Hot Pursuit (Need for speed)

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
kato
Rhetor

Hot Pursuit (Need for speed)

Post autor: kato »

Kupiłem sobie tę grę. Zainstalowałem (mam Windows 7). Doinstalowałem ORIGIN i założyłem konto. Aktywacja kodu zabezpieczającego przed piratami przeszła pomyślnie. Niestety gra nie ruszyła. Każdorazowa próba uruchomienia kończy się na aktywacji kodu.
Szukałem w sieci rozwiązania problemu. I znalazłem. Gość miał identyczne kłopoty, serwis EA nie pomógł. Pomogło zainstalowanie cracka.

Może ktoś z wie, jak rozwiązać problem, bo też będę musiał zainstalować cracka (do serwisu maila wysłałem, ale nie robię sobie dużych nadziei).

Najbardziej mnie wkurza to, że zachciało mi się być legalnym...

POMÓŻCIE !!!!
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Re: Hot Pursuit (Need for speed)

Post autor: defekator »

kato pisze:Kupiłem sobie tę grę. Zainstalowałem (mam Windows 7). Doinstalowałem ORIGIN i założyłem konto. Aktywacja kodu zabezpieczającego przed piratami przeszła pomyślnie. Niestety gra nie ruszyła. Każdorazowa próba uruchomienia kończy się na aktywacji kodu.
Szukałem w sieci rozwiązania problemu. I znalazłem. Gość miał identyczne kłopoty, serwis EA nie pomógł. Pomogło zainstalowanie cracka.

Może ktoś z wie, jak rozwiązać problem, bo też będę musiał zainstalować cracka (do serwisu maila wysłałem, ale nie robię sobie dużych nadziei).

Najbardziej mnie wkurza to, że zachciało mi się być legalnym...

POMÓŻCIE !!!!
Próbowałeś instalować najnowsze patche ?
Może spróbuj z telefonem do dystrybutora.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Autor tematu
kato
Rhetor

Zainstalowałem. Zresztą sam się zgłosił w czasie instalacji.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

telefon do centrali masz w tyłu opakowania, jak chcesz mogę wysłać mail-a do kierownika EA na mój region od siebie jak będzie wiedział ocb to mi odpisze.

PS: próbowałeś ustawić tryb zgodności z systemem XP ?

Autor tematu
kato
Rhetor

Problem rozwiązany. Niestety nie przy pomocy supportu, który wysłał mi porady polegająca na wyłączeniu WSZYSTKIEGO i skilowaniu WSZYSTKICH procesów.

Rozwiązanie jest proste. Mój Samsung ma dwie karty graficzne i gra uparcie chciała startować z tej słabszej. Przestawiłem kolejność i szafa gra.
Tyle, że taka gra sama sobie powinna poradzić z takim problemem.

Dzięki Krzychu!

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Tyle, że taka gra sama sobie powinna poradzić z takim problemem.
Nie. Użytkownik decyduje które programy mają działać na wydajnej karcie, a które na zintegrowanej.

Autor tematu
kato
Rhetor

Tylko, że to trzeba wiedzieć. Po uruchomieniu programu diagnostycznego (w grze) widać było tylko jedną kartę.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Nie jest to błąd gry. Nie rozumiecie zasady działania laptopów z dwoma kartami graficznymi. Aby laptopy były atrakcyjne także dla graczy, montuje się w nich wydajne karty graficzne. Jednak rozwiązanie to nie jest najlepsze ponieważ taka karta "ciągnie" dużo energii i laptop działa krótko na baterii. Dlatego obecnie stosuje się rozwiązanie z dwoma niezależnymi kartami. Jedna do zwykłej pracy, druga do grania. Takie rozwiązanie jednak nie przynosiłoby efektu gdy obie karty są włączone. Dlatego to na użytkownika spada ciężar wyboru karty. Żaden program nie będzie widział obu kart bo po prostu obie nie działają w tym samym czasie. Wystarczy wejść sobie w właściwości karty grafiki i zdefiniować które aplikacje mają korzystać z wydajnej karty.

PS. Na pewno jest możliwe aby gra sama to zrobiła. Ale idea działania jest inna.

ODPOWIEDZ