DW 964 w Zabawie.

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

DW 964 w Zabawie.

Post autor: TomekMKM »

Czy ktoś mi może powiedzieć czy to jest jakiś żart? Czy to coś na zdjęciach zasługuje na miano drogi, a na dodatek Wojewódzkiej? Tutaj nie ma nawet dziur, bo nawierzchnia jest całkowicie rozwalona...
Administrator drogi ograniczył się do postawienia znaku ostrzegawczego oraz ograniczającego prędkość do 40 km/h. Zapewniam, bezpiecznie da się przejechać przy prędkości dwukrotnie niższej - sprawdziłem osobiście.

Wiem, że planowany jest remont tego odcinka, jednak do tego czasu powinno się całkowicie zamknąć tą drogę dla ruchu.
Załączniki
DSC03830.JPG
DSC03831.JPG
DSC03832.JPG
DSC03833.JPG
DSC03834.JPG
DSC03835.JPG
DSC03836.JPG
DSC03837.JPG
DSC03838.JPG
DSC03839.JPG

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

A to nie jest ta rozjeżdżona równoległa do 4 droga? Część już wyremontowali (Niepołomice-Szczurowa), ale widzę, że druga część cierpliwie czeka na remont...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

Tak. To jest ta droga do Szczurowej :) Dawno tam nie jechałem - pojechałem wczoraj, i czuję że już długo się tam nie pojawię.

BLAST
Obywatel

Post autor: BLAST »

To była fajna alternatywa na płynny dojazd do Krakowa. Jechałem tamtędy ostatni raz dobrze ponad rok temu i już było źle ale te zdjęcia pokazują całkowitą tragedię. Dzięki za uświadomienie, bo jakby tak nie daj Boże zachciało mi się sprawdzić tę trasę to bym miał...

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

Panowie!
Bez nerwacji! ;) Na przełomie kwietnia i maja roku nam łaskawie panującego podobnie - a nawet dziury większe były - wyglądał spory odcinek (kilka kilometrów) drogi krajowej nr 1 za Łodzią i Zgierzem - a to chyba obecnie jeden z głównych szlaków drogowych w Polsce... a Wy się lokalną drogą wojewódzką frustrujecie. ;)
Pozdrawiam!
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Ta droga jest w takim stanie od ponad 10 lat. Z tą różnicą, że raz jest rozjeżdżona w Zabawie, a innym razem w Uściu Solnym. W jednym miejscu wyremontują kawałek, to w innym się rozpadnie, a ciężarówki ze żwirem i tak zrobią swoje.

Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

Baxon pisze:Ta droga jest w takim stanie od ponad 10 lat. Z tą różnicą, że raz jest rozjeżdżona w Zabawie, a innym razem w Uściu Solnym. W jednym miejscu wyremontują kawałek, to w innym się rozpadnie, a ciężarówki ze żwirem i tak zrobią swoje.
Ale nigdy nie była w takim stanie, że się jechać nie dało. Owszem, były dziury i to spore, ale nigdy takie wstrętne wyrwy. :)

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Ten odcinek w Zabawie o którym pisze Tomek dopiero w tym roku tak się rozsypał. Od lat jeździłem tamtędy, były dziury ale takie "normalne", polskie. Tej zimy droga wyrównała do standardów ukraińsko syberyjskich.

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

Ja dawniej lubiłem tamtędy z Krakowa wracać. Droga może trochę dłuższa ale przyjemnie się tamtędy jechało. Ostatnio jechałem tamtędy jakieś pół roku temu i już wtedy była masakra. Teraz po zdjęciach widzę że lepiej nie jest.

A tam przy okazji. Czy obwodnice Szczurowej już oddali do ruchu?

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

W okolicach Grobli i Zielonej jakieś 8-9 lat temu widziałem samochód z całkowicie urwanym przednim zawieszeniem, sam na tym odcinku pogiąłem felgę na dziurach. Piszecie, że było lepiej, ale wtedy DK4 była w niewiele lepszym stanie, a teraz macie możliwość porównania z gładką jak stół "czwórką" no i jest tragedia...

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Ja się przeniosłem od dawna na południową alternatywę czyli Zakliczyn - Jurków - Tymowa - Muchówka - Gdów - Wieliczka.

Remont generalny tego odcinka DW964 będzie w tym roku, tak zapewnił marszałek Ciepiela, natomiast w Biskupicach będzie tylko załatany, by, tu cytat: "utrzymać przejezdność drogi".

Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

Przecież od Biskupic do Zabawy praktycznie nie ma drogi! Jak oni chcą to łatać, skoro zniszczona jest nawet podbudowa, która w niektórych miejscach wyłazi bokami ?!.... A co do Grobli i okolic - tam jest teraz nawierzchnia jak stół :)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

wiem ;) bo to był pierwszy odcinek, który musiał być wyremontowany choć przez dłuższy czasy utrzymywany był tam ruch wahadłowy

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

A tam przy okazji. Czy obwodnice Szczurowej już oddali do ruchu?
Byłem tam ostatnio, jeszcze nie oddali :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

flyfly
Prytan

Post autor: flyfly »

Ludziska, jeździłem wiele razy do Krakowa przez Szczurową i ani razy przez Zabawę... Przecież krócej, taniej, lepiej jest skręcić w Radłowie w lewo na drogą gminną za tym głównym placem... ładniutki asfalt tylko wąsko troche.... Tylko oczywiście omijając Zabawę nie omijamy wszystkich przygód z niezbyt gładką drogą na szczurową :mrgreen:

ODPOWIEDZ