Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
Awatar użytkownika

Nunuss
Obywatel

Post autor: Nunuss »

Keleos pisze:I remont Krakowskiej wymusił na pielgrzymach drobną korektę trasy ; ) Przemaszerowali przez Wałową, po czym skręcili w Goldhammera i nawrócili Mickiewicza w stronę Krakowa... swoją drogą nie wiem, dlaczego nie wybrali ul. Kopernika, no ale cóż ; )
idę rano do pracy, przerażona co się dzieje! wrzaski, tłum ludzi.. i obudziłam się : pielgrzymka! na pewno ktoś doceni, że zrobili dłuższą trasę ;P:P <hahaha>
Live the life you love, and love the life you live Ą

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Nunuss pisze:
Keleos pisze:I remont Krakowskiej wymusił na pielgrzymach drobną korektę trasy ; ) Przemaszerowali przez Wałową, po czym skręcili w Goldhammera i nawrócili Mickiewicza w stronę Krakowa... swoją drogą nie wiem, dlaczego nie wybrali ul. Kopernika, no ale cóż ; )
idę rano do pracy, przerażona co się dzieje! wrzaski, tłum ludzi.. i obudziłam się : pielgrzymka! na pewno ktoś doceni, że zrobili dłuższą trasę ;P:P <hahaha>
EEEE dzisiaj nie było tak źle. Rok temu i dwa lata temu było dużo dużo głośniej :P

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

TomekMKM pisze: Hehe. Pod prąd będą szli ?! :)
To chociaż w Piłsudskiego lub Legionów skręcić, zawsze mniej drogi. W perspektywie całej trasy każde 100m jest na wagę złota ; D

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

tak jest, mieli iść schodami, razem z nimi samochody i ludzie na wózkach, ale z was jajcarze

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Aaaa bo tam auta jeszcze.. no ja myślę tylko o uczestnikach pieszej pielgrzymki... auta niby zawsze mogą ich dogonić jadąc inną drogą... jak spojrzałem przez okno to aut nie widziałem, samych piechurów.

loża szydercy
Obywatel

Post autor: loża szydercy »

ten remont na krakowskiej bedzie trwal wiecznosc nie dosc ze zaczeli od lepszego pasa a kaza jezdzic po dziurach to jeszcze same problemy jak nie frezarka to deszcz jak nie deszcz to beda upaly PS najbardziej mnie sie podoba jak jedzie wieksze auto albo autobus i nie morze sie zmiescic miedzy wysepka a pacholkami i blokuje pas i czeka az go ktos z przeciwka pusci HEHE TO SIE NAZYWA PORZADNIE PRZYGOTOWANA INWESTYCJA za takie niedociagniecia w kazdym wiekszym wojewodzkim miescie drogowcow zjedli by zywcem ale nie w naszym tarnowku przecie tu sami swoi so hehe :D

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

Nunuss pisze:
o widzisz :) ja się ucieszyłam z takiej zmiany. W tamtym roku mnie obudzili, niestety.... Dziś - tylko jakieś słabe echo pielgrzymkowych krzyków ;)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

loża szydercy pisze:ten remont na krakowskiej bedzie trwal wiecznosc nie dosc ze zaczeli od lepszego pasa a kaza jezdzic po dziurach to jeszcze same problemy jak nie frezarka to deszcz jak nie deszcz to beda upaly PS najbardziej mnie sie podoba jak jedzie wieksze auto albo autobus i nie morze sie zmiescic miedzy wysepka a pacholkami i blokuje pas i czeka az go ktos z przeciwka pusci HEHE TO SIE NAZYWA PORZADNIE PRZYGOTOWANA INWESTYCJA za takie niedociagniecia w kazdym wiekszym wojewodzkim miescie drogowcow zjedli by zywcem ale nie w naszym tarnowku przecie tu sami swoi so hehe :D

eeee co to jest? po jakiemu to napisałeś? Pies Ci wyżarł [Enter] i znaki interpunkcyjne z klawiatury? Może skończ najpierw podstawówkę, a potem zabieraj się za pisanie na forach.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Jadąc rano do i wracając z pracy mam porównanie ile zrobili. I o dziwo calkiem dużo, za 20 7 pracowały dwie spycharko koparki i spora grupa ludzi. Demontowali ostro chodnik. Może więc nie będzie długiego remontu.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

No popatrz!
Jako żywo - rano - ok. 8-mej przejeżdżałem - koparko-spycharka (tak się to chyba nazywa) sztuk jedna oraz kilku smętnych panów w kamizelkach brudnopomarańczowych grzebało coś przy pozostałościach chodnika; wracałem po 13stej - maszyn było coprawda już dwie, ale ekipa tak liczna była, że się wszyscy w cieniu "Lublina" zmieścili w celu spożycia kanapek lub zbiorowego wypalenia fajki pokoju... fajnie że sobie w chodnikach grzebią, ale nawierzchnia jezdni jakoś się od tego nie poprawia, a sfrezowany i pięknie opłotkowany odcinek nadal się "uprawomocnia" i jakichkolwiek postępów nie widać ;(
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

toomas
Archont

Post autor: toomas »

Tylko po kiego wała trzeba było zamykać 2 pasy do remontu chodnika??? Mogli zamknąć 1 pas, zrobić chodnik i dopiero potem zamknąć drugi pas. Poza tym jak już wspominałem, POLDIM jak remontował dalszy kawałek to w nocy pracował - czemu tu nie mogą??

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

pan_wAZOn pisze:koparko-spycharka
Koparko-ładowarka
toomas pisze:POLDIM jak remontował dalszy kawałek to w nocy pracował - czemu tu nie mogą??
Bo to mniejsza prywatna firma, w której pracuje się od rana do wieczora i nie ma na tyle pracowników, żeby obskoczyć 2 zmiany. Co do zamknięcia 1 strony to dobrze, że tak zrobili. Tam na chodniku po prostu nie ma miejsca na materiał i sprzęt. Nie wyobrażam sobie 3CX'a dowożącego materiał przy puszczonym chociażby 1 pasie.

Robią - źle
Nie robią - źle

Taka już mentalność Polaków...
Ostatnio zmieniony 19-08-2011, 01:41 przez Bastekxyz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

bastol23 pisze:Robią - źle
Nie robią - źle

Taka już mentalność polaków...
Robią w sposób przemyślany - dobrze
Robią "po polskiemu", czyli tak jak widać - źle
Polaków
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

toomas
Archont

Post autor: toomas »

bastol 23 - zamknięcie 1 pasa w zupełności wystarczy do wyremontowania chodnika - trzeba tylko trochę pomyśleć i zorganizować sobie plac pracy a nie dezorganizować niepotrzebnie ruch w tak newralgicznym miejscu.

maup - 100% racji... Ja się bardzo cieszę, że remontują ten odcinek ale wszystko trzeba robic z głową a u nas niestety jest jak jest (chośc podobno nie najgorzej)

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Ale przecież NIE remontują TYLKO chodników. Remontowana ma być cała droga - dlatego frezowali asfalt. Co do zamknięcia - SŁUSZNIE - na śląsku w Jawożnie byłem w długi weekend i w podobnej sytuacji zamknięty był jeden pas - kumpel mówił, że w ciągu miesiąca było tam 6 wypadków. Po za tym jak sobie wyobrażacie remont jednego pasa?

Dziś o 7 rano parcowało kilkanaście osób - co do kanapek w cieniu - jak rozumiem Ty zasówasz pełne 8 godzin BEZ przerwy? Jak jadę na 7 rano do pracy i wracam po 15 to zawsze pracują. Nie set źle.
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ