Autostrada A4

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

"A4 Brzesko - Wierzchosławice: Najtańsza oferta za 614,6 mld zł" - raczej to miałem na myśli pisząc o cenie... niby mały błąd, a ile frajdy :mrgreen:
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

pan_wAZOn pisze:"A4 Brzesko - Wierzchosławice: Najtańsza oferta za 614,6 mld zł" - raczej to miałem na myśli pisząc o cenie... niby mały błąd, a ile frajdy :mrgreen:
Tak, zauważyłem tę literówkę. Robi wrażenie :mrgreen:

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

O! Poldim się załapał jako konsorcjant. Niestety trochę martwi cena w wysokości około 50% kosztorysu.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Kosztorys obejmuje cały kontrakt, czyli zawiera już to, co zrobiło konsorcjum NDI-Granit. Zaawansowanie prac poprzedniego wykonawcy wynosiło około 10%, a wycena robót na dzień 28.02.2011r. - ok. 92,8 mln PLN netto

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Ale projekt się nie zmienił mam nadzieję, i autostrada poleci estakadą nad torami :)

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

TomekMKM pisze:Ale projekt się nie zmienił mam nadzieję, i autostrada poleci estakadą nad torami :)
Przecież estakada nad torami jest już budowana w Stanisławicach i ma się ku końcowi.
Natomiast na odcinku "B" czyli pomiędzy Brzeskiem a Wierzchosławicami nie jest przewidziana żadna estakada nad torami.
No chyba że ja się nie orientuję o jaki projekt chodzi :(
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Tak, dokładnie. Moje niedopatrzenie :)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Z estakad budowanych w ramach kontraktu Brzesko-Wierzchosławice jest chyba tylko ta nad torami w Łętowicach, ale na niej poprowadzona zostanie droga lokalna.

SK1968
Obywatel

Post autor: SK1968 »

Wygląda na to że odcinkiem Kraków-Tarnów , pojedziemy w pierwszym kwartale 2013 roku ... daj Boże

Awatar użytkownika

zicc
Prytan

Post autor: zicc »

a wiadomo już jak będą się nazywać (na znakach) nasze dwa tarnowskie węzły i czy będą mieć Tarnów w nazwie, oraz czy od Krakowa będziemy kierowani na Rzeszów/Korczową (PL)(UA) a od Rzeszowa tylko na Kraków, czy na Tarnów też? Chodzi o to czy tarnów będzie istniał na tej autostradzie już od kilkudziesięciu km z obydwóch stron czy o istnieniu Tarnowa poinformuje pojedyncza seria znaków że zjazd do Tarnowa za 3000m, 1500m, 500 i tyle

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

TArnów już istnieje na A4 na znakach, gdzieś po drodze jest tablica z kilkoma miejscowościami i do tego: "Tarnów 70"

Mnie natomiast martwi, że moja jak do tej pory spokojna droga gminna, można nazwać ją osiedlową, najprawdopodobniej zamieni się w drogę dojazdową do węzła w związku ze zwężeniem ul. Wiśniowej :(
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Martwisz się tym? Przecież to jest szansa! Otwórz stację benzynową albo jakiś bar! :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Chyba by mnie sąsiedzi zabili :P Dopiero się powprowadzali a tu już pod nosem stacja benzynowa :P
Ale tak na poważnie, takie plany ma ponoć Lisia Góra... jak na razie poszerzają drogę gruntową. Może nie będzie tam dużego ruchu :( Pożyjemy zobaczymy.
A Wiśniowa podobno na wysokości rezerwatu Debrza ma mieć 3m szerokości po postawieniu ekranów...
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

halford
Rhetor

Post autor: halford »

le tak na poważnie, takie plany ma ponoć Lisia Góra... jak na razie poszerzają drogę gruntową. Może nie będzie tam dużego ruchu :( Pożyjemy zobaczymy.
O której drodze piszesz ?

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

zicc, pogoogluj i zobaczysz że to wszystko jest regulowane przepisami, zjazdy z pewnością będą opisane jako Tarnów

ODPOWIEDZ