Tarnów w Wikipedii
gryzą mnie trochę stowarzyszenia i organizacje pozarządowe, w rzeczywistości jest ich na pewno wieele więcej, a te 3 prezentują się dosyć mizernie same.. może w urzędzie miasta będą mieli pełną listę? w końcu dają im kasę. i albo uzupełnijmy, albo wywalmy; wszystko albo nic.
można by trochę pogłówkować z osobami związanymi z Tarnowem; Łukasz Maciejewski jest chyba dosyć rozpoznawalną postacią w polskim światku filmowym, a pochodzi z Tarnowa i nadal się tu angażuje. no i Piotr Metz, nie wiem na ile teraz jest związany, no ale urodził się w Tarnowie.
można by trochę pogłówkować z osobami związanymi z Tarnowem; Łukasz Maciejewski jest chyba dosyć rozpoznawalną postacią w polskim światku filmowym, a pochodzi z Tarnowa i nadal się tu angażuje. no i Piotr Metz, nie wiem na ile teraz jest związany, no ale urodził się w Tarnowie.
-
- Prytan
Jeżeli chodzi o edukację, to może mi ktoś wytłumaczyć co to sa punkty kursów językowych? W poprzedniej wersji była przynajmniej informacja, że w Tarnowie można zdawać CELI (oprócz Tarnowa, jeszcze tylko w trzech miastach w Polsce) i certyfikaty cambridge'owskie w otwartych centrach egzaminacyjnych (np. FCE, CAE, CPE). Tu z kolei w Małopolsce tylko Tarnów i Kraków. Info o jakichś punktach nic nie mówi. Ja bym to wywalił albo jakoś zmienił.
-
Autor tematu - Archont
Racjonalista pisze:Jeżeli chodzi o edukację, to może mi ktoś wytłumaczyć co to sa punkty kursów językowych? W poprzedniej wersji była przynajmniej informacja, że w Tarnowie można zdawać CELI (oprócz Tarnowa, jeszcze tylko w trzech miastach w Polsce) i certyfikaty cambridge'owskie w otwartych centrach egzaminacyjnych (np. FCE, CAE, CPE). Tu z kolei w Małopolsce tylko Tarnów i Kraków. Info o jakichś punktach nic nie mówi. Ja bym to wywalił albo jakoś zmienił.
OK. Się poprawi
Edit:
Poprawione, czeka na akceptacje.
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
-
Autor tematu - Archont
Powstało nowe hasło: Sport w Tarnowie.Jeśli ktoś ma chęci, czas i wiedzę, to prosiłbym o jego zweryfikowanie i w miarę możliwości uzupełnienie.
Można zrobić podobną tabelę jak tu: Krakowskie drużyny sportowe - kluby sportowe z podziałem na sekcje jakie w nich istnieją.
Można zrobić podobną tabelę jak tu: Krakowskie drużyny sportowe - kluby sportowe z podziałem na sekcje jakie w nich istnieją.
[/center]
[/center]
-
Autor tematu - Archont
Ja do sportu się nie mieszam więcej, bo się nim nie interesuję i w związku z tym na nim nie znam. Na stronie Tarnowa są krótkie informacje nt. kilku klubów, więc można by opisać, na podstawie tego te kluby i stworzyć lub dopisać coś do istniejących już haseł.
[/center]
[/center]
Niech ktoś pomoże uporządkować ilustracje w "Architekturze" i "Urbanistyce", ze zmianą kilku z nich na stronę lewą, tak jak zrobiłem w "Gospodarce". Jest to estetyczniejsze niż ogromna kolumna ilustracji z prawej strony, tylko nie mam pomysłu jak to zrobić - cała tamta część artykułu to zwykła lista, która się nieładnie przesuwa po przeniesieniu ilustracji. Swoją drogą, co to za pomysł, że wszystkie zabytki wypunktować - przypomina to listę zakupów...