Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Racjonalista
Prytan

Wysłany: 02-07-2011, 17:31
No proszę, sami nieudacznicy w tym UM, a tu raptem 5,5 mln zł dofinansowania z POIŚu na nowe rondo:

http://www.tarnow.pl/inde...wy-nowego-ronda

Przetarg na dniach.

No proszę minęło prawie 6 tygodni a przetargu nie ma :lol:
Zapowiadane remonty choćby Bitwy o Wał pomorski przetargi a i owszem były ale robót jak nie było tak nie ma :lol:

loża szydercy
Obywatel

Post autor: loża szydercy »

A mnie najbardziej sie podobaja te progi zwalniajace na ulicy chemicznej nie wspomne o tych dziurach

loża szydercy
Obywatel

teraz tylko czekac az zacznie sie rok szkolny koniec wakacji i dopiero sie zacznie stanie a nie jazda z kazdej strony bedzie tragedia wjechac do miasta

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

loża szydercy pisze:A mnie najbardziej sie podobaja te progi zwalniajace na ulicy chemicznej nie wspomne o tych dziurach
Gdzie na Chemicznej są progi zwalniające? :)

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Koło 20stki. One są tam niepotrzebne. Wystarczy automatyczna przeprowadzarka przez przejście dla pieszych w okresie szkolnym w postaci pana/pani z ogromną tablicą STOP.

Chyba, że.. ah tak! Próg zwalniający jest tańszy w utrzymaniu niż przeprowadzarka!
Ostatnio zmieniony 12-08-2011, 21:58 przez Bastekxyz, łącznie zmieniany 1 raz.

loża szydercy
Obywatel

na chemicznej kolo szkoly i kolo przychodni A wie ktoś coś na temat remontu ulicy witosa bo z tego co pamietam to cos obiecywali wczesna wiosna

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

To przecież jest jakiś absurd. Nie dość, że na Chemicznej od Zbylitowskiej do Witosa można zostawić koło, to jeszcze progi ładują...

Niby spowalniają ruch, ale nikt nie pomyślał co będzie, jak ktoś jeździ tamtędy kilka razy dziennie - przecież każdy próg jest zabójstwem dla amortyzatorów, nawet przejeżdżany z tą prędkością 30 km/h ... ;)

A najważniejsze - ciekawe, czy były jakieś przejawy pogorszenia się sytuacji - rażąco duże prędkości itp, czy stawiamy bo tak i kiedyś może będzie gorzej, więc pro-forma postawimy...
Jeżeli nie było, to czemu tyle lat nie montowano tych progów...

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Tam jest szkoła - i nie raz widzałem kierowców, którzy NIE przepuszczali dzieci choć mają mają psi obowiazek. Próg koło szkoły do bardzo dobra alternatywa dla osoby przeprowadzającej dzieci. Dodatkowo większość kierowców ma głeboko w du... obowiązek zachowania SZCZEGÓLNEJ ostrożności i ustąpienia pierwszeństwa pieszym. Na Chemicznej wiele razy jadąc rowerm byłem świadkiem wyścigów samochodowych. Koło szkoły próg to jest doskonały pomysł - zwłaszcza koło podstawówki. Jak zwolnisz i przejedziesz bardzo wolno to nic się nie dzieje.
Nie wszędzie progi sa potrzebne i sensowe, ale na Chemicznej akurat bardzo się przydaje - co więcej kierowcom też - z bocznych ulic można wyjecheć co bez progów było czasem ciężkie - bo kazdy sypal ile mógł.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Progi w tym miejscu jak najbardziej ale nie taki szajs. Próg nie jest na całej szerokości jezdni tylko na ok. 80% pasa w obu kierunkach. Skutkiem czego na osobówki działa ale wszystkie tiroloty biorą te progi dokładnie między koła nawet nie zwalniając.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Ravir
Rhetor

Już wiadomo czemu tak wolno idzie remont na Krakowskiej - zepsuła się frezarka. Stąd opóźnienie. Mam nadzieję, że szybko ruszą i zakończą remont.
9000 ml A Rh-

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

A to co wykonawca nie ma frezarek więcej? A może w przetargu była tajemnicza klauzula: "Frezowanie wykona TZDM", która się wcześniej pojawiała.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Jechałem dzisiaj i widziałem że na zamkniętym odcinku jakieś palety stały - prawdopodobnie kostkę z chodnika zdejmują :)

Ravir
Rhetor

Chyba o tą lauzulę chodzi :mrgreen: Ściągali kostkę i krawężniki - więc opóźnienia dużego nie będzie bo i tak trzeba to zrobić. Ale i tak mam wrażenie, że zarząd dróg w Tarnowie jakiś taki kulawy jest - nie lepiej jest w innych miastach - w Kraku kumpel już nie psy ale "członki" wieszał i twierdził, że u nas jest dużo lepiej. Osoby z innych miast też tak wierdziły. Może to kwestia : cudze chwalicie .... a może u nas nie jest aż tak źle :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

I remont Krakowskiej wymusił na pielgrzymach drobną korektę trasy ; ) Przemaszerowali przez Wałową, po czym skręcili w Goldhammera i nawrócili Mickiewicza w stronę Krakowa... swoją drogą nie wiem, dlaczego nie wybrali ul. Kopernika, no ale cóż ; )

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Keleos pisze:I remont Krakowskiej wymusił na pielgrzymach drobną korektę trasy ; ) Przemaszerowali przez Wałową, po czym skręcili w Goldhammera i nawrócili Mickiewicza w stronę Krakowa... swoją drogą nie wiem, dlaczego nie wybrali ul. Kopernika, no ale cóż ; )
Hehe. Pod prąd będą szli ?! :)

ODPOWIEDZ