DW 964 w Zabawie.
DW 964 w Zabawie.
Czy ktoś mi może powiedzieć czy to jest jakiś żart? Czy to coś na zdjęciach zasługuje na miano drogi, a na dodatek Wojewódzkiej? Tutaj nie ma nawet dziur, bo nawierzchnia jest całkowicie rozwalona...
Administrator drogi ograniczył się do postawienia znaku ostrzegawczego oraz ograniczającego prędkość do 40 km/h. Zapewniam, bezpiecznie da się przejechać przy prędkości dwukrotnie niższej - sprawdziłem osobiście.
Wiem, że planowany jest remont tego odcinka, jednak do tego czasu powinno się całkowicie zamknąć tą drogę dla ruchu.
Administrator drogi ograniczył się do postawienia znaku ostrzegawczego oraz ograniczającego prędkość do 40 km/h. Zapewniam, bezpiecznie da się przejechać przy prędkości dwukrotnie niższej - sprawdziłem osobiście.
Wiem, że planowany jest remont tego odcinka, jednak do tego czasu powinno się całkowicie zamknąć tą drogę dla ruchu.
Panowie!
Bez nerwacji! Na przełomie kwietnia i maja roku nam łaskawie panującego podobnie - a nawet dziury większe były - wyglądał spory odcinek (kilka kilometrów) drogi krajowej nr 1 za Łodzią i Zgierzem - a to chyba obecnie jeden z głównych szlaków drogowych w Polsce... a Wy się lokalną drogą wojewódzką frustrujecie.
Pozdrawiam!
Bez nerwacji! Na przełomie kwietnia i maja roku nam łaskawie panującego podobnie - a nawet dziury większe były - wyglądał spory odcinek (kilka kilometrów) drogi krajowej nr 1 za Łodzią i Zgierzem - a to chyba obecnie jeden z głównych szlaków drogowych w Polsce... a Wy się lokalną drogą wojewódzką frustrujecie.
Pozdrawiam!
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
Ale nigdy nie była w takim stanie, że się jechać nie dało. Owszem, były dziury i to spore, ale nigdy takie wstrętne wyrwy.Baxon pisze:Ta droga jest w takim stanie od ponad 10 lat. Z tą różnicą, że raz jest rozjeżdżona w Zabawie, a innym razem w Uściu Solnym. W jednym miejscu wyremontują kawałek, to w innym się rozpadnie, a ciężarówki ze żwirem i tak zrobią swoje.
W okolicach Grobli i Zielonej jakieś 8-9 lat temu widziałem samochód z całkowicie urwanym przednim zawieszeniem, sam na tym odcinku pogiąłem felgę na dziurach. Piszecie, że było lepiej, ale wtedy DK4 była w niewiele lepszym stanie, a teraz macie możliwość porównania z gładką jak stół "czwórką" no i jest tragedia...
-
- Rhetor
- Kontakt:
Byłem tam ostatnio, jeszcze nie oddaliA tam przy okazji. Czy obwodnice Szczurowej już oddali do ruchu?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Ludziska, jeździłem wiele razy do Krakowa przez Szczurową i ani razy przez Zabawę... Przecież krócej, taniej, lepiej jest skręcić w Radłowie w lewo na drogą gminną za tym głównym placem... ładniutki asfalt tylko wąsko troche.... Tylko oczywiście omijając Zabawę nie omijamy wszystkich przygód z niezbyt gładką drogą na szczurową