Remonty ulic w Tarnowie
Wczoraj jadąc Nowodąbrowską dało się zauważyć maszynę kładącą nowy asfalcik na Jaracza (w końcu). Nie wiem jak daleko w kierunku Cwiklińskiej zrobili.
Na Osiedlu Zielonym wreszcie "załatano" dziury w okolicy Orlika i bloku nr.1. Przypomina to mieszankę asfaltopodobną z dużą domieszką piasku...tylko czekać na deszcz i wiatr...
Na Osiedlu Zielonym wreszcie "załatano" dziury w okolicy Orlika i bloku nr.1. Przypomina to mieszankę asfaltopodobną z dużą domieszką piasku...tylko czekać na deszcz i wiatr...
Witajcie!
a na wyłączonym z ruchu z powodu "remontu" odcinku Krakowskiej dzisiaj przejeżdżając kilka razy o różnych godzinach zaobserwowałem robotników i sprzęt drogowy w ogólnej liczbie ZERO ... no - chyba że ślepym jest, albo sfrezowana nawierzchnia "uprawomocnić się" musi ...
a na wyłączonym z ruchu z powodu "remontu" odcinku Krakowskiej dzisiaj przejeżdżając kilka razy o różnych godzinach zaobserwowałem robotników i sprzęt drogowy w ogólnej liczbie ZERO ... no - chyba że ślepym jest, albo sfrezowana nawierzchnia "uprawomocnić się" musi ...
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
Będzie lepiej
Za Magistratem http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... any-w-TZDM
Za Magistratem http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... any-w-TZDM
Poprawie jakości prac remontowych mają służyć zmiany w TZDM
Pon 08.08.2011 11:38
B. B.
To nadrzędny cel zmian planowanych w tej jednostce miejskiej. Chodzi głównie o poprawę jakości prac remontowych wykonywanych na ulicach Tarnowa, na którą zwracali uwagę także sami mieszkańcy.
Funkcjonowanie Działu Wykonawstwa TZDM jest niesatysfakcjonujące i nieefektywne ekonomicznie, biorąc zwłaszcza pod uwagę stosunek poniesionych nakładów do uzyskiwanych efektów. Co więcej, sytuacja, kiedy nie ma możliwości zastosowania rygoru ekonomicznego w stosunku do wykonawcy danych inwestycji, jest niewłaściwa i wpływa niekorzystnie na jakość wykonywanych usług. To chcemy zmienić – mówi dyrektor Centrum Usług Ogólnomiejskich Jacek Kułaga.