chodzą na mecze, interesują się wynikami, tym co się dzieje w klubie itp nie zależy na tym żeby łączyć się z Bruk Betem. Wcześniejsze rozmowy nie udały się z powodów Azotów i było to wałkowane ze sto razy. A tak btw ile meczów Termalici zaliczyłeś w tym sezonie ?:)

PS. Unia III liga małopolsko-świętokrzyska

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Lechu pisze:A tak btw ile meczów Termalici zaliczyłeś w tym sezonie ?:)
Żadnego, ale lubię patrzeć jak się z kolegami napinasz na samo słowo 'Termalica' i temat pielęgnuję :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

savage
Prytan

Post autor: savage »

Temat jest prosty: Ktoś kto nie czuje się związany z żadnym klubem, zawsze będzie zainteresowany WYNIKAMI. Skoro na dzień dzisiejszy Klub z pola kukurydzy jest na TOPIE, wiele osób interesuje się jego wynikami, jeździ na mecze itd.

Jednak są ludzie wychowani w miłości do jakiegoś klubu, tacy których rodzice od dziecka zabierali (chociażby na Zbylitowską) i mimo słabych wyników, nie potrafią wyobrazić sobie kibicowania Termalice...

Dziś Termalica, jutro Dunajec Zakliczyn, pojutrze znów Unia?!

Szkoda, że dzięki ostatniej medialnej nagonce na środowisko kibiców, ci drudzy nazywani są KIBOLAMI i wrzucani do jednego worka z hołotą, której w PL nie brakuje tak na stadionach jak i na osiedlach, pod naszymi domami!

Ja osobiście nie będę nigdy jeździł na Termalice, bo kibicuję Unii Tarnów. Nie mam nic przeciwko LKS-owi, skoro ktoś chce pakować tam pieniądze to niech to robi - życzę mu jak najlepiej, bo do zawistnych nie należę. Uważam jednak, że skoro ktoś stworzył "potęgę" piłkarską w Niecieczy, to nie wypadałoby doprowadzać do żadnej fuzji! Jak taki klub miałby się nazywać? LKS Termalica Unia Tarnów-Nieciecza? Prawdziwy kibic tarnowskiej Unii, na meczu takiego tworu na pewno się nie pojawi ! Miejscem LKS-u jest Nieciecza, miejscem ZKS-u są Mościce i koniec.

Pozdrawiam

Lechu
Archont

ad2222 pisze:
Lechu pisze:A tak btw ile meczów Termalici zaliczyłeś w tym sezonie ?:)
Żadnego, ale lubię patrzeć jak się z kolegami napinasz na samo słowo 'Termalica' i temat pielęgnuję :)
W którym momencie ? Mnie tam Nieciecza, Termalica, Bruk Bet, LZS czy cokolwiek tam jeszcze ani nie grzeje ani nie ziębi, za to uwielbiacie ją wychwalać pod niebiosa, nie widząc pewnie gdzie jest ta miejscowość :)

Savage wszystko ładnie rozjaśnił, tyle chyba w temacie.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

savage pisze:Szkoda, że dzięki ostatniej medialnej nagonce na środowisko kibiców, ci drudzy nazywani są KIBOLAMI i wrzucani do jednego worka z hołotą, której w PL nie brakuje tak na stadionach jak i na osiedlach, pod naszymi domami!
Kibic - to kibic. Kibol - to właśnie ta hołota, tylko chodząca na mecze i wymachująca szalikami.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Lechu
Archont

ad2222 pisze:
savage pisze:Szkoda, że dzięki ostatniej medialnej nagonce na środowisko kibiców, ci drudzy nazywani są KIBOLAMI i wrzucani do jednego worka z hołotą, której w PL nie brakuje tak na stadionach jak i na osiedlach, pod naszymi domami!
Kibic - to kibic. Kibol - to właśnie ta hołota, tylko chodząca na mecze i wymachująca szalikami.
Post roku !!!
A kibic to ten co nie chodzi na mecze, tak ?:D:D:D

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Lechu, kibol = hołota chodząca na mecze udająca kibiców. Czy już wystarczająco jasno napisałem?

Lechu
Archont

A kibic to kto ? Ten co na internecie co miesiąc sprawdzi wynik ?:)

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Lechu, ja rozumiem, że słowo pisane może być dla kogoś problemem, ale żeby aż tak? Spróbuję ostatni raz:
Kibic - przychodzi na mecz, kibicuje, krzyczy, macha flagami, transparentami, śpiewa, po meczu cieszy się z wygranej/smuci z porażki, ale bez burd i mordobicia.
Kibol - robi to samo co kibic, plus rozboje, burdy, ustawki itp. - jednym zdaniem - kibol to kibic łamiący prawo.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

savage pisze:[...]Widzę kolego [...]
Nie życzę sobie byś mnie w ten sposób obrażał.

A kim jest wg Ciebie ktoś, kto ogląda mecze w TV i sprawdza wyniki w Internecie, Lechu?
Kim jest ktoś, kto się cieszy z sukcesów klubu, chociaż nie ma czasu/możliwości/ochoty iść na stadion?

Jak ktoś nie drze mordy i nie pali szalików to nie ma prawa siebie nazywać kibicem? To chcesz zasugerować?

Ja jestem gorliwym kibicem głupoty. Dopinguję ochoczo i daję pożywkę na Waszą. Dla mnie zawsze będziecie mistrzami, nawet jak czasem w wyniku słabej formy zdarzy się Wam napisać coś mądrego. Każdemu zdarzają się wpadki. Nie zniechęcajcie się. Mówcie nam więcej o swoim męstwie i bohaterstwie. Chcemy wychować swoje dzieci na takich przykładnych kiboli jak Wy!

Lechu
Archont

To ustalcie sobie jakąś definicję "kibola", bo wg zdania ad2222 to "kibolem" nie jestem, a wg ciebie jestem :D
A jak taką masz definicję "kibola" to w Tarnowie ich nie ma bo o jakichś burdach to już daaaaawno nie było słychać.
Widzę, że przede wszystkim cieszy was nagonka na "kiboli" i koniecznie chcecie do niej dołączyć nie mając ani za bardzo argumentów ani nie znając za bardzo faktów. A ktoś kto sprawdza sobie wyniki tej drużyny która jest akurat na topie, to może i jest kibicem, ale propagandy i sukcesu, i jak ktoś inny będzie odnosił sukcesy to będzie "kibicował" jemu, cieszy go tylko sukces a gdy jest porażka ma to gdzieś, przed kompem kibicem na pewno nie jesteś :)

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Książkę napisz. Taki kodeks własny. Spisz komu wolno kibicować drużynie, a komu nie wolno. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie mieć blond włosów i niebieskich oczu by dostąpić zaszczytu nazywania siebie kibicem :roll:

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Lechu pisze:Widzę, że przede wszystkim cieszy was nagonka na "kiboli"
Tak, cieszy mnie to, ze Policja, na którą idą moje pieniądze, zabrała się za bandytów popełniających przestępstwa i przy okazji noszących barwy jakiegoś klubu. Gdyby tych barw nie nosili, cieszyłbym się tak samo.

Lechu
Archont

No taka zapomniałem, że każdy przestępca to "kibol" Na co dzień mordują 1000 osób i kradną 10x tyle samochodów nie mówiąc o codziennych rozbojach w centrach miast. A do keleosa, a może twoje kryteria są "poprawniejsze" ? Tuskowi odwracanie od ważniejszych problemów przynajmniej na waszych przykładach wyszło wręcz idealnie !

ODPOWIEDZ