Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Od przedwczorajszego dosłownie kopania w piłkę pierwsi zawodnicy Wisły z pewnością przewracają się w grobach. Na kij cała historia, skoro po 100 latach goście wychodzą na boisko i nie wiedzą co robić.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Oj tam jakaś Wisła.. za 2-3 lata to Nieciecza będzie walczyć o LM, wtedy się na pewno uda! ; D

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

robas pisze:Prawda jest taka że kluby jak Nieciecza mają swoje 5min na arenie piłkarskiej ,czy to w Ekstraklasie czy w I lidze, ale po pięciu, siedmiu czy dziesięciu latach klub umiera śmiercią naturalną i słuch po nim ginie. Wisła, Legia , Górink czy Śląsk istnieją od 100 lat i będą istnieć dopóki dopóty ludzie będą kopać piłke.
LZS Nieciecza istnieje od 1922 roku, fakt, do Wisły czy Górnika jej parę lat brakuje, ale to tez klub z historią - tylko wiejski. A to, że potrafił się dogodać z dobrym sponsorem - to tylko dobrze świadczy o jego Zarządzie.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

ad2222 pisze: LZS Nieciecza istnieje od 1922 roku, fakt, do Wisły czy Górnika jej parę lat brakuje, ale to tez klub z historią - tylko wiejski. A to, że potrafił się dogodać z dobrym sponsorem - to tylko dobrze świadczy o jego Zarządzie.

:roll:

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Deto, i co robisz takie oczy? Przyszedł sponsor, to go przyjęli, a nie zaczęli od stawiania warunków... Jakby Brukbet chciał klub z historią, to by sobie od prof. Filipiaka Cracovię kupił.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

savage
Prytan

Post autor: savage »

O kurcze, za niedługo wiejski klubik urośnie w tym temacie do rangi potęgi.

Gdyby chcieli to by Cracovię kupili, powinniśmy się cieszyć z fuzji itd. Niektóre osoby wypowiadające się w tym temacie nt. "kibolstwa" i "kibicowania" nie mają zielonego pojęcia o czym piszą!!

Po 1. Bruk Bet nie kupiłby Craxy, ponieważ ta ma potężniejszego i dużo bogatszego sponsora, a przede wszystkim kibiców, którzy taki "twór" od razu zbojkotowaliby.

Po 2. Keleos - Kibic kibicuje drużynie, aby ta osiągnęła jak najlepszy wynik, a kibola wynik nie interesuje - fenomenalne uogólnienie rodem z mainstreamowych mediów... Proponuje przejść się na jakiś mecz (jakikolwiek), bo wypowiadasz się na temat na który nie masz prawa mieć pojęcia!

W jednym poście piszesz, że nie wiesz w jakim stanie jest stadion w Mościcach, do Niecieczy raczej też nie jeździsz... Nie przeszkadza Ci to, aby wieść prym w temacie związanych ze sportem i kibicami...

Pozdrawiam

Keleos
Rhetor

Czyli jak nie pracuję przy układaniu kostki brukowej to nie mam prawa się wypowiadać o stanie nawierzchni? Weź się człowieku puknij.
Proponuje przejść się na jakiś mecz (jakikolwiek)
Byłem na kilku.
temat na który nie masz prawa mieć pojęcia
To zgłoś na policję, skoro łamię prawo :mrgreen: :mrgreen:

Gdzie ja pisałem, że nie wiem jaki jest stan stadionu?! Wiem jaki jest - lepianka.
I nie wypowiadam się na temat technicznych aspektów stadionu, tylko na temat kibiców i kiboli, a tych mój drogi znam dobrze.

Widać kolega Michał L. za słaby wywiad środowiskowy na mój temat zrobił.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Fajny tytuł: "Pogoń Szczecin zatrzymała Termalikę".

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga ... omosc.html

Brzmi to trochę jakby Pogoń zatrzymywała Manchester United, ale mi się to podoba, bo po 6 kolejkach Nieciecza jest bez porażki :) Oczywiście to o niczym nie świadczy, bo to dopiero początek rozgrywek i wszystko może się jeszcze poprzewracać. Ale rozumiem dziką zawiść kibiców tarnowskich klubów.

Keleos
Rhetor

A ja nie rozumiem, bo znam kibiców (z tych "złych niedobrych"), którzy jeżdżą na mecze Termaliki i nie przeszkadza im kibicowaniem obydwu drużynom naraz. I nie, nie są to pikniki ; >

Dobra postawa Niecieczy powinna wpływać na UT mobilizująco i podpowiadać im, że jeśli Nieciecza mogła to oni tym bardziej. Problem pojawia się wtedy, gdy zamiast się zmobilizować, drużyna obejmuje typowo polskie podejście: "eee, oni mają kasę, to się nie liczy", które zaadoptowali, przynajmniej bywający na Agorze, kibice.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Keleos pisze:Problem pojawia się wtedy, gdy zamiast się zmobilizować, drużyna obejmuje typowo polskie podejście: "eee, oni mają kasę, to się nie liczy", które zaadoptowali, przynajmniej bywający na Agorze, kibice.
Ale gdyby to Unia bądź Tarnovia miała kasę to wtedy tego problemu by nie było. Normalne. Sęk w tym czy za kasą poszłyby wyniki. Bo jedno z drugiego wcale nie wynika co widać po wiodących w tzw. Ekstraklapie klubach.

Awatar użytkownika

savage
Prytan

Post autor: savage »

Czyli jak nie pracuję przy układaniu kostki brukowej to nie mam prawa się wypowiadać o stanie nawierzchni? Weź się człowieku puknij.
Puknąć to możesz w drzwi tak btw.
Jeśli nie masz pojęcia o układaniu kostki, choć parę razy widziałeś fachmanów w pracy przy niej, to masz prawo powiedzieć, że stan ułożonej kostki jest zły, ale raczej nie masz wiedzy, która pozwoliłaby Ci rozwinąć Twoje stwierdzenie.
To zgłoś na policję, skoro łamię prawo :mrgreen: :mrgreen:
Następnym razem, jak coś co piszesz będzie miało być śmieszne, to napisz na końcu zdania-> (TERAZ), żebym chociaż wiedział, kiedy dzielisz się z forumowiczami porcją swojego niekwestionowanego poczucia humoru ;]
Gdzie ja pisałem, że nie wiem jaki jest stan stadionu?! Wiem jaki jest - lepianka.
I nie wypowiadam się na temat technicznych aspektów stadionu, tylko na temat kibiców i kiboli, a tych mój drogi znam dobrze.
Nie wątpie, internet ma nieograniczone wręcz zasoby ;). Dla Ciebie jest jasna różnica między kibolem i kibicem, która znam... Jednak po Twoich postach wynika jasno, że nie masz pojęcia co to znaczy być kibicem KLUBU, masz pojęcie co to znaczy być kibicem sukcesu, ewentualnie jednej dyscypliny bez podziałów klubowych, dlatego proszę nie praw tutaj swoich teorii nt. kibiców/kiboli itd. No chyba, że jako forumowicz z liczbą postów 3000+ czujesz się na siłach, aby dyskutować na każdy temat ;]
Widać kolega Michał L. za słaby wywiad środowiskowy na mój temat zrobił.

?

Co śmieszne, zaraz później piszesz, że znasz kibiców, którzy jeżdżą na Termalice, a nie są to pikniki... Widzę, że niesamowicie ogarniasz temat ruchu kibicowskiego w Niecieczy ;)...

Śmiesznie się to czyta... Widzę kolego, że od poprzedniego forum (forum.tarnow.pl), nie zmieniło się jedno - są tematy w których po prostu piszesz, żeby pisać.

Pozdrawiam

Przemek82
Prytan

Post autor: Przemek82 »

Ostatnio myślałęm nad tym tarnowskim bajzlem jakby go poukładać.

Mamy zatem I ligową piłkę opodal, zadłużone miasto posiadające spore tereny.
Na dłuższą metę nikomu to się nie opłaca. Prezydent miasta powinien podjąć ryzykowne kroki i rozpocząć rozmowy z właścicielem Bruk Betu, politykami Platformy jeśli będą u władzy (Grad, Ciepiela), Azotami, lokalnymi biznesmenami np ABM SOLID, samorządem wojewódzkim.

Miasto posiada tereny leżącego na łopatkach ZKS UNIA. Skoro jest tam dom kultury i tereny są dobrze skomunikowane można je sprzedać pod budownictwo wielorodzinne. Mogło by tam powstać osiedle mieszkaniowe w stylu krakowskiego żabińca, eleganckie 4-6 piętrowe bloki z małym rynkiem, działalnością usługowo handlową na parterach. Oczywiście projekty budynków musiały by być dostosowane do charakteru mościc. Całość mógłby realizować prywatny inwestor np. ABM, lub Azoty które takową spółkę Developerską mogły by stworzyć, bądź mając dokładny plan osiedla sprzedawać po działce mniejszym inwestorom.

Z obiektów sportowych można pozostawić Dom Sportu który zostawić bez zmian tylko żeby po remoncie był schludny i czysty z salą sportową i basenem który o ile to jest technicznie możliwe zrobić basenem olimpijskim. O ten obiekt oparta była by sekcja pływacka, koszykarska lub szczypiorniak ZKS Unii i tyle. Oraz pełnił by funkcje rekreacyjną dla mieszkańców jaką pełni obecnie.

Stadion zwany obecnie Jaskółczym Gniazdem przeszedł by do historii a w jego miejscu oraz w miejscu dworca kolejowego powstała by Galeria Handlowa skadajca się z dwóch części. Dzieliła by się ulica chemiczna a nad nią na posiomie np 2 pietra Galerie tworzyły by całość. W części dworcowej mieścił by się niewielki dworzec kolejowy z multikinem i kilkoma sklepami, może spożywka w stylu Almy, market budowlany, A w części obecnego stadionu już typowa galeria z parkingiem wielopoziomowym. Bryła galerii była by w stylu Galerii Kazimierz a zewnetrzna elewacja równierz nawiązywała by do stylu przedwojennego lub powojennego, może jak Manufaktura Łódzka posiadać wygląd nawiązujący do Azotów.

Z pieniędzy ze sprzedaży tych terenów powinno się wybudować nowoczesny Stadion na północ od basenu na Piłsudskiego a sama ulica przedłużona do piaskówki(skoro ma tam być 4 pasmówka). Między basenem a piaskówką jest dużo terenów które można zagospodarować a razem z planowanym kompleksem który na ulicy Piłsudskiego jest od kilku lat jest tworzony, stadion byłby uzupełnieniem oferty rekreacyjno - rozrywkowej.
Stadion najlepiej w stylu Motoareny 15-16 tys. z lekko zaokrąglonymi trybunami na łukach toru żużlowego. Ciężko jest pogodzić aby na jednym stadionie była piłka i żużel bo to oznacza długi tor i trybuny oddalone od boiska. Tego jeszcze nikt nie wymyślił ale gdyby płytę boiska ustawić 15-20 cm wyżej toru. Sam tor żużlowy na około 300-320 m, owal zajmował by część boiska, wcinając się w auty i bramki. Po żużlu na mecz piłkarski brakujące części boiska wysuwane były by spod trybun. Wiem że po wojnie na Wembley trawa była nadkładana gdy był tam tor żużlowy(mogła by być sztuczna jako pierwsza w Polsce). Przy obecnej technice to rozwiązanie nie było by niemożliwe ani przesadnie drogie w realizacji a stadion zwiększyłby swą funckjionalność z czym na świecie mają spore problemy.
Liczę że żużel w Tarnowie nie zginie a rzesze sympatyków mieć będzie zawsze i że pozostanie na wysokim poziomie. Pod trybunami powinno się znaleść miejsce dla 4-5: pomieszczeń biurowych, socjalnych, szatni, miejsce na traktory, polewaczke, 2-3 warsztaty, pomieszczenie dla szkółki oraz park maszyn i parking dla busów zawodników. W pozostałej części gastronomia i inne.
Co do piłki nożnej to wszystko zależy od pana Witkowskiego, miasta i kibiców Unii. Dobrze jakby troje chciało naraz. SKORO miasto wybuduje stadion za około 100 mln zł przy pomocy środków z Unii, samorządu województwa, sprzedaży terenów w mościcach i własnych nakładach (może wcale nie takich dużych) to Bruk Bet prowadził by drużynę oraz wybudował by przy stadionie budynek z hotelem odnową, obok boiska do treningów, kryte i otwarte, podśwtetlone i zadaszone. Przt tych pieniądzach co już wydał to chyba niedużo. Byłby to profesjionalny klub. Musiała by nastąpić Unia obecnej Termaliki z Unią Tarnów. Pewnie nie obyło by się bez nazwy Termalika Unia Tarnów ale kto wie. Barwy są podobne, a na trybunach i tak było by biało niebiesko. To czy z Unii prócz nazwy, barw i szacunku, dopingu kibiców dało by się coś wyciągnąć to wątpię, obecna Unia mogła by robić za drugą drużynę lub drużynę do młodej ekstraklasy gdyby na co liczę ten klub grał w Ekstraklasie.

Jest to do zrobienia w 4 letniej prezydenturze choć dużo siły i zręczności musiałby mieć taki prezydent. W dalszych latach należało by połączyć ulicę Traugutta z planowaną ulicą do mechanicznych (przedłużenie ul Czystej) albo nawet do Kochanowskiego. Ulice 2x2 od Carrefoura do mrówki, Kwiatkowskiego wzdłuż Azotów, Czerwonych Klonów od Azotów do Krakowskiej.

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

Utopia, tyle inwestycji to w tym mieście przez najbliższe 30 lat nie będzie, a co dopiero w 4 lata :lol:
Kto chce niech sobie łazi na Nieciecze, prędzej czy później i tak padnie jak to bywało we wcześniejszych przypadkach.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Przemek82 pisze:Ostatnio myślałęm nad tym tarnowskim bajzlem jakby go poukładać.

Mamy zatem I ligową piłkę opodal, zadłużone miasto posiadające spore tereny.
Na dłuższą metę nikomu to się nie opłaca. Prezydent miasta powinien podjąć ryzykowne kroki i rozpocząć rozmowy z właścicielem Bruk Betu, politykami Platformy jeśli będą u władzy (Grad, Ciepiela), Azotami, lokalnymi biznesmenami np ABM SOLID, samorządem wojewódzkim.

Boże broń, żeby politycy coś w tym mieszali. Kto ma kasę niech się bawi w te klocki, ale niech nie będzie to kasa z podatków.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Lechu pisze:Kto chce niech sobie łazi na Nieciecze, prędzej czy później i tak padnie jak to bywało we wcześniejszych przypadkach.
Dzięki za pozwolenie :)
A prędzej Unia padnie, albo będzie się wlokła gdzieś w ogonie 25 ligi osiedlowej...
Na miejscu p. Witkowskiego czytając te wpisy kiboli UT w życiu bym się nie zdecydował na przeprowadzkę do Tarnowa - skoro kibice nie mieliby szacunku do sponsora - 'bo ze wsi'. Pewnie dlatego tez nie udały się wcześniejsze rozmowy z 'wadzami' Unii

ODPOWIEDZ