Wybacz, ale ja nie rozumiem czegoś. Czy koncert Scorpions jest imprezą komercyjną czy nie? Na plakatach nie ma mowy o jakichś Dniach Tarnowa, mowa o wielkiej pożegnalnej trasie koncertowej i tym podobne p******. Normalnie organizuje się takie imprezy po to by na tym zarobić. Przyjeżdża gwiazdor, dostaje gażę, ale w założeniu organizator na tym też zarabia. Dzieje się i zarabia się. A w Tarnowie nie, tu się dokłada i jeszcze uśmiechamy się, że tak jest fajnie.
Na początku koncert pojawiał się na plakatach takich zwykłych. Teraz jak pojawiły się informacje o dniach Tarnowa, to koncert Scorpionsów jest ich częścią. Przynajmniej tak wnioskuję z plakatu.
A czy ja powiedziałem, że miasto organizuje ten koncert dla strat? Chodzi o to, że organizują ten koncert i pewnie tak jak piszesz. Nie spodziewają się kokosów o ile czegoś się spodziewają.
dafi33 pisze: widać że nie masz najmniejszego pojęcia o stawkach za taki koncert ...
Wiem, wiem wiesz najlepiej... A teraz powiedz szczerze:
Scorpions(1 koncert) - bilety płatne więc poniekąd koszty się pokrywają.
Abradab, Wodecki, Fisz, Emade i jeszcze kilka/kilkanaście innych zespołów na które wstęp jest darmowy. I co? Która impreza przyniesie większe straty?
I nie wiem za bardzo co tutaj ma znajomość stawek? Czyli co? Wnioskujesz, że pozostali grają za darmo i dzięki temu na nich nic się nie straci?
jaką zawiść człowieku nie sztuką jest się wykosztować na taki koncert przed nami jeszcze pół roku budżetowego w którym pewnie niewiele się wydarzy ... więc zanim zaczniesz płakać o zawiści pomyśl trochę
A co do ma do rzeczy znów? Jak słucham ostatnio głosy lamentu, że eeee po co mi ten koncert, eeee czy miasto ma zamiar zrobić potem kosztorys zysków i strat itp. to aż mi się odechciewa.
Ostatnio zauważyłem, że wszyscy dążą do tego aby jeździć po władzach. Co by nie zrobiła to dawaj, jazda po nich a co.
Nie bronię Urzędu Miasta, ale tak jak mówię, ostatnio się to kumuluje.