Tarnów - miasto przyjazne rowerzystom.
-
- Proedroj
I ja i ty mamy rację
Oto dowody - również na to, że nasi spece od dróg są.... <niecenzuralne>
FOTO 1: znak który wyraźnie pokazuje, że ścieżka jest jednokierunkowa w kierunku "do MBF"
FOTO 3: znak po drugiej stronie ulicy pokazuje "początek ścieżki rowerowej" czyli mogę tam wjechać rowerem od strony MBF, czyli odwornie niż pokazuje znak na FOTO 1
FOTO 2: druga strona słupka "koniec ścieżki rowerowej"
Ta ściezka jest wobec tego jednokierunkowa, czy dwukierunkowa?
Oto dowody - również na to, że nasi spece od dróg są.... <niecenzuralne>
FOTO 1: znak który wyraźnie pokazuje, że ścieżka jest jednokierunkowa w kierunku "do MBF"
FOTO 3: znak po drugiej stronie ulicy pokazuje "początek ścieżki rowerowej" czyli mogę tam wjechać rowerem od strony MBF, czyli odwornie niż pokazuje znak na FOTO 1
FOTO 2: druga strona słupka "koniec ścieżki rowerowej"
Ta ściezka jest wobec tego jednokierunkowa, czy dwukierunkowa?
Co więcej, jeżeli jest ścieżka rowerowa, to rowerzysta powinien nią jechać. A taki znak stoi po lewej stronie. Niestety, po prawej jest znak, który wyraźnie pokazuje że ścieżka jest w kierunku do MBF, co napisał mój Poprzednik. Nadmieniam, że ścieżka jest oznaczona linią ciągłą, czyli nie można jej przejechać. Rowery są namalowane tylko w kierunku MBF. Całości dopełniają trójkąty wymalowane na całej szerokości pasa przy jego dojściu do MBF. Reasumując. Sama inicjatywa jest w porządku, wszystko jest poprawnie oznaczone poza tym wyżej wspomnianym. Jakby to powiedzieć, zawsze muszą coś skopać.
-
- Proedroj
-
- Prytan
- Kontakt:
Ale jak tam będzie piękny, cudowny budynek administracyjny to nie będzie takiej możliwości, ciąć przez kapłanówkęTomekMKM pisze:Wiem, że jak się sprawdzą to będzie ich przybywać. Akurat na Dwernieckiego to ten kontrapas jakoś strasznie potrzeby nie był , bo kto miał jechać do góry, to ciął przez Kapłanówkęrowerzysta pisze:Wiecie, gdzie jeszcze takie kontrpasy mają powstać?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Ktoś dziś wykopał artykuł nt. kosztów ścieżek z kostki i asfaltu/betonu.
http://rowery.teatrnn.pl/node/351/Kostk ... o%C5%BCsza
Z roboczym kosztorysem udostepnionym przez Transprojekt Gdańsk.
Ścieżka z kostki wychodzi ok. dwa razy drożej niż taka sama z asfaltu - a argumenty o tym, że kostkę mozna łatwo ściągnąć i potem położyć tak samo, można włożyć między bajki. Zwłaszcza patrząc jak wyglądają nasze chodniki po dowolnych pracach - kostka sie zapada, wypada itd. bo nikt jej ni kładzie tak jak powinno się to robić.
Widać miasto jest tak bogate, że stać nas na kostkę.
http://rowery.teatrnn.pl/node/351/Kostk ... o%C5%BCsza
Z roboczym kosztorysem udostepnionym przez Transprojekt Gdańsk.
Ścieżka z kostki wychodzi ok. dwa razy drożej niż taka sama z asfaltu - a argumenty o tym, że kostkę mozna łatwo ściągnąć i potem położyć tak samo, można włożyć między bajki. Zwłaszcza patrząc jak wyglądają nasze chodniki po dowolnych pracach - kostka sie zapada, wypada itd. bo nikt jej ni kładzie tak jak powinno się to robić.
Widać miasto jest tak bogate, że stać nas na kostkę.
-
- Prytan
- Kontakt:
-
- Rhetor
A co równie ważne, nawet kostka w miarę położona nie jest przystosowana do wjeżdżania na nią ciężkimi traktorami, co widać po kostce przy Szkotnika (od strony warsztatów szkolnych) i przy Szujskiego wzdłuż sadów... Efekt? Niedługo wzdłuż sadów rowerem będzie się jechało gorzej niż polną drogą...rowerzysta pisze:Jak to jest obecnie na ulicy Krakowskiej.TomekMKM pisze:A co ważne, kostka, szczególnie źle położona ma skłonności do deformacji