Tarnów wypięknieje!!! czyli rewitalizacja Centrum Miasta

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Byłem kiedyś w Yorku i tam plac targowy jest w ścisłym centrum miasta - związane jest to z wielowiekową tradycją handlu w tym miejscu. Ale jak to na zachodzie bywa, miejsce jest uporządkowane i estetyczne i to bez spektakularnych rozwiązań. Wszystkie stanowiska są identycznie wykonane w sumie dość podobnie jak na naszym Burku tyle, że nie ma tej blachy falistej pozaginanej na rogach. Dookoła rozmieszczone są ekskluzywne sklepy, które doskonale współgrają z targowiskiem, Swoją drogą jak tam byłem, to handel był raczej marny, ale to może kwestia dnia i pory.

Tak to mniej więcej wygląda w google maps:

Obrazek

Obrazek

a tak to z góry wygląda
Obrazek

Maciek
Obywatel

Post autor: Maciek »

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Czyli co, kosteczka "po staremu" ??:D.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Parę dni temu zauważyłem że zostały skute zostały schody prowadzące z ulicy Wałowej /plac z pomnikiem Bema na uliczkę przy Alchemiku. Czy one będą odbudowane, czy ślad po nich nie zostanie po remoncie?! Ktoś wie coś na ten temat?
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Eredhel pisze:Parę dni temu zauważyłem że zostały skute zostały schody prowadzące z ulicy Wałowej /plac z pomnikiem Bema na uliczkę przy Alchemiku. Czy one będą odbudowane, czy ślad po nich nie zostanie po remoncie?! Ktoś wie coś na ten temat?
One zostaną odbudowane. Tak samo jak rozwalone zostały mury przy bimie a potem powstały od nowa.

Eredhel
Archont

Nie wiem gdzie się z tym podpiąć, więc piszę tu.
Jak zobaczyłem dziś kolory na budynkach między ulicami: Lwowska/Goslara/Waryńskiego/pl. Ofiar Stalinizmu to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać... Każda część w innym kolorze jak do tej pory z dominującym różowym, żółtym, teraz na jednym zdaje się pomarańczowy, a widziąłem że od Lwowskiej już też stawiają rusztowania... to co, może zielony?
Masakra...
[/center]

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

Lepsze takie niż jak za komuny wszystkie szare i odrapane.

Eredhel
Archont

Tak, każda część jednego kompleksu w innym pstrokatym kolorze, no dzięki za takie 'lepsze'
[/center]

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Zrobili styropian pokryty ciapkami/paskami zamiast ustalić jakis jednolity kolor. Widzę to codziennie i zastanawiam się czy stanowisko plastyka miejskiego w ogóle jest obsadzone bo jeśli na to pozwolił to śmiem twierdzić, że moja nieco-ponad-roczna córka ma większe poczucie estetyki...

Wojtasek
Prytan

Post autor: Wojtasek »

Przy Mickiewicza zaczęli skwer modernizować.W czwartek i piątek ogrodzili teren,oraz rozebrali kioski.Ciekawe czy przed zimą się wyrobią i jaki będzie efekt końcowy.Oby nie jakiś bubel,który nijak nie wtopi się w otoczenie.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Widzieć nie widziałem, ale słyszałem, że we wczorajszej Kronice był reportaż o wagonie tramwajowym, którego postawienie na Pl. Sobieskiego jest tak skutecznie blokowanie.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Wojtasek, sprawdź we wtorek czy ta budowa będzie jakos przysłonięta krzakami albo czyms równie genialnym, bo Wazne Osoby moga zobaczyć ogrodzenie :)

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Wojtasek, sprawdź we wtorek czy ta budowa będzie jakos przysłonięta krzakami albo czyms równie genialnym, bo Wazne Osoby moga zobaczyć ogrodzenie :)

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Co do zasłaniania ... zasłonili rusztowaniami kamienice tuz obok ronda Starodąbrowska -Mickiewicza myślałem że bedą robic elewację a rusztowanie stoi już kilka dni i nic się nie dzieje dni czyżby kolejna zasłonka ;)

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

Na placu Rybnym coś stanęły roboty. Nikogo nie widać.

ODPOWIEDZ