Baxon pisze:Ja chciałbym prosić kogoś władnego, najlepiej Jakuba, aby wpłynął na kogo trzeba bo światła na skrzyżowaniu Nowodąbrowska/16 Pułku Piechoty są niebezpiecznie wyregulowane.
Wczoraj rano wyjeżdżałem z 16 PP w Nowodąbrowską w kierunku centrum, będąc już na przejściu dla pieszych zielone zamieniło się w żółte, natomiast gdy byłem w okolicach środka Nowodąbrowskiej samochody stojące od strony D. Tarnowskiej ruszyły. Gdybym wjechał na "późnym żółtym" mogłoby być hardcorowo.
Podobna sytuacja jest na światłach na JPII na wysokości wyjazdu z Os.Zielonego i ul.Długiej.
Auta jadące JPII od ul.Słonecznej chcący skręcić w lewo w ul.Długą mają albo zbyt długo światło zielone albo zbyt wcześnie zaświeca się ono dla jadących prosto aut w dół JPII w kierunku Słonecznej. Dochodzi do kuriozalnej sytuacji, że auto jadące w dół JPII, wjeżdzające na zielone światło na "dwójce" i tak musi przyhamować, aby nie wjechać w ostatnie auto skręcające w lewo w Długą. Na początku myślałem, że skręcające auto przejechało na bardzo późnym żółtym, ale sytuacja taka przytrafiła się mnie kilka jeśli nie kilkanaście razy.